Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61

Temat: Szybkość nawiewu w kabinie sama rośnie??

munsinek
    Gość

Domyślnie

A teraz pytanie - co w takim razie sie dzieje jak zaczniesz zmieniac kierunek nawiewu?
    U mnie nic się nie dzieje. AUTO się świeci. Ale przy FULL AUTO zmiana jakiegokolwiek parametru powoduje wyłączenie FULL AUTO.
    Denerwuje mnie to, że nie chcę mieć tak szybko ciepło w aucie i czasami się człowiek spoci zanim przestanie grzać!!!!!!!!
    Nie pamiętam czy te AUTO świeciło się w lecie?? Przecież jak wiosna będzie w aucie 10 C to też będzie dogrzewać tak ostro żeby tylko było 16 C?????
    Ostatnio edytowane przez munsinek ; 18-01-2012 o 19:35

Użytkownik Rowerzysta Avatar berez
    Mieszka w
    SMI
    Auto
    159 1.9 JTDm 16V 2008r. (Mod: 180KM, 400Nm)

Domyślnie

Chyba masz coś zepsute, przy obecnych temperaturach jeżdżę (w kurtce) na 17-18,5 stopniach. Po rozgrzaniu się silnika dmuchawa włącza się chwilowo na kilka kresek, ale nie grzeje jakoś mocno, aby było to uciążliwe. Ogólnie to jeżdżę zawsze na auto i zawsze w środku mam optymalną temperaturę niezależnie od pory roku.

munsinek
    Gość

Domyślnie

Ja obniżam wzrastające kreski do dwóch i wtedy grzeje! A dmuchawa z wieloma kreskami wkurza mnie bo ja tak nie chcę żeby chodziła tak szybko!

---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:44 ----------

Cytat Napisał berez Zobacz post
    Chyba masz coś zepsute, przy obecnych temperaturach jeżdżę (w kurtce) na 17-18,5 stopniach. Po rozgrzaniu się silnika dmuchawa włącza się chwilowo na kilka kresek, ale nie grzeje jakoś mocno, aby było to uciążliwe. Ogólnie to jeżdżę zawsze na auto i zawsze w środku mam optymalną temperaturę niezależnie od pory roku.
    Ja obniżam wzrastające kreski do dwóch i wtedy grzeje! A dmuchawa z wieloma kreskami wkurza mnie bo ja tak nie chcę żeby chodziła tak szybko!

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

No to ja juz nie wiem jak ci dochodzić. Ten typ tak ma i juz. Jedyne co pozostaje to nacisnąć aby nie swiecila ci sie kontrolka od włączonej sprezarki klimy i wyłączyć dmuchawe na zero.
    Jak to nie pomoże - odszukać bezpiecznik od panelu sterowania i go wyciągnąć - problem zniknie

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

To normalne, że dmuchawa ustawia się na dużo kresek żeby jak najszybciej dogrzać wnętrze auta.
    Jak chcesz wolniej, to zmniejsz prędkość nawiewu ręcznie, proste.

munsinek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał coachu Zobacz post
    To normalne, że dmuchawa ustawia się na dużo kresek żeby jak najszybciej dogrzać wnętrze auta.
    Jak chcesz wolniej, to zmniejsz prędkość nawiewu ręcznie, proste.
    Jak zmniejszę ręcznie to bardzo gorące powietrze leci.

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Co ty miałeś z fizyki?
    Jesli dane medium (powietrze) szybko oplywa element chodzony (nagrzewnica) to nie zdąży sie na tyle nagrzac i jest letnie. Jak oplywa wolno to ma czas na nagrzanie sie i dlatego jest gorące.
    Sprawdz sobie na suszarce do włosów.

munsinek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał oops2k Zobacz post
    No to ja juz nie wiem jak ci dochodzić. Ten typ tak ma i juz. Jedyne co pozostaje to nacisnąć aby nie swiecila ci sie kontrolka od włączonej sprezarki klimy i wyłączyć dmuchawe na zero.
    Jak to nie pomoże - odszukać bezpiecznik od panelu sterowania i go wyciągnąć - problem zniknie
    Dzięki za rady ale do końca sam nie wiesz o co chodzi??
    Jaka sprężarka, mówimy o ogrzewaniu, wtedy się nie świeci klima. Sprężarka załącza się gdy jest FULL AUTO!!!
    Przy AUTO nie. Chodzi o to, że nie wszyscy lubią jak samochód robi sam tego czego kierowca nie chce.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Ale jak mu dasz jedną kreskę to ledwo co leci, puścisz to na szyby i już jak Ci przeszkadza.

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Nie jest to czasem uszkodzony termometr wewnętrzny?

...brzmienie V6 - bezcenne!