Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 75

Temat: Alfa 147 do 9 tysięcy

chudybiker
    Gość

Domyślnie

Witam. Z tymi cenami bywa roznie. Jak szukalem swojej 147 tez chcialem dac cos okolo 9tys. Obejzalem kilka samochodow w roznych cenach, co ciekawe dwa najdrozsze jeden za 15500 drugi za 14900 byly w najgorszym stanie. Zgadzam sie calkowicie, ze nie warto jechac daleko po wozek, tylko na terenie wojewodztwa. Kolega kupil w bardzo dobrym stanie 156 sportwagon za 9400 z 2003 roku i jest bardzo zadowolony. Trafil okazje bo sprzedawcy bardzo sie spieszylo i opuscil cene maksymalnie i takiej okazji szukaj. Oczywiscie o tym, ze auto musi obejzec mechanik wspominac nie trzeba. Pozdro.

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Powiem krótko - okazji nie ma. Jak ktoś sprzedaje tanio, to nie dlatego że ma ochotę na dobry uczynek tylko po prostu ten samochód jest z jakiegoś powodu mniej warty, niż jego cena rynkowa. Jeśli ktoś chce się pakować w taką niespodziankę to droga wolna, jednak moim zdaniem jeśli chcesz kupić zadbaną 147 (szczególnie JTD) NIE OD HANDLARZA to na zakup trzeba przeznaczyć min. 13 tys. i do tego dysponować dodatkowymi 3-4 tys. zł na podstawową obsługę po zakupie i na rezerwę w przypadku niespodzianek (to jest ponad 10 letnia Alfa, nie oszukujmy się).

KND147
    Gość

Domyślnie

Nie no mnie akurat interesuje jedynie silnik benzynowy 1.6

Użytkownik Pirat drogowy Avatar noname
    Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

Cytat Napisał KND147 Zobacz post
    Nie no mnie akurat interesuje jedynie silnik benzynowy 1.6
    a swiadom jestes paliwozernosci tej benzyny?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Alfa romeo 147 Spark

Domyślnie

jak koledzy piszą lepiej odłożyć z 13tys, i jechać z kimś za granice i coś se ładnego sprowadzić bo większość w Polsce to egzemplarze skatowane są. Ja tak zrobiłem kupiłem sprowadzoną nie bita z normalnymi śladami używania podro)

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Podkreślam, że te kwoty to minimum i w takiej cenie nie kupisz porządnie zadbanego egzemplarza chociażby od forumowicza. 147 z początku produkcji za ok. 13 tys. to sensowna baza do poprawek. Za "wychuchany" egzemplarz naprawiany na bieżąco z użyciem porządnych części trzeba będzie zapłacić więcej.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Ludzie w jakim wy świecie żyjecie.
    13 tyś ... może od razu 20tys.
    pierwsza sprawa - auto po przygodach dalej jest dobra okazja - trzeba tylko dokladnie pooglądać itd.
    Auto od pasjonata - pasjonat pasjonatowi nie równy dlatego i na forum można trafić taką minę że smiech.
    Na allegro jest pełno ofert które ludzie odrzucaja bo cos nie domalowane czy slabo spasowane.
    I co z tego ? czy od tego ze jest 1 cm w róznicy pomiedzy zderzakiem a lampa swiat sie zawali ?
    2/3 aut to powypadki - sam mialem w zeszlym tygodniu wypadek - strzal w tyl.
    Mocno nie bylo skonczy sie na naprawach powierzchownych - ale dla 90% osób tutaj to juz zdyskwalifikuje auto bo przeciez juz bite.
    Dlaczego boicie sie kupic auta po przygodzie ?
    Kto widział moja 147 wie jak wyglada - malowal lakiernik dupa - fakt ze zle dobrany kolor jest,'ale pod maska mam piknie bez problemów do tego z fajnym wyposazeniem no i przede wszystkim bezawaryjnie.
    Co wam po pieknych blachach i wychuchanym środku - skoro silnik juz dogorywa.
    Tez moge po sobie pokazać - auto wiecznie brudne - myte od swieta w srodku to samo, ale nigdy sie nie zdazylo zebym przekroczyl terminy wymiany czy jezdzil bez plynów.
    Więc zejdzcie na ziemie - to 11 letnie auto .. nie nowka z salonu
    Wizyta z mechanikiem - mechanik na miejscu moze sie przydac do jednego - targowania.
    Nigdy nie sprawdzalem auta przed zakupem, nie podlaczalem do kompa czy latalem z miernikiem.
    Kupuje auto za 1/10 ceny wyjsciowej po 10 latach uzytkowania - wiec wiadome ze cos jest nie tak.
    Ale kurde jak slucham ze ludzie jada po 200 km i nawet nie wsiadaja do auta - to dla mnie to smieszne.
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

9tys to jedynie jakis TS ale osobiście bym sie wstrzymał albo pożyczył kasę w rodzinie i kupił JTD za 13tys PLN juz byś coś znalazł ale oglądaj dokładnie takie auta i najlepiej jedź z kims co sie orientuje w motoryzacji... oczywiście 13tys auto + rozrząd, płyny i filtry... + nie wiadoma... zawsze trzeba policzyć więcej żeby poźniej nie płakać...
    a tak szczerze mówiąc to zaczynasz od pułapu podobnego jak ja rok temu heh najpierw 8 później 10tys i tu pojawiły się alfy i jak popatrzyłem to zaiskrzyło zapożyczyłem się i mam alfe która wyszła mnie z opłatami i wymianami i trochę ja wypieściłem ok 15tys... osobiście rok temu za JTD z 2002r. dałem 11 200zł do opłat pęknięty przedni zderzak i poduszki świeciły... jaśki są ale sensor do wymiany i łożysko wyło... więc wtedy ok 13,5tys mnie to wyszło a rok minął

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

ja bym sie znów zbytnio nie napałał na naprawde zadbany egzemplarz jtd za 13tyś. PLNów

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

też napisałem że trzeba dobrze obejrzeć ja przejechałem 10tys km i zawieszenie turbo wszystko OK turbo sprawdzane luzów brak zawiecha aby skrzypi teraz... anie nie puka... może troche szczęścia i się uda... tylko różnie bywa z tymi sprowadzonymi... jedni sprowadzają i szybko sprzedawają a inni mówią że tak robią a okazuje się że juz jest miesiąc w Polsce i było robione... napalać się nie ma co ale szansa jakaś jest