Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa 147. Kupię za 12tys. ?

krissTS
    Gość

Domyślnie Alfa 147. Kupię za 12tys. ?

Jako że to mój pierwszy post w witam wsyzstkich. Forum czytam już jakiś czas bo zainteresowała mnie alfa 147. Kupię to auto w dobrym stanie za 12 tys. zł ? Interesują mnie silniki 1.6/2.0 TS. Auto oczywiście z początku produkcjii, na nic młodszego nie licze. Najlepiej 5d. Planuje montaż LPG. Lepiej montować po zakupie czy szukać już z LPG? Wtedy miałbym do wydania 15tys. Jest jeszcze opcja że dozbieram przez pół roku ze 3-4 tys i może wtedy znajdę coś w dobrym stanie . Proszę o pomoc

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Dozbieraj!
    Moja Bella

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

Za 12 to spokojnie kupisz bez gazu, a instalacja to jest 2,5 tys więc szukaj czegoś za 13 tys i zbij cenę napewno trafisz. Wystrzegaj się auta z Częstochowy o którym pisałem.

Użytkownik Ogier Avatar marekshino
    Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    147 Q2

Domyślnie

Ogłoszenia przeglądaj codziennie, zawsze coś się może pojawić. Uważam, że za 12 tys kupisz z silnikiem benzynowym bez LPG całkiem ładny egzemplarz także 5-drzwiowy. Tyle na ten temat w zasadzie, dziś 12 tys wystarcza.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar OO__V__OO
    Mieszka w
    Krapkowice/Opole
    Auto
    307 CC

Domyślnie

za te cene powinno byc w dobrym stanie ale znalezienie takiego moze sie okazac nie proste, ja jak kupowałem to chcialem 156 lub 147 ilosc drzwi, silnik i rodzaj wyposazenia bylo bez znaczenia i nie bylo latwo, stracilem nadzieje az w koncu zmalazlem cos w miare, potargowalem a reszte zainwestowalem w doprowadzenie do stanu preferowanego przeze mnie.
    ja sie wystrzegam sprowadzanych aut a przynajmniej swieżo sprowadzanych bo to sa złomy ktore maja cofniety licznik po duzym przebiegu lub do momentu duzego serwisu (i tak kupujesz auto po wymianie rozrzadu, zawieszenie klockow, filtrow, plynow) przygotowane na handel
    a po dlugim przegladaniu ogloszen i wyselekcjonowaniu "perełek" - na żywo okazywało się że to złomy (jeden był mocno powypadkowy z nierówną praca silnika i pleśnią w bagażniku, kolejny miał dziurę po szpachli w przednim blotniku, jeszcze inny był chyba po powodziowy bo był zardzewiały w srodku a jeszcze inny był wyeksploatowany na maxa ( ogląalem tylko z wygladu) tzn lyse opony, klocki jak papier na obu osiach, wycieraczki potargane do tego niech dojdzie wymiana rozrzdu filtrow i plynów (bo to trzeba po kupnie zrobic) to cena rosnie - ale to nic zrobisz i wiesz czym jezdzisz tak? tylko należy sobie zadac pytanie co jeszcze bedzie do wymiany po takim kierowcy niechluju ktory jezdzi do konca na lysych oponach i bez hamulcow.

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Za tą cene znajdziesz fajną benzynke bez problemu. Na forum jest 156 w Dieslu do sprzedania nie żebym robił reklame ale mieści się w twoim przedziale http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-alf...C21781118.html
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

krissTS
    Gość

Domyślnie

Przeglądam ogłoszenia co kilka dni i widze że w mojej kwocie i 5d jest troche ofert, ale ja ze zdjęcia nie potrafie ocenić czy te auta są wogóle warte zainteresowania, dlatego wole się upewnić czy jest sens oglądać te ogłoszenia. Nie chciałby wpaść na "skarbonke " i zostać kolejnym który tylko narzeka na Alfe. Licze sie z kosztami po zakupie, ale wiadomo, co za dużo to nie zdrowo

macmac
    Gość

Domyślnie

Jak znajdziesz mocno interesującą ofertę poza miejscem zamieszkania, zawsze możesz poprosić na forum o obejrzenie i opinię - na pewno ktoś się znajdzie z okolicy sprzedawanego auta i "wyda" odpowiedni "wyrok"

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia