Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Temat: [156 SW] Car audio budowa

Użytkownik Ogier Avatar czisi
    Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa Romeo 156sw

Domyślnie

Witam dzisiaj na froncie robót udało mi się dopracować skrzynkę z elektroniką uruchomić wentylatory i podświetlanie i położyć dywanik :]. do zrobienia zostało wymienić jeden przewód kondensator-rozgałęźnik .I zorganizować przekaźnik który będzie włączał oświetlenie i wentyle z kabla remote z radia . Oświetlenie pod szybą daje super efekt a wentylatory od Marshala robią niezły przeciąg w skrzynce . Wszystkie przewody są wsadzane w peszle i plecionki .(napięciowe i sygnałowe są w plecionce a wszystkie cienkie w peszlu plastikowym ) w obudowie znajduje się też bezpiecznik ANR 60 A i myślę żeby zainstalować też wskaźniki wysterowania takie jak na foto , ale potrzebuje do nich jakiś schemat , mogę je zasilać albo z niskonapięciowego sygnału z radia albo ze wzmacniacza może ma ktoś coś takigo

http://www.youtube.com/watch?v=_i0s4_nyjRk
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2011-10-08 23.08.43.jpg
Wyświetleń:	536
Rozmiar:	59.0 KB
ID:	36346   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2011-10-09 00.11.29.jpg
Wyświetleń:	3839
Rozmiar:	131.1 KB
ID:	36347   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	post-3254-100000674 1170278851.jpg
Wyświetleń:	1159
Rozmiar:	48.4 KB
ID:	36348  

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Wygląda naprawdę dobrze i profesjonalnie. Myślę, że będzie git! Wstaw zdjęcia po skończonym projekcie

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

czisi i jak roboty idą?
    Bo tak podglądam sobie,
    wpadnij z tym co już masz w niedziele teraz do Parku Chorzowskiego na grila, będzie nas kilku z forum

Pozdro
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa Romeo 156sw

Domyślnie

sory ale byłem w górach na weekend do skończenia zostało tylko położenie wykładziny za podłogę i skończenie schowka . Myślę że uda mi się skończyć w sobotę choć pogoda nie zachęca i wtedy się pochwale gotową zabudową .

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

termos z kawa i jedziesz z tematem
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Niemodlin k. Opola
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Domyślnie

Witaj. Możesz coś powiedzieć na temat u-dimension el comp 6?? Bo także planuje je wsadzić w przednie drzwi. Czy jest jakiś problem z rozmiarem?? Na zasilenie ich pójdzie Crunch GPX 1000.4 a do bagażnika pójdzie głośnik polskiej produkcji STX GDN 30-5002x4 AA.

Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa Romeo 156sw

Domyślnie

Niestety nie pomogę bo nie słyszałem jeszcze tych el comp . Sam zresztą jeszcze mam seryjne głośniki ale może już nie długo . A co do zabudowy to zostało 15 minut prac żeby skończyć , czyli położyć wykładzinę na klapie koła w której jest wzmacniacz to jest jeden element które nie skończyłem .

Ps . Nie radzę (mając zabudowę bagażnika) wozić płynu do spryskiwaczy , 3 dni po położeniu wykładziny na podłogę bagażnika wylało mi się 5 litrów płynu . Na szczęście nic nie dostało się do wzmacniacza i elektroniki a podłoga była solidnie zabezpieczona lakierem bezbarwnym i nie nasiąkła . Całość schnie do dziś :]

Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa Romeo 156sw

Domyślnie

Witam jako że na dzień dzisiejszy zabudowa bagażnika została ukończona nadszedł czas na dobór przetworników do przodu i tu prośba o pomoc w doborze .

1. Rainbow csx 265 deluxe (duża zwrotnica) 400 zł
    2. u-dimension El comp 6
    300 zł
    3.
    Vibe BlackAir 6
    głośniki wysokotonowe będą umieszczone w specialnie przygotowanych słupkach natomiast pod woofery planuje dobrze wygłuszyć drzwi w środku oraz z zewnątrz nie zapominając o wygłuszeniu plastikowej tapicerki gąbką .
    Zestaw przedni będze zasilany z dwóch wolnych kanałów wzmacniacza carpower . Głośniki z tylnych drzwi zostaną na swoich miejscach i będą grały dla pasażerów pod radiem.

Ostatnio edytowane przez czisi ; 17-01-2012 o 20:19

N...SALTO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał czisi Zobacz post
    Witam jako że na dzień dzisiejszy zabudowa bagażnika została ukończona nadszedł czas na dobór przetworników do przodu i tu prośba o pomoc w doborze .

1. Rainbow csx 265 deluxe (duża zwrotnica) 400 zł
    2. u-dimension El comp 6
    300 zł
    3.
    Vibe BlackAir 6
    głośniki wysokotonowe będą umieszczone w specialnie przygotowanych słupkach natomiast pod woofery planuje dobrze wygłuszyć drzwi w środku oraz z zewnątrz nie zapominając o wygłuszeniu plastikowej tapicerki gąbką .
    Zestaw przedni będze zasilany z dwóch wolnych kanałów wzmacniacza carpower . Głośniki z tylnych drzwi zostaną na swoich miejscach i będą grały dla pasażerów pod radiem.

Te trzy zestawy wybrales na jakiej podstawie ? Oraz czym my sie mamy kierowac doradzajac ci glosniki ?

p.s nie zapomnij zanitowac otworow technologicznych

Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa Romeo 156sw

Domyślnie

Po pierwsze głośniki mają zagrać pod wzmacniaczem , po drugie nie interesują mnie marketowe zestawy ,po trzecie dobrze by było jakbym się zmieścił do 500 zł max . Oczywiście zestaw odseparowany . Niskie tony zapewnia "audiosystem" w bagażniku głośniki z drzwiach mają tworzyć dość głośną scenę muzyczną z szybkim i kontrolowanym kicbasem i miłymi dla ucha wysokimi tonami . Muzyka jaką słucham w aucie to często hardstyle , techno ( oper i klasyki raczej unikam ). Nie szukam głośników audiofilskich w których będę się doszukiwał super szczegółów racze chce zbudować zestaw dobrze i czysto grający jako że auto jest miejscem gdzie mogę się muzycznie wyszaleć i nikt mi nie mówi że mam przyciszyć bo sąsiedzi czy coś tam ...nie mam możliwości posłuchania tych zestawów jednak coś mi podpowiada ze reinbow kupie najchętniej .