W ogóle z przeciwmgielnymi to jest dramat, masa ludzi używa ich w opadach deszczu, nie wiem po co i na co.
W ogóle z przeciwmgielnymi to jest dramat, masa ludzi używa ich w opadach deszczu, nie wiem po co i na co.
Pokazać "ha kierowco matiza! a ty nie masz halogenów!". Bo one się nie przydają w innych warunkach niż mgła / ulewa na trasie.
Ci ludzie jeżdżą jak szaleni! Ledwo ich wyprzedzam!
Uzależnienia można leczyć... Ale po co, kiedy są przyjemne?
Ale nie zauważyłeś że teraz jazda na przeciwmgłowych jest trendy???to lans
widzę na drogach pełno paszteciarzy którzy bez względu na porę dnia i nocy mają włączone przeciwmgielne.
No o tym mówię. Ludzie to traktują jak lans. Sam czasami z nudów zamiast mijania włączam halogeny (jako dzienne), ale to tak po prostu, żeby żarówki dolne wiedziały, że czasem trzeba świecić.
No to uwazaj zebys na upierdliwych miskow nie trafil, bo jazda na przeciwmgielnych jak nie ma mgly troche kosztuje![]()
To jak patrzę na drogi to mamy zamożny naród albo tępych miśków.....
A jeżeli chodzi o te ledy to myślę że prędzej czy później wyprą zwykłe żarówki. Choć widać że chyba jeszcze nie tym razem![]()
Spokojni oops2k. Jeżdżę tak rzadziej niż raz w miesiącu, a poza tym mam tam białe żarówki i wygląda to jak oryginalne dzienne (postojówki led, nie widać w słońcu).
Małe, mocno prowizoryczne wyliczonko: 3W led daje 200-250 lm, liczmy 250. Xenon 35W 3000 lm. Aby wyprodukować tyle lm potrzeba 12 LED-ów o mocy 36W więc w obecnym momencie jeszcze kiepsko to wyglada. Widziałem ledy 13 i 17 W płaskie z wieloma strukturami-może to jest jakaś przyszłość-jakieś ledowe "placki" tylko co z kształtem wiązki.
Led'y mają przyszłość ale zanim zaczną je montować seryjnie w wielu modelach to jeszcze troszkę minie, a zanim trafią na półkę w tes-co to napewno długo. Ktoś pisał że zamontowali jakieś w Ałdi to za 3 lata będą w pasku a za 6 w oktawi
A ktoś mi mi powie czy Niemcy czegoś nie kombinują tak jak w '39? Na początku zrobili Q7 w którym brakowało tylko lufy od tygrysa a teraz Passat jak Rosomak wygląda![]()
![]()
Pisałem do tych ludzi co to sprzedają. Ta żarówka ma 100lm (lumenów). Czyli nadaję się do latarki. Normalne żarówki w samochodzie mają ok. 1500lm.
a ramach wyjaśnień
K to są Kelviny. Określa się w nich temperaturę barwową światła.
lm - lumeny. W nich określa się strumień świetlny wysyłany przez źródło światła w danym kierunku. W nich podają ile światła daje żarówka
cd - kandela - światłość w danym kierunku