Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: zakup 156 sw(lift) jtd 140lub 150km prośba o opinie

marszo
    Gość

Domyślnie zakup 156 sw(lift) jtd 140lub 150km prośba o opinie

Witam,

Poluje na 156 SW po pełnym lifcie-diesel 140-150km. Dysponuje ok 20 000 PLN z możliwością zwiększenia przy naprawdę pewnym wozie ( o ile można kupić taki)

Jeśli chodzi o alfe nie miałem nigdy z nią doczynienia dlatego też chciałbym prosić Was o opinie, pomoc przy zakupie. Być może ktoś z Was zna poniższe AR i mógłby co nie co powiedzieć na ich temat.

1. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-sal...C20795121.html
    2. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-2-k...C20459847.html -> widziałem na żywo, auto podobno było malowane-zderzak, i oba nadkola. W silniku raczej nic się nie stało bo chłodnica nie byhła wymieniana jest tylko cofnięta do środka. Wydaje mi się, że przebieg jest " za piękny". Czy ktoś z Was oglądał auto albo zna je?
    3. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C22533119.html -> prezentuje się zacnie, ale cena jakaś mega okazyjna. Jaka jest awaryjność 4x4 w Alfie? czy jest to eleement który w jakiś sposób wpływa na serwis?
    4. http://allegro.pl/alfa-romeo-spotrwa...067658890.html
    5. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C22452811.html chyba najpewniejszy z całej stawki.

Przepraszam za ilość ofert,ale po prostu jeśli chodzi o Alfę to jestem Lewy.

Mam nadzieję, że pomożecie

BTW( jeśli ktoś z forumowiczów może polecić coś innego, jestem otwarty na propozycje)

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Tą Q4 sobie odpuść. Oglądałem ją a z miesiąc temu. PRzebieg miała zdecydowanie powyżej 200 tysięcy, bardzo wytłuczony zawias przód, zmęczony środek, kierownicę, jakby ktoś ją chciał zjeść, sprzęgło zamęczone, itp. Słaba "baza" do zrobienia z tego fajnego samochodu. Fakt - lakier oryginał, ale też nie w jakimś szałowym stanie. Tak na szybko było do niej do włożenia c.a. 4000 PLN. Nie wiem jak napędy, bo na podnośnik to jej nawet nie wprowadzałem. I dziwnie wysoko stał jej tył - nawet jak na Q4
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

marszo
    Gość

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź. A co sądzisz o pozostałych? Nie chce jechać nadaremno by obejrzeć coś co okaże się szrotem.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Sam ostatnio kupowałem alfę o podobnych założeniach.
    Moje rady:

Jedź oglądać z kimś kto się zna na autach lub sprawdzaj auto w serwisie.
    Ja pojechałem do ASO i mi powiedzieli co z autem było nie tak.
    Nie żałuj 200 zł na sprawdzenie bo można się wbić na minę. Jak coś znajdziesz w serwisie a nie będzie to eliminować samochodu to zawsze jest opcja do negocjacji cenowych.

Poszukaj na forum. Sam kupiłem 2.4 i nie żałuję. Jak masz możliwość to poszukaj 2.4. Spalanie średnio o litr większe od 1,9 ale kultura silnika i osiągi sporo lepsze.

Tą widziałeś? http://www.forum.alfaholicy.org/samo...20v_m_jet.html

marszo
    Gość

Domyślnie

Tylko 1,9 ze względu na to, iż 2.4 może okazać się problematyczne przy sprzedaży. Ewentualnie może być sedan, ale musi mnie zauroczyć
    Czy jest możliwość by ktoś z Zielonej Góry obejrzał Alfę którą sam miałem przyjemność oglądać?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Jak martwisz się o odsprzedaż to kup sobie lepiej Audi lub VW.
    Przejedź się wersją 2.4 i 1.9 a potem porównaj.

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Ja w najbliższym czasie też będę szukał takiego samego auta Z tą różnicą, że nie wykluczam 20V Powoli się już również rozglądam. Czekam też nieśmiało, aż ceny delikatnie spadną :]

Odnośnie Twojego pierwszego linka:
    To auto jest już wystawione któryś raz, na bieżąco oglądam wszystkie ogłoszenia Alf poliftowych ;p Zwróć tutaj uwagę, że jest to wersja ciężarowa - z kratką, rejestrowana na 4 osoby. Ciężko też uwierzyć, że ktoś kupił to auto do firmy z możliwością odpisywanie pewnie VATu za paliwo i przez ponad 8 lat przejeździł 140k km, 15 tysięcy rocznie to ja robię z grubsza jeżdżąc do roboty, trochę po mieście i raz w roku na wakacje ;p

marszo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jarzabek Zobacz post
    Jak martwisz się o odsprzedaż to kup sobie lepiej Audi lub VW.
    Przejedź się wersją 2.4 i 1.9 a potem porównaj.
    dodatkowy argument za nie nabywanie 2.4 są koszty ubezpieczenia i uważam, że 1.9 powinno mi wystarczyć.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

faktycznie
    ubezpieczenie płatne raz w roku
    ileż tej różnicy tam jest ? kilka stów niech będzie i co ? nie kupisz dobrej 2.4 bo OC ? brać co bydzie dobre i już
    OC nie płacisz co miesiąc

ale...
    1.9 też daje rade ( zwłaszcza powyżej 140 konia Panie )

marszo
    Gość

Domyślnie

Panowie moje preferencje to znalezienie dobrej 1.9. Jestem na początku poszukiwania samochodu i chce kupić taki wóz który pod względem wizualnym technicznym będzie mi najbardziej odpowiadał. Jeśli będzie trudno z odnalezieniem takiej sztuki zweryfikuje to wniosę poprawki i zacznę szukać 2.4 Mi wystarczy 1.9 i tego narazie się trzymam i z taką prośbą również skierowałem swoje pytanie, o ocenę takich a nie innych samochodów.

Zakładając tak że 2.4 pali tylko 1l więcej i że tylko kilka setek rocznie to idąc tym kierunkiem dojdziemy do 3000cm3 Wracając do postu, że jeśli chce łatwo sprzedać coś to powinienem kupić audi/VW to jeśl chciałbym tak to siedziałbym na ich forum, podoba mi się 156 sw i tego się trzymam i proszę o rady opinie