No tak ale chciałem zobaczyć jaka będzie reakcja mojego.
W ogóle to jakie jest ciśnienie wtrysku w Twin sparku ? znalazłem coś o 4 barach ale czy to prawda...
No tak ale chciałem zobaczyć jaka będzie reakcja mojego.
W ogóle to jakie jest ciśnienie wtrysku w Twin sparku ? znalazłem coś o 4 barach ale czy to prawda...
co do wahaczy to kupiłem firmy FAST , a co do zaślepienia egr pomyślę poważnie nad tym , 105kucy ale nie powiem nie najgorzej chodzi całkiem fajnie a co do 2.4jtd napewno były by większe koszty utrzymania dlatego odrzucałem ją odrazu , na yt jest filmik jak koleś 105 konną serią od 0 do 100km/h ma 9.5 s a to całkiem niezły czas
---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:25 ----------
tu jest link do aukcji tej diagnostyki za 20zł
---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:30 ----------
http://allegro.pl/diagnostyka-komput...066606817.html
---------- Post added at 16:36 ---------- Previous post was at 16:30 ----------
a więc tak 2.4jtd odrzucałem przez koszty utrzymania moze źle zrobiłem , 1.9jtd 140 kucy dziękuję bardzo wujo ma stilo i z tym silnikiem i stoi cały czas w serwisach a kasy wydał już na nią mase,115 koni ? szukałem takiej jak ty masz przed fl na zewnątrz ale po fl w środku ,byłem jedną oglądać ale okropna mas kilosów na darmo a na zdjęciach bajka była , no i pojechałem juz zrezygnowany obejrzeć tą i super mi się spodobała , a 105 czy 115 sądzę że różnica jest niewielka napewno jakaś ale niewielka , w sumie powiem szczerze nie żałuje jak dla mnie dobra dynamika poniżej 10 s do 100km/h i fajna , wygodna no i ogólnie gitara , za 3-4 lata będe ją zmieniał bardzo bym chciał 159 ale jeżeli nie będę miał tyle kasy to kupię 156 po lifcie![]()
z tym podłączeniem do kompa za 20 zł to nie kąbinuj bo jeszcze wirusa złapiesz...![]()
majster,ale na V-Power'ze z Szela tamta była..![]()
![]()
Cześć ja też mam taką 105 a jeżdżę również tdi 105 i powiem że niestety moja "wymarzona" alfa jest zmulona, ale poza tym pod każdym względem lepsza od fabii, zwłaszcza jeśli chodzi o wygodę i wyciszenie, ten wariant mocy jest po prostu do spokojnej jazdy bez szaleństw. Sprawdzone już wszystko i wymienione oleje na Motul 8100, filtry, czyszczony dolot i ic, sprawdzona turbawka, zaciski i klocki już wymienione na "wolne od wad", nie kopci ładnie pali rano, skok pedału gazu jest długi, fes pokazuje 99%. Też żałuję że jtd 105 nie jest demonem prędkości, wcześniej również Vectrę miałem 1.8,116 16V i też była mniej zwinna od tego <tdi> ale skrzynia może jest krótsza i daje efekt kopa. Alfą poleciałem 190 i może jeszcze by wydusił. A wy ile wyciągacie jtd 105 w serii??
105 na pierwszym biegu![]()
Ludzie jesteście embrionami, a więc mówię i pomogę. Bierzesz jeden z drugim stronkę google.pl, wpisujesz załóżmy ...problem przepływomierz alfaholicy.org. Enter i masz w ujjjjjjjj tematów z tym związane. Czytasz, czytasz i czytasz..... aż wkońcu wszystko wiesz. A jeżeli czegoś nie wiesz to w odpowiednim dziale opisujesz problem i chłopaki postarają się wam pomóc. Po co robicie taką sieczkę i bicie piany jak takich problemów co wy macie jest od za##rania tu na forum. Ruszcie trochę głową, nooo.
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
w końcu mamy demokrecje więc nawet jak się nie ma nic do powiedzenia to też można to powiedzieć![]()