Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: 156 troche mocy:)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Urzędów
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTD

Domyślnie 156 troche mocy:)

Witam zamierzam trochę zwiększyć moc w swojej 156 1.9 jtd 105KM
    Chcę zacząć od wymiany wtrysków, regeneracji turbiny później zrobić chipa. Myślałem także nad tym niby urządzeniu co wpina się w listwę wtrysków, daje to coś czy tylko jest to pic na wodę?
    co wy o tym wszystkim myślicie? ile to może wszystko kosztować może macie jeszcze jakieś inne pomysły?

Użytkownik Rowerzysta Avatar karsto1982
    Mieszka w
    Piła
    Auto
    Fiat Marea Weekend 2,0 20v

Domyślnie

A masz cos nie tak z wtryskami ze chcesz je wymieniac??jesli jest wporzadku po co nakrecac sobie koszta...regeneracja turbiny... jesli nie gwizdze jesli dobrze dmucha rowniez po co robic koszta a taka regeneracja kosztuje 1300-1700 zl a co do chipa... mozna poprzez kompa samemu jesli jestes ogarniety w temacie albo masz kogos kto CI to zrobi ale to jest na wlasna odpowiedzialnosc...najbezpieczniej zrobic to w firmie ktora sie zajmuje takimi sprawami a to juz kosztuje od 1300 w gore zalezne od fimy ale robione jest pod konkretny silnik a nie wgranie czegos co robione bylo pod inny silnik...na forum sa mapy do silnikow ale ja bym ich napewno nie wgral do swojego autka (wczesniej mialem 2,4)A o wpiananiu czegos w listwe wtryskow pierwsze slysze ale nie sadze zeby cos takiego cokolwiek dawalo...
    Najlepiej pojechac do firmy kompleksowo zajmujacej sie podnoszeniem mocy oni sprawdza CI silnik powiedza co ewentualnie trzebaby bylo wymienic czy zregenerowac a pozniej napisza CI program pod konkretny silnik...Jesli mialbym tyle pieniedzy to wlasnie tak bym to zrobil... a jesli CI malo to sprzedaj i kup 2,4 jtd albo 2,5-3,0 V6

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Urzędów
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTD

Domyślnie

turbina się trochę poci. wtryski nie wiem auto trochę kopci także nie wiem czy to jest na pewno wina wtrysków.
    nie nie sprzedawać nie alfa zostaje do końca ze mną i już włożyłem trochę kasy w nią także nie ma sensu sprzedawać.
    a gdzie taką firmę mogę znaleźć?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

było już kilkanaście tematów o tuningu mechanicznym jednostki 1.9 jtd.. wystarczy trochę poszukać i poczytać to nie takie trudne.
    Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar karsto1982
    Mieszka w
    Piła
    Auto
    Fiat Marea Weekend 2,0 20v

Domyślnie

firm takich szukaj w wiekszych miastach w swojej okolicy bo nawet nie wiem gdzie jest urzedow A na forum masz tez kolege Cinka ktory zajmuje sie podnoszeniem mocy nie znam go ale fidzialem troszke postow ze ktos sie do niego albo wybieral albo juz byl u niego jednak nie wiem jak duzo robi przy aucie i czy wszsytko sprawdza...

viruskill
    Gość

Domyślnie

kolego a jakie masz sw i hw ??

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Urzędów
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTD

Domyślnie

a co to jest to SW i HW?
    woj. Lubelskie
    to już sam nie wiem

Eagle
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał papcio18 Zobacz post
    turbina się trochę poci. wtryski nie wiem auto trochę kopci także nie wiem czy to jest na pewno wina wtrysków.
    nie nie sprzedawać nie alfa zostaje do końca ze mną i już włożyłem trochę kasy w nią także nie ma sensu sprzedawać.
    a gdzie taką firmę mogę znaleźć?

im szybciej zrobisz regeneracje turbiny to tym mniej zaplacisz moze wystarczy tylko uszczelniacze wymienic i ja wywazyc
    co do wtryskow to czesto pomaga czyszczenie

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Lubartów
    Auto
    alfa 156 1.9jtd

Domyślnie

A ja bym sie chciał podpiąć pod temat również posiadam 1,9jtd 105hp i jako że w swoją belle trochę już władowałem i chce nią jeszcze troche pojeździć to przydałoby sie wiecej koników. Czy sensowne jest inwestowanie we frontowy cooler w tej jednostce? wzmacniane sprzegło? jaki w miare rozsądny przyrost dałoby sie uzyskac ?? z góry dziekuje za odpowiedzi.

K1991
    Gość

Domyślnie

Po co Ci mocniejsze sprzęgło ? Myślę, że nie zmęczone seryjne sprzęgło da radę. Co do coolera, to na pewno zależy od tego w jaką moc celujesz. Na pewno nie pogorszy to sprawy Jeżeli masz możliwość założyć większy icek to z pewnościąnie zaszkodzi