Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 108

Temat: Alfa romeo - niepewność

black1233
    Gość

Domyślnie

No tak ale chciałem zobaczyć jaka będzie reakcja mojego.

W ogóle to jakie jest ciśnienie wtrysku w Twin sparku ? znalazłem coś o 4 barach ale czy to prawda...

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

co do wahaczy to kupiłem firmy FAST , a co do zaślepienia egr pomyślę poważnie nad tym , 105kucy ale nie powiem nie najgorzej chodzi całkiem fajnie a co do 2.4jtd napewno były by większe koszty utrzymania dlatego odrzucałem ją odrazu , na yt jest filmik jak koleś 105 konną serią od 0 do 100km/h ma 9.5 s a to całkiem niezły czas

---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:25 ----------

tu jest link do aukcji tej diagnostyki za 20zł

---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:30 ----------

http://allegro.pl/diagnostyka-komput...066606817.html

---------- Post added at 16:36 ---------- Previous post was at 16:30 ----------

Cytat Napisał PRE2ES Zobacz post
    Black 1233 opcja z odłączeniem przepływki działa tylko w dieslach. W benzynie nie zrobisz takiego myku, ale skoro masz interfejs i komputer to nie rozumiem po co ją odpinać skoro możesz ją zbadać.

Kolego Damian156jtd, Alfa z 105 konnym silnikiem to raczej zamulone autko i rewelacji się nie spodziewaj po tym. Jeśli szukałeś czegoś bardziej dynamicznego to 1.9 jtd 140 km albo 2.4. Chociaż już 115 konna 1.9jtd jest znacznie bardziej dynamiczna od tej 105. To autko do spokojnej jazdy a nie do wariowania

a więc tak 2.4jtd odrzucałem przez koszty utrzymania moze źle zrobiłem , 1.9jtd 140 kucy dziękuję bardzo wujo ma stilo i z tym silnikiem i stoi cały czas w serwisach a kasy wydał już na nią mase,115 koni ? szukałem takiej jak ty masz przed fl na zewnątrz ale po fl w środku ,byłem jedną oglądać ale okropna mas kilosów na darmo a na zdjęciach bajka była , no i pojechałem juz zrezygnowany obejrzeć tą i super mi się spodobała , a 105 czy 115 sądzę że różnica jest niewielka napewno jakaś ale niewielka , w sumie powiem szczerze nie żałuje jak dla mnie dobra dynamika poniżej 10 s do 100km/h i fajna , wygodna no i ogólnie gitara , za 3-4 lata będe ją zmieniał bardzo bym chciał 159 ale jeżeli nie będę miał tyle kasy to kupię 156 po lifcie

black1233
    Gość

Domyślnie

z tym podłączeniem do kompa za 20 zł to nie kąbinuj bo jeszcze wirusa złapiesz...

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    na yt jest filmik jak koleś 105 konną serią od 0 do 100km/h ma 9.5 s a to całkiem niezły czas
    chyba po chipie gdyż seria ma coś ok. 11s do 100 jak nie wiecej

Użytkownik Znawca Avatar michal_lc4
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 Ti 2.4JTDm/200 KM '09

Domyślnie

majster,ale na V-Power'ze z Szela tamta była..

Użytkownik Ogier Avatar Mariano1980
    Mieszka w
    Stąporków, Świętokrzyskie
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9jtd 105, 1999,

Domyślnie

Cześć ja też mam taką 105 a jeżdżę również tdi 105 i powiem że niestety moja "wymarzona" alfa jest zmulona, ale poza tym pod każdym względem lepsza od fabii, zwłaszcza jeśli chodzi o wygodę i wyciszenie, ten wariant mocy jest po prostu do spokojnej jazdy bez szaleństw. Sprawdzone już wszystko i wymienione oleje na Motul 8100, filtry, czyszczony dolot i ic, sprawdzona turbawka, zaciski i klocki już wymienione na "wolne od wad", nie kopci ładnie pali rano, skok pedału gazu jest długi, fes pokazuje 99%. Też żałuję że jtd 105 nie jest demonem prędkości, wcześniej również Vectrę miałem 1.8,116 16V i też była mniej zwinna od tego <tdi> ale skrzynia może jest krótsza i daje efekt kopa. Alfą poleciałem 190 i może jeszcze by wydusił. A wy ile wyciągacie jtd 105 w serii??

black1233
    Gość

Domyślnie

105 na pierwszym biegu

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Ludzie jesteście embrionami, a więc mówię i pomogę. Bierzesz jeden z drugim stronkę google.pl, wpisujesz załóżmy ...problem przepływomierz alfaholicy.org. Enter i masz w ujjjjjjjj tematów z tym związane. Czytasz, czytasz i czytasz..... aż wkońcu wszystko wiesz. A jeżeli czegoś nie wiesz to w odpowiednim dziale opisujesz problem i chłopaki postarają się wam pomóc. Po co robicie taką sieczkę i bicie piany jak takich problemów co wy macie jest od za##rania tu na forum. Ruszcie trochę głową, nooo.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Ogier Avatar Mariano1980
    Mieszka w
    Stąporków, Świętokrzyskie
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9jtd 105, 1999,

Domyślnie

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    Ludzie jesteście embrionami, a więc mówię i pomogę. Bierzesz jeden z drugim stronkę google.pl, wpisujesz załóżmy ...problem przepływomierz alfaholicy.org. Enter i masz w ujjjjjjjj tematów z tym związane. Czytasz, czytasz i czytasz..... aż wkońcu wszystko wiesz. A jeżeli czegoś nie wiesz to w odpowiednim dziale opisujesz problem i chłopaki postarają się wam pomóc. Po co robicie taką sieczkę i bicie piany jak takich problemów co wy macie jest od za##rania tu na forum. Ruszcie trochę głową, nooo.
    Ja nie mam problemu tylko koledze założycielowi posta chcę uświadomić że to "rodzinny wariant mocy" bo kolega ma taki sam silnik jtd 105 i każdy co ma coś do powiedzenia o tym silniku może się wypowiedzieć.Pozdrawiam

black1233
    Gość

Domyślnie

w końcu mamy demokrecje więc nawet jak się nie ma nic do powiedzenia to też można to powiedzieć

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia