Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Temat: Skóra & Drewno

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał psylo Zobacz post
    Bo to trochę nie ten target... Alfa to sport i włoski styl - jak dla mnie do takiego wnętrza w ogóle nie pasuje drewno. Głębokie skórzane fotele z przeszyciami, aluminium, włókna węglowe, to jest to. Drewno plastikowca to raczej inna bajka. Swoją drogą - jeśli jesteś Mercedesiarzem to wydaje mi się, że bardziej by Ci odpowiadały Lancie i ich wnętrza.
    Jaki sportowy styl? z jtd pod maską dobra nie ciągnijmy tego dalej. Miałem w poprzedniej 156 drewnianą kiere, a w obecnej mam skórzana i bardziej mi pasowała drewniana Przynajmniej mi lepiej leżała w łapie oraz w gorące dni auto stało na słońcu i drewno nie było tak gorące jak skóra.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał broneq Zobacz post
    Nie chciałem zakładać nowego tematu więc podepnę się tu:

Dlaczego większość forumowiczów w kwestii modyfikacji świeżo zakupionych aut zawsze piszę "WYWALIĆ DREWNO"? Co się alfistom nie podoba w drewnie? Co ja bym dał za drewno w mojej! Jako, że jestem Mercedesiarzem auto bez drewna jest dla mnie po prostu niepełnowartościowe. Może mi się kiedyś uda trafić kierownice poliftową w drewnie i gałkę w dobrej cenie to wywalę skórę i wsadzę drewno

Owszem nieraz jest to podła okleina (ale ta w Alfach mi się akurat podoba). Mój Tata ma w (uwaga duża rzadkość) Toyocie Corolli E12 plasti-drewno i też nie wygląda ono źle, zwłaszcza w połączeniu z bezowym welurem. No i na 100% wygląda lepiej niż plasti-aluminium, czy jakieś plasti-karbony....

Bo drewno pasuje do Mercedesa, ale nie do Alfy... W tych starszych jeszcze wygląda fajnie, ale w nowych nie daje rady ewidentnie.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Giulietta 1,4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Bo drewno pasuje do Mercedesa, ale nie do Alfy... W tych starszych jeszcze wygląda fajnie, ale w nowych nie daje rady ewidentnie.
    Z tym pozwolę się nie zgodzić . Skoro w starych pięknych Alfach stosowano drewno i wygląda to rewelacyjnie, to dlaczego nie stosować tego w takich Alfach jak np. 156, 166? Takie połączenie luksusu z odrobiną sportu :]. W 166 panel w kolorze... nawet nie wiem, czy to ma przypominać tytan albo aluminium wygląda kiepsko.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie

a no to sie zgadza ten... plastikowy panel jest chyba najsłabszym punktem wizualnym auta... i psuje całe wnętrze samochodu..

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Raiden Zobacz post
    Z tym pozwolę się nie zgodzić . Skoro w starych pięknych Alfach stosowano drewno i wygląda to rewelacyjnie, to dlaczego nie stosować tego w takich Alfach jak np. 156, 166? Takie połączenie luksusu z odrobiną sportu :]. W 166 panel w kolorze... nawet nie wiem, czy to ma przypominać tytan albo aluminium wygląda kiepsko.
    Jak sam zauważyłem - w starych wygląda fajnie, ale tam nie ma morza plastików użytych do innych elementów wykończenia wnętrza. Drewniana kierownica np. przy całej plastikowej konsoli wygląda dość śmiesznie.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

no tak jak zmieniać zmieniać całę wmetrze kierowice gałke... a dla konsoli trzeba jakaś ładną okleine albo malowanie bo ten drewnoplastik na konsoli... tragednai..
    ale to tez ciekawe bo jest pare odcienie tego drewna,.. jedne ciemniejsze drugie jaśniejsze z połyskiem, bardziej matowe..

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Giulietta 1,4 MA

Domyślnie

Marudzicie . Zerknijcie jak wygląda "drewno" w Oplu, Fordzie, Volvo... Ja byłem zachwycony teksturą drewna w 166 i przez chwilę zastanawiałem się, czy to nie jest prawdziwe drewno . Jakoś meble z czarnej skóry często mieszane są z drewnem i efekt jest rewelacyjny, a stary Spider z drewnianą kierownicą i kiepskimi (jak na dzisiejsze standardy) tworzywami wygląda śmiesznie? Drewno rozjaśnia szczególnie czarne wnętrze, więc bez przesady, ale rzeczywiście w 147, czy Giuliettcie takie zestawienie jest nie na miejscu.

cichy2
    Gość

Domyślnie

Mam w swojej alfie drewno i nie przeszkadza czy rece mokre czy nie, wygodniejsza od skorzanej i latwiej krecic jedna reka, normalnie luksus, osobiscie polecam.

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał Aroniaa Zobacz post
    ale to tez ciekawe bo jest pare odcienie tego drewna,.. jedne ciemniejsze drugie jaśniejsze z połyskiem, bardziej matowe..
    A może to odcienie wynikające z przebiegu

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

no nie włąsnie nie.. ewidetnie jedna sa ciemniejsze inne jasniejsze..
    tak samo było tez w kappie
    jedne drewno było matowe i jak kolwiek byś i czym kolwiek potraktował nie miało mocnego blasku
    a drugie jakies takie.. bardziej błyszczące jaśniejsze..
    wiesz możne zależy jaka partia..