szewi ubiegłeś mnie...ale ja już tam nie pojadę w takim razie, szkoda bo myślałem, że będzie działać.
szewi ubiegłeś mnie...ale ja już tam nie pojadę w takim razie, szkoda bo myślałem, że będzie działać.
Born to be wild.
myślę że to też może być kwestia odbojników...jak mocniej (wyżej) podbiją klapę po zwolnieniu zamka to łatwiej będzie siłownikom wykonać resztę roboty
Born to be wild.
przeciez pisal ,ze niema roznicy
wieksza sila o 60N niewiele tu da, musialby byc inny skok niz fabryczny, bo silownik dziala dopiero jak klapa jest uniesiona o jakies 5 cm do gory. Zamkniecie bagaznika przy 700 niutonach to juz mini silownia - nie ma cudow zeby nie bylo roznicy w zamykaniu, przetestowalem na wlasnej skorze wczorajzamkniecie wchodzilo w gre tylko przy mocnym nacisku na klape od gory - jesli silownik z duza sila otwiera to z podobna sila trzeba go wcisnac do tloka.
Tak jak napisalem nie uwierze dopoki nie zobacze![]()
Ostatnio edytowane przez szewi ; 24-01-2012 o 11:57
niewierny szewi.Ja mysle ze jak szewi to testowal i wyrazil swoje zdanie to trzeba mu wierzyc i dac sobie spokoj z kombinowaniem i zostawic sobie serie ewentualnie pomyslec nad tymi elektrycznymi(z silniczkami) ale mysle ze duzo z tym roboty no i nie male koszty.Pozdrawiam
Cześć,
tak sobie czytam co piszecie i nasuwa mi się jedna myśl - pomijacie najważniejszą rzecz, czyli odbojniki. Bez nich moim skromnym zdaniem nie ma to szansy zadziałać. Ten pierwszy ruch, nazwijmy go wzbudzającym trzeba wykonać albo odbojnikiem, albo jakimś elektrycznym silniczkiem. Pierwsze w teorii łatwiejsze - trzeba tylko znaleźć odbojnik o odpowiednim skoku i sile, który nie tylko odrzuci klapę przy próbie otwarcia, ale równiez potem pozwoli ją zamknąć bez skakania na bagażnik na przykładDrugi system bardziej skomplikowany i moim zdaniem sensowne wydaje się jedynie zaadoptowanie układu od innego producenta (VW, BMW, Citroen, czy cokolwiek innego, co da się u nas założyć). Napewno droższy, ale najpewniej w tym przypadku udało by się zrobić zarówno automatyczne otwieranie jak i zamykanie klapy z kluczyka. Tak mi się przynajmniej wydaje
Ja chętnie przetestowałbym pierwsze rozwiązanie, czyli odbojniki + odpowiednio mocne sprężyny. Tylko, czy ktoś ma pomysł, gdzie takie odbojniki można kupić, może jakiś producent, albo dystrybutor, który miałby większy wybór i u którego można było by to przetestować? Wszelkie sugestie mile widziane![]()
Pozdrawiam Camil
Wynalazlem taki oto kit do otwierania tylnej klapy-
http://www.ebay.de/itm/Alfa-Romeo-15...item2c624aa804
To jest do SW ?
Będziesz to kupował ?