To narazie sprubuje przeczyscik kata a jak bedzie potrzeba to kupie nowego kata ale jakis zamiennik ewentualnie lub wywale srodek kata....Te strumiennice czy tlumiki przelotowe daruje sobie
Dzieki za pomoc
![]()
To narazie sprubuje przeczyscik kata a jak bedzie potrzeba to kupie nowego kata ale jakis zamiennik ewentualnie lub wywale srodek kata....Te strumiennice czy tlumiki przelotowe daruje sobie
Dzieki za pomoc
![]()
Są takie, które mają przed i za ale czy tylko za to nie wiem. Natomiast napisałem tak ponieważ nie wiem co jest w takiej 156 z TS'em bo się na nich nie znam i nie miałem z nimi żadnej styczności. Wracając do tamatu ja katalizatora u siebie nie mam. Tak jakoś wyszło ;-) Spalanie nie wzrosło.
Ostatnio edytowane przez DeadinhollywooD ; 20-01-2012 o 22:02
A ja tak ja pisalem w innym wątku mam wstawiony uniwersalny katalizator Bosala a dalej przelot do koncowego. Auto chodzi bez zmian a nawet troche lepiej, no ale to subiektywne wrażenie. Ze wzgledu na rezonanse i spadki ciśnień myślę ze całkowicie pozbycie się katalizatora to zły pomysł. Trzeba wiedzieć ze spaliny nie przechodzą przez układ tak poprostu, tylko rezonują i lecą kilka razy w tą i w tamtą.
Ja musiałem tak zrobić, bo w starszych rocznika jest połaczony tłumnik srodkowy z katalizatorem i to nie jest do kupienia teraz. A uniwersalny katalizator kosztuje w granicach 200 zł. Analiza spalin jest taka jest trzeba.
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
no wiadomo jak katalizator nie był by potrzebny to nikt by go tam nie montował każda cześć samochodu spełnia określone czynności jedne są bardzo ważne inne mniej jedne wpływaja na prace bezpośrednio inne pośrednio lecz wszystko jest potrzebne,. i ma swoje miejsce
To zaczne od przeczyszczenia kata,moze to cos pomoze....
to napewno dobra decyzja daj znać jak będzie już po zabiegu