u mnie jeszcze lepiej ,
wg kompa 4,5 l \100
stan faktyczny - ostatnio 6,5\100
oczywiście przepływka 100% sprawna , korekty wtrysków OK ,
po prostu włosi nawet tego nie potrafią porządnie zrobić , nie wiem jakim cudem zrobili tak świetny silnik - może obliczenia robił wynajęty japończyk![]()
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Ja natomiast zauwazyłem, ze jak jade trase np. 400km i tankuje to stan faktyczny pokrywa sie z danymi z kompa. Natomiast jak silnik długo pracuje na luzie np. w korkach, czy przy jakiś naprawch, testach, to tutaj jest już znaczna rozbieżnośc. Może nie potrafi własnie zliczac spalonego paliwa na postoju podczas pracy silnika na jałowym?
Moje 2.4 przekłamuje o 0.7 l, przy oszczędnej jeździe w trasie najmniej spaliłem wg kompa 4.1, a w rzeczywistości 4.8l/100. Ogólnie średnio mieszczę się zawsze w 6-7l w moim niby mieście Stargard. W trasie poniżej 6 ale bez butownia. Bak do pełna 1150km rekord a przeważnie lekko ponad 1000
A jak sprawdzić przepływkę tylko komp?? Bo w TS miałem walnietą to nie stabilizował obrotów i mulił ostro z dołu ten natomiast JTD jest jakiś bardzo żwawy naprawde chyba włosi zrobili jak na siebie genialny silnik nie zapomnę miny kuzyna który tym pugiem łykał bardzo wielu znajomych,No cóż pozostaje mi wykonać telefon do chrzestnego jeździ na TIR-ach napewno będzie coś dla mnie miał
![]()
[
Bociek ma 16V - w GT z tego co mi wiadomo to tylko takie Diesle występowały.
Co to trasy Mjety są świetne, na baku czyli 65 litrów udało mi się zrobić 1200km, do Chorwacji w jedną stronę, droga cały czas praktycznie autostrady, klima także non stop, 4 osoby i sporo bagażu. Wychodzi okolice 5,5l. Na trasie jest to osiągalne, można zejść i poniżej 5 litrów, jednak jest to jazda do 100km/h na szóstce i zero ruchu nogą na gazie.
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v