Według mnie "dupo hamownia" nie jest obiektywnym pomiarem xD siła autosugestii)
Witam. Jak już się bawić to w kompresorze 192hp uzyskasz 260hp bez szkody dla silnika i co ważne taka zmianę na pewno odczujesz. A silniki 2.5 i 3.0 wspaniale do tego się nadają.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
No właśnie koszt 3 tys za kolektor wraz z baranami i ustawieniem mapy i przyrost mocy tylko 20km i to jeszcze nic pewnego ze będzie to taki przyrost a koszt kompresora 6 tyś ale osiągi zdumiewające w granicach 6s do 100km/h i to w całym zakresie obrotów aż robi się gęsia skórkaNie da się za 300pln zrobić 20hp więcej, za każda modernizacją idzie kolejna czyli dolot , filtry , świece a nawet paliwo dla mnie to taka ezoteryczna poprawa mocy z tym kolektorem i baranami od gta, niby gdzieś ona tam jest ale nikt do końca nie wie czy na pewno, owszem idąc do maksymalnych osiągów można by takie coś zastosować i na pewno by to nie pogorszyło wręcz przeciwnie polepszyło osiągi.
6 tysi za kompresor???? No to mnie teraz rozbawiłeś....w dodatku 70 km więcej samym kompresorem....
Kolego zastanów się co mówisz...:]
W dodatku, jak większość ludzi, którzy się na tym znają powiedzą Ci, że konie nie są tak ważne jak moment obrotowy i w jakim zakresie go uzyskujesz....
koledzy a da rade wsadzic kolektor od 3.2 gta do 2.5 v6 ? bo mam taki z baranami za 100 zl do kupienia...na oko niby podobny ale ? aha i jeszcze pytanko.. jak sciagne kolektor to tam pod nim jest jakas uszczelka na jakas paste czy cos ? jak to wyglada bo zdjac go tak czy siak musze![]()