A drga samo lustro czy całe lusterko? Mi kiedyś spadła obrączka która zabezpiecza i dociska sprężynę na tulei.
A drga samo lustro czy całe lusterko? Mi kiedyś spadła obrączka która zabezpiecza i dociska sprężynę na tulei.
Ostatnio edytowane przez Atl^ntis ; 30-01-2012 o 17:19
podkleiłem na szkło kilka pasków taśmy i przykleiłem do plastikowej części wewnątrz lusterka.
Born to be wild.
oczywiście nie ma to wpływu na regulację lusterka
Born to be wild.
U mnie również drga sam wkład lusterka od strony kierowcy. Obudowa jest stabilna. Jaka jest faktycznie tego przyczyna?
słabe mocowanie szybki do reszty lusterka...to jest przyczyna, jak to poprawić napisałem powyżej.
Born to be wild.
Ja mam ten sam problem z lewym lusterkiem - wk@#wia mnie to niemiłosiernie, powyżej 90 km/h nic w nim nie widać. Na wiosnę spróbuję je podkleić, tylko jak wyjąć szkło żeby go nie zniszczyć?
Najlepiej robić to kiedy jest ciepło - wszystkie materiały są wówczas bardziej elastyczne.
Ustawiasz szkło lusterka maksymalnie w dół i delikatnie od góry podważasz czymś szerokim. Im szersze tym lepsze, bo mniejsza szansa, że szkło pęknie. Szkło samo powinno wypaść z zatrzasków.
Druga metoda: regulujesz szkło na maksa w dół i na maksa w prawo, tak, żeby od zewnętrznej strony i od góry była szczelina, delikatnie podważasz szkło by zwiększyć szczelinę. Wówczas ukazują się zatrzaski trzymające szkło. Odginasz delikatnie przynajmniej jeden z nich (czymś długim i płaskim) i wówczas szkło wychodzi już lekko.
Pozdrawiam.
- Rafał
Radzę wyważyć to przednie koło po której stronie drga lusterko
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)