Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 75

Temat: Alfa 147 do 9 tysięcy

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    147 1.6 T.Spark

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=S5-8GfpOsIg może Ci którym zależy tylko na tym żeby auto prosto jeździło i silnik miał moc, to może po obejrzeniu tego filmiku zmienią zdanie

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Nie nie zmienią zdania - bo wole być w pełni świadom co jest w aucie nie tak - niż później sie dowiedziec jaką to niby okazje kupiłem - a mój ton ? SKoro mi coś nie pasuje to bede to mówił - co cenzura ?
    Ale jasne - zycze wam 11 letnich aut bez jakiejkolwiek przygody za grube pieniądze - bo takie są najlepsze.
    Pozdro więcej sie nie bede wypowiadac bo przecież mam rodzupiona alfe i to jeszcze z dziadowskim silnikiem
    a co do tego ze auto jest brudne - wiesz nie mam w zwyczaju pucowac auta dzien w dzien, uzywam go intensywnie i sa wazniesze rzeczy w alfie jak chociazby czystosc.
    Aha - na koniec - uwierz mi, że gdyby ktokolwiek z was przyjechał kupić odemnie auto z takim nastawieniem - to by do niego nawet nie wsiadl.
    Bo skoro szukacie auta po 11 latach które to jest idealne - to idzcie do salonu - moze sie cos znajdzie
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Panowie prawda jest taka że 70% procent aut sciąganych do polski nawet tych kilku letnich mają juz jakąś przeszłość wypadkową mniejszą lib wększą i część z nas nawet nie jest świadoma tego że w aucie było wstawione lub robione to i owo dla przykładu podam przypadek kolegi który kupił sobie swego czasu bmw 1 po dzwonie i to poważnym!!!!auto było naprawione tak dokładnie że przy sprzedaży tego auta pojechali do serwisu sprawdzić stan techniczny itp.... Jakie było jego zdziwienie gdy stwierdzono że pojazd jest bezwypadkowy!!wydaje mi sie ze tak naprawde wszystko zależy od tego jak jest auto naprawione .mam kilku kolegów którzy mieszkają w niemczech kupują tam auta po kolizji przywożone sa one do polski naprawiane i wracaja spowrotem do niemiec i tam są sprzedawane !!!w ogłoszeniach 80% aut jest bezwypadkowa ,garażowana i diesel 10 letni mający 100tyś przebiegu ha ha ha panowie a kto kupuje diesla robiąc 10 tyś w roku???? (jak tak to po co???)garażu wiekszość tych aut nawet niewidziała bo w miescie brakuje miejsc parkingowych niewspomne o garażu !!!! Ja myśle że koledze uda sie kupić alfe za ta kwote i życze udanego zakupu oraz bezwypadkowej jazdy!!!!

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    Bo skoro szukacie auta po 11 latach które to jest idealne - to idzcie do salonu - moze sie cos znajdzie
    Powiem Ci na czym polega Twój problem, a co za tym idzie ostra wymiana zdań z wszystkimi pozostałymi uczestnikami tej dyskusji. Nie rozróżniasz podstawowej różnicy między samochodami używanymi, które sprowadzę Ci dla jasności do trzech typów (Ty, co wynika z dotychczasowych postów, widzisz tylko dwa):
    a) samochody po poważnym wypadku, ze wstawianymi ćwiartkami, klejonymi podłużnicami, udawanymi poduszkami żeby nie było błędu itd. - żaden handlarz, który takie coś przygotował nie wsadziłby do tego swojej rodziny (nie bez powodu w wielu krajach takim samochodom po poważnym wypadku natychmiast odbiera się prawo do rejestracji - u nas się to sprzedaje "mało wymagającym")
    b) wieloletnie samochody używane utrzymane w dobrym stanie - czyli po dobrze naprawionych stłuczkach, obcierkach, lekkich zderzeniach (miasto się rządzi swoimi prawami) nie wpływających na bezpieczeństwo samochodu; z widocznym zużyciem elementów adekwatnym do oczekiwanego przebiegu, jednak na bieżąco naprawiane (lepiej lub nie, zależy od niechlujstwa właściciela - to wpłynie na to jak długo ten samochód jeszcze pojeździ)
    a) 10-12 letnie "nówki sztuki" jak z salonu, bez śladu zużycia, 100 tys. km na liczniku - czas się dla nich zatrzymał (czytaj: obite dookoła z wymienioną prawie całą blacharką, przekręconym licznikiem o 200k w dół, wymienionymi elementami wnętrza - oczywiście na byle najtańsze, wyplakowanym wnętrzem i wypucowanym silnikiem na bysk)

Ty twierdzisz, że nie kupujesz c) tylko wolisz a) (typ b) nie istnieje).
    Cała reszta świata twierdzi, że trzeba mieć całkowicie nierówno pod sufitem, żeby (świadomie!) kupić a) oraz, że kupno c) to pułapka na którą wielu ludzi się naciąga, więc trzeba kupić b).
    Wnioski wyciągnij sam.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Nie nie zmienią zdania - bo wole być w pełni świadom co jest w aucie nie tak - niż później sie dowiedziec jaką to niby okazje kupiłem - a mój ton ? SKoro mi coś nie pasuje to bede to mówił - co cenzura ?
    Nie cenzura, a kultura.

Pozdro więcej sie nie bede wypowiadac bo przecież mam rodzupiona alfe i to jeszcze z dziadowskim silnikiem
    Kto Ci tutaj w którymkolwiek zdaniu wypomniał ten "dziadowski" silnik? o_O

a co do tego ze auto jest brudne - wiesz nie mam w zwyczaju pucowac auta dzien w dzien, uzywam go intensywnie i sa wazniesze rzeczy w alfie jak chociazby czystosc.
    A kto pucuje dzień w dzień? I czy jedno wyklucza drugie? Nie można mieć i sprawnego technicznie i czystego jednocześnie? Lubisz jeździć w syfie - spoko, ale nie dorabiaj do tego jakiejś idiotycznej ideologii...

Aha - na koniec - uwierz mi, że gdyby ktokolwiek z was przyjechał kupić odemnie auto z takim nastawieniem - to by do niego nawet nie wsiadl.
    Obraź się.
    Ostatnio edytowane przez sebott ; 21-01-2012 o 10:39
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

hjeniu
    Gość

Domyślnie

Osobiście bawią mnie panowie z miernikiem lakieru i laptokiem szukający nigdy nietkniętego 12 letniego auta za 7000zł w dieslu i z przebiegiem 180.000km.
    Teściu jest blacharzem lakiernikiem i takie igiełki prosto z Niemiec często przyjeżdżają. Wyprostowanie światopoglądu często jest wstrząsającym doznaniem dla właściciela.

Pamiętajcie Niemiec nie dołoży osranego uro do auta jak wisi nad nim groźba nieprzejścia TUV.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

A czy ja powiedziałem ze kupiłem auto po dzwonie ?
    Kupiłem auto po stłuczce które ma robiony pas przedni - czyli według was już składak.
    Nie nie kupiłem go od handlarza, mam historie naprawy wiem jak wyglądała przed naprawa.
    Ale wy usiłujecie wmówić - że oczywiście mam auto dla ciebie z kategorii a - bo mam slabo spasowany zderzak czy kijowo dobrany kolor.
    Nie dokładnie zdaje sobie sprawe w jaką grupe na rynku uderzyłem - kupiłem auto z wysokim, nie skręconym przebiegiem z normalnymi sladami użytkowania.
    Tylko jak czytam ze dla was - rysy i otarcia to juz kaplica to mnie smiech zalewa.

Nie nie obraże się - ale po prostu jak ktoś szuka perełki to do salonu a nie po 12 letnie auto z miernikiem i kompem.
    Inna sprawa - rozbierzcie swoje auto na części i sprawdzcie ilu z was wszystkie ma oryginalne części i nic nie robione przy nich.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Tylko jak czytam ze dla was - rysy i otarcia to juz kaplica to mnie smiech zalewa.

Nie nie obraże się - ale po prostu jak ktoś szuka perełki to do salonu a nie po 12 letnie auto z miernikiem i kompem.
    Inna sprawa - rozbierzcie swoje auto na części i sprawdzcie ilu z was wszystkie ma oryginalne części i nic nie robione przy nich.
    Popaprańcy! Co nie.
    Moja Bella

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

Ale jasne - zycze wam 11 letnich aut bez jakiejkolwiek przygody za grube pieniądze - bo takie są najlepsze.

może i jestes świadom tego co masz ale nie jesteś świadom tego co piszesz... wiedząc teraz że masz takie podejście to kto by chciał Twoją Alfe przyjeżdzać oglądać?? a jeśli nie przyjedzie to logiczne jest że tym samym nie wsiądzie... i porysowane auto czy tez malowane i źle dobrany lakier to nie wykolejone auto... sam stan wizualny nie osądza przecież jak mocno było uderzone ale jak się nachylisz pod auto już zobaczysz więcej... przejedziesz się i wtedy wydajesz opinie... nikt tu przecież nie odrzuca auta bo ma zderzak i błotnik pomalowany...
    Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 21-01-2012 o 16:27

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Jak nikt nie odrzuca ?
    Jak po wrzuceniu do tematu kupic czy nie kupic - odrazu sie dostaje info ze nie warto jechac - bo trzepana.
    Jakie podejscie ? Ze wole wydać 200zł na olej zamiast na poprawienie lakieru ?
    Ze wole wymienić wszystkie filtry i płyny zamiast wydawac na kosmetyki ?

Wszystko rozchodzi sie o to, że nie moge zrozumiec jak wy po 3 zdjeciach jestescie w stanie ocenic auto.

---------- Post added at 16:31 ---------- Previous post was at 16:29 ----------

Kto by chciał oglądać? Mam nadzieje że nikt z miernikiem i kompem - bo kogos takiego wyśmieje.
    Bo skoro jesteście w stanie ocenić auto po 3 zdjęciach - to speców którzy będą mierzyć auto nie zaglądając nawet na miejsca naprawy - zycze im znalezienia takiego auta jakiego szukają.

---------- Post added at 16:35 ---------- Previous post was at 16:31 ----------

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    przejedziesz się i wtedy wydajesz opinie.
    Widzisz - i do tego próbuje dojść od początku tematu. Ze może warto najpierw sie przejechac a pozniej osądzać,
    Bo teraz wszyscy oczywiście będą twierdzili ze moje auto to kaszana - ale oglądać na żywo, widzieć miejsce naprawy co i jak było robione czy sie przejechać - tego nikt nie zrobi. A opinia idzie dalej.