Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 108

Temat: Alfa romeo - niepewność

black1233
    Gość

Domyślnie

Lutować żarówki, jakby wkręcić nie można było..., ale zdjąć tą obudowe musze bo musze jeszcze sprawdzić regulacje miejsca nadmuchu , mam ustawione tylko na przednią szybę kręce pokrętłem i dalej dmucha na przednią a nie idzie wcale frontowymi wylotami, może tam jakaś linka jest czy coś, ale to się zobaczy

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

no jeśli chodzi o ogrzewanie to warto sprawdzić

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

zacznijcie rozwiazywanie problemow,używając opcji szukaj , sa setki tematow o rozbieraniu konsoli ,o wymianie zarowek, akurat mila lektura na zimowe wieczory

black1233
    Gość

Domyślnie

akurat zarówki to najmniejszy problem

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

w sumie nie jest to jakaś wielka filozofia

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał black1233 Zobacz post
    Lutować żarówki, jakby wkręcić nie można było..., ale zdjąć tą obudowe musze bo musze jeszcze sprawdzić regulacje miejsca nadmuchu , mam ustawione tylko na przednią szybę kręce pokrętłem i dalej dmucha na przednią a nie idzie wcale frontowymi wylotami, może tam jakaś linka jest czy coś, ale to się zobaczy
    Szukajka powinna rowiac twe wątpliwosci Polecam sprawdzic radio wyjac i czy bedzie zmiana. Czasami radio jest "za długi" i naciska na obudowe "mieszadła" rozdzielacza kierunkiem wylotu powietrza, lub zdjąc jeszcze górny wylot środkowy i sprawdzic, czy klapka porusza sie delikatnie podczas kręcenia gałką od zmiany kierunku.

---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:15 ----------

Cytat Napisał black1233 Zobacz post
    akurat zarówki to najmniejszy problem
    Czy aby na pewnohihi

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    co do aut , motorów jestem pedantem , wszystko wymieniam na czas , teraz kupiłem górne wahacze będe jutro wymieniał , musiałem kupic konsole nową bo moja była porysowana i oryginalny znaczek alfy nowy bo mój jest wyblakły , jutro jak będę to wymieniał spojrzę na przepływomierz jeszcze , jak cos to go wymienię , mi coś mówili że pedał gazu w alefie jest regulowany ale czy to prawda ?
    i to dbanie o sprzęt się chwali ;

co do przepływki , zrób prosty test - odepnij od niej wtyczkę , jak będzie lepiej alfa ''szła'' to masz winowajcę , przy okazji zaślep blachą zawór egr - w edc15 można bezkarnie to robić , a warto
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

a ja mam tak w alfie ze jak włączę ogrzewanie na wszystko czyli opcja max to mi fale radiowe uciekają tylko na tym max a na innych jest gitara , a do do EGR co daje to zaślepienie poprawia coś ?

black1233
    Gość

Domyślnie odp

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    i to dbanie o sprzęt się chwali ;

co do przepływki , zrób prosty test - odepnij od niej wtyczkę , jak będzie lepiej alfa ''szła'' to masz winowajcę , przy okazji zaślep blachą zawór egr - w edc15 można bezkarnie to robić , a warto

Kolego w sumie z ciekawości odłączyłem przepływomierz bo mam to falowanie obrotów ( odpiełem wtyczkę) i o dziwo jak uruchomiłem silnik to zapaliła się kontrolka od wtrysków i wtedy zaczął bardziej nierówno pracować, a jak podłączyłem znowu to po uruchomieniu silnika zgasła co ty na to ?

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

ja jak będę odłączał to odłączę,przeczyszczę i zamontuję i dopiero odpalę żeby lipy nie było

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia