http://www.youtube.com/watch?v=lg_OJ...eature=related Octavia kombi...
Jest mozliwość zamontowania mocniejszych silowników i też się bedzie otwierała klapa w kombi...
http://www.youtube.com/watch?v=lg_OJ...eature=related Octavia kombi...
Jest mozliwość zamontowania mocniejszych silowników i też się bedzie otwierała klapa w kombi...
Ostatnio edytowane przez krisvanmoto ; 19-01-2012 o 16:18
W nowym Audi A6 jest dodany np taki bajer że jak się ma zajęte ręce np bagażem itp to wystarczy machnąć nogą pod tylnym zderzakiem i czujnik otworzy nam tylna klapę![]()
Edit: Napisałem to co już w tym wątku było.
Co do siłowników elektrycznych: podobne są napędy do bram.
Można spiąć (poprzez własnoręcznie zrobioną elektronikę)z siłownikiem zamka w taki sposób że pierwsze naciśńięcie pilota to zwolnienie zamka i "odskoczenie" klapy a drugie (np w odstępie czasu nie większym niż kilka sekund) to jej otwarcie. Ale generalnie kłopotliwa sprawa z domykaniem i awarią zasilania
Ostatnio edytowane przez metan ; 19-01-2012 o 16:27
Na początku witam wszystkich bo jestem tu pierwszy raz :) Od jakiegoś czasu śledze ten temat. Czy zamontował ktoś w końcu te siłowniki? Jeżeli tak to jakie?
W sedanie wiemy już że działa a może założył już ktoś do SW i Wie o jakiej sile są one potrzebne i od jakiego innego wozu by podeszły
Dziś postnowiłem zamontować mocniejsze siłowniki i przy okazji udało sie obalić mit - na początku była ekscytacja, że fajnie bedzie sie otwierać samo, ale potem rozczarowanie...
Podjechałem do uzytkownika z allegro którego podał grzdylu - sprzedawca znalazl dokladnie takie same silowniki jak fabryczne ta sama dl i skok o sile 640 N i d...a!
Klapa sie nie podnosi, montowalismy je na dwa rozne sposoby i w zadnym z nich nie podnosila sie, natomiast zamkniecie bagaznika wymagalo juz niezlej sily...
Silownik dziala, ale dopiero jak klapa sie uniesie na kilka centymetrow recznie co sie mija z celem, nawet kwestia odbojnikow wg mnie niewiele tu da, wiekszej sily rowniez.
Przy okazji chcac polepszyc, pogorszylem bo raz musialem zaplacic za zestaw testowy - 2 przy zdejmowaniu jednego oryg. silownika pekla jego plastikowa koncowka (na szczescie sama koncowke dalo sie przelozyc z 'nowozakupionych'. Tak wiec wrocilem do seryjnych silownikow.
Generalnie dopoki nie zobacze filmiku z otwierania oraz nr czesci producenta silownika ktory dziala nie uwierze ze to rozwiazanie jest skuteczne w sedanie
Moze po prostu kolega z Belgii mial inne silowniki i wiecej szczescia. Jednak nawet jesli to dziala, to nie ma cudow i zamkniecie bag musi wymagac uzycia duzo wiekszej sily - w moim przypadku przy 640 N trzeba bylo uzyc obu rak i nacisnac mocno z gory by go zamknac.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 23-01-2012 o 20:58
No to ja już nic nie kumam. U kolegi Steever działa, a u Szewiego nie?
Gdzie tkwi różnica?
Pozdrawiam.
- Rafał