Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 98

Temat: SWAP, zamiana foteli z alfy GT do 147

Użytkownik Pirat drogowy Avatar noname
    Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

podejrzewam ze pod siedziskiem w wersji 3d jak i 5d jest bardzo podobnie a z GT jest inaczej wiec to pierwszy problem ktory ustalilismy plus inny rozstaw zawiasow. Co do oparcia niestety nie wiem bo nei dostalem info o szerokosci i rozstawu zapiec. Mysle ze bez walki sie nie obedzie...na razie mam za malo danych i czekam na odp zeby oszacowac ilosc przerobek i czy ktos sie tego podejmie....

jurandw
    Gość

Domyślnie

a jeżeli można to jeszcze jedno pytanko, czy fotele z 147 3d będą pasowały do wersji 5d (chodzi mi o przód i kanapę).

Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

hmmm 3d 5d;> na pewno w wersji 3d jakos na tyl musisz wsiadac wiec sanki sa inne
    jezeli chodzi o rozstaw pogladowo wygladaja tak samo no ale glowy nei dam sobie uciać (w wersji 5d czesto pod siedzeniami masz centralke szyb tylnych w 3d juz nie)

---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:15 ----------

w eLernie nic nie mówią na temat różnicy kanap........

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Ej sorry ludzie.. ale czy nie łatwiej kupić komplet wnętrza od 147 TI ? Przecież są takie same.. nawet w tym momencie jest kilka na allegro.. cena nie jest jakaś zaporowa żeby aż chwytać się skór z GT i przerabiać żeby pasowały..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Porównaj tylną kanapę w GT i 147 i przekonasz się czemu fajnie byłoby przeszczepić.

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

No dobra to takie szybkie porównanie na foto poniżej.. poza tym że kreska wyszyta na oparciu idzie w 147 TI poziomo a w GT skos w dół to nie ma różnic zbyt dużych tak na szybko patrząc.. Biorąc pod uwagę że dla mnie tylna kanapa jest tylko od ładnego wyglądania i ewentualnego położenia kurtki lub plecaka, wygoda nie jest istotnym aspektem, dla wygody kupiłbym 5D.. Poza tym wg. mojej opinii w 147 TI ładniejsza jest ta kanapa i wogóle ta czerwona nić..

Ale cóż jak ktoś chce to niech kombinuje z tą od GT..

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Porównanie.jpg
Wyświetleń:	492
Rozmiar:	91.3 KB
ID:	45128
    Ostatnio edytowane przez wheelerwasp02 ; 24-01-2012 o 21:15
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

jurandw
    Gość

Domyślnie

Właśnie zaczynam się zastanawiać nad przełożeniem foteli z Ti do mojej 5d, ale na allegro są tylko z wersji 3d (są wogóle wersje 5d Ti, bo jeszcze nie widziałem, a jestem nowym użytkownikiem alfy).

Tylne szyby mam na silniczek ręczny niestety więc z tym nie będzie problemu. A da się takie sanki zlikwidować i zamocować te od normalnych siedzeń w 5d, przecież jak coś to będę miał dawców z teraźniejszych welurów.
    Ew. czy ktoś wie ile może kosztować nałożenie skóry na cały komplet ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Były jakiś czas temu na alledrogo takie fotele od 147 5D

Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

wg mojej opinii ta z GT jest ładniejsza ale jak to gusta... z reszta nie jedna osoba juz na poczatku wątku mówiła że fotele z GT są o niebo wygodniejsze... i kanapa ma chyba inne zagłowki(dopiero w 147 lift byly cos jak w GT)
    jednak to Ti to nie to samo dla mnie i nie sa tak na wypasie... a czarne czy czerwone w moim przypadku by tak nie pasowaly... czerwone - zbyt bordowo sie zrobi, a czarne zbyt ciemno, bananowe od gt - z klasa...
    na razie kombinuje... jezeli tapicerzy powiedza nie podejmiemy sie tego,Panie to niemozliwe bo... albo cena przeskoczy budzet jaki zaplanowałem to niestety obejde sie smakiem, ale puki co probuje puki nie bede mial pewnych parametrów z wyzej to nie pojde dalej z tematem, dlatego jezeli ktos z GT zlituje sie i pomoze, bede bardzo wdzieczny

---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:15 ----------

Cytat Napisał jurandw Zobacz post
    Ew. czy ktoś wie ile może kosztować nałożenie skóry na cały komplet ?
    no tak ale jak przełożysz skóre z wersji 3d na 5d to na fotelach przednich bedziesz miec dziury po zamkach od foteli(tych do uruchamiania mechanizmu zeby dostac sie na tyl)
    Ostatnio edytowane przez noname ; 24-01-2012 o 23:27

jurandw
    Gość

Domyślnie

nie nie nie chcę przekładać samej skóry, lecz całe oparcie i siedzisko z gąbkami itd., a spód fotela (sanki) zostawić. Wtedy ten zamek w fotelu będzie atrapą. Nie wiem czy tak się da, a sprawdzić też jak nie mam bo auto mam w warsztacie.