Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 361

Temat: Tłumiki sportowe - petycja do firmy PROEX

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adam.st Zobacz post
    A przypadkiem nie jest to samoje...róbka z allegro, z dospawaną końcówką ultera? Bo to aż niemożliwe... Widziałem że na allegro stoją po 190 zł - ultery chyba tyle nie kosztują?
    to na 100% nie jest podróba - ten tłumik otrzymał gostek z ck.pl bezpośrednio z ultera za którym oczywiście stoi murem. Poza tym pozostałe fotki które wstawiłem chyba uwidaczniają że ulter ma większy problem z spawami niż proex

to kto chętny na nierdzewkę z proexa?

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał zgredek Zobacz post
    to na 100% nie jest podróba - ten tłumik otrzymał gostek z ck.pl bezpośrednio z ultera za którym oczywiście stoi murem. Poza tym pozostałe fotki które wstawiłem chyba uwidaczniają że ulter ma większy problem z spawami niż proex

to kto chętny na nierdzewkę z proexa?
    Podpytaj ile w tej promocji z montażem na miejscu (oczywiście mam nadzieje że montują od razu - przyjeżdżam, godzinka dwie i wyjeżdżam, bo w końcu to jest 30 km ).

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adam.st Zobacz post
    Podpytaj ile w tej promocji z montażem na miejscu (oczywiście mam nadzieje że montują od razu - przyjeżdżam, godzinka dwie i wyjeżdżam, bo w końcu to jest 30 km ).
    zapytam się jutro , dzisiaj już raczej jest za późno na telefon

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał zgredek Zobacz post
    zapytam się jutro , dzisiaj już raczej jest za późno na telefon
    dzwoniłem montaż 100zł czas 1h

aha trawią nierdzewkę "lot s gel" tak się nazywa ten specyfik

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Dobra, a spawają na życzenie, jakbym chciał np mieć podwójny ?

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał coachu Zobacz post
    Dobra, a spawają na życzenie, jakbym chciał np mieć podwójny ?
    to musisz z nimi ustalić tak powiedział dzisiaj p. Maciej z proexa żebys się skontaktował.

Zadzwonił tak naprawdę z jeszcze jedną sprawa a mianowicie "ubranko" nierdzewne które ma rozpracowane jest w stanie zaadoptowac pod Alfe 156. Cos mówił o przeliczeniu tych gabarytów które normalnie robi pod 156 na mniejszą puszkę z zachowaniem poprawności działnia takiego tłumika i jak zawsze ustalenie dźwięku. Oczywiście musi wiedzieć pod który silnik ma tłumik przygotować. Także właściciele 156 mają problem z głowy a my 147 musimy czekac na zebranie osób

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

A masz jakieś namiary ?

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał coachu Zobacz post
    A masz jakieś namiary ?
    widzę że koledze ACTA wyłączyło google. http://www.proex.pl/

Mariuszad
    Gość

Domyślnie

Pomimo, że jeszcze nie jestem 100% alfaholikiem, ponieważ dopiero jestem przed zakupem pierwszej swojej Alfy, ale z samochodów które mam (miałem) i zdobytego w tym czasie doświadczenia uważam, że mogę się wypowiedzieć w paru sprawach. Jednocześnie przepraszam, za mogące wystąpić pewne literówki, ale mam problem, z lewą ręką i piszę tylko prawą, co utrudnia mi dostęp do alt gr i może spowodować błędy literowe. Co do samych tłumików nie będących tzw. seriami to swoje doświadczenie opieram na dwóch samochodach Volkswagen Golf jakimi dysponowałem (w jednym przypadku do chwili wyboru i zakupu Alfy będę się poruszał w chwili obecnej więc w tym przypadku mogę bardziej trafne jest określenie dysponuję...) Ale do rzeczy, nie wiem dokładnie co i jak było, bo sprawa dotyczyła Golfa III Edycji z zamontowanym tłumikiem Ulter przez poprzedniego właściciela. Niestety muszę tu stwierdzić, że wbrew pewnym opiniom na niniejszym forum, że Ulter jest szczytem marzeń, wcale tak nie jest. Miałem zamontowanego Ultera i też można było się przyczepić do jakości spawów (ich wyglądu). Napiszę inaczej – spawy zaczęły przepuszczać po około 30000 km, po 350000 km tłumik nadawał się na złom (nie wiem dokładnie jaki był przebieg poprzedniego właściciela na tamtym tłumiku, więc wartości te są podane tylko jako mój przebieg, a nie przebieg całościowy części). Po rozwaleniu Ultera, nie ukrywam, że również w pewien sposób przez przypadek w Golfie został zamontowany tłumik Proex. Co do jakości to narzekać nie miałem na co. O tym tłumiku mogę już więcej powiedzieć (nie w kwestiach technicznych, bo tak się na tym nie znam, a nie będę wypisywał głupot), ale pod względem praktycznym. Tłumik wytrzymał mi ponad rok (do chwili sprzedaży samochodu). W chwili jego sprzedaży nie wymagał wymiany. Zresztą samochód kupił znajomy, który bujał się nim jeszcze prawie pół roku i cały czas na tym samym tłumiku. Co do dalszych losów samochodu, ciężko mi jest je określić, bo samochód poszedł poprzez komis i nie mam żadnego kontaktu z kolejnym właścicielem. Ale z tego co ja nim jeździłem to tłumik przekręcił ponad 70.000 km. W następnym zakupionym golfie (tym obecnym) była zamontowany tłumik seryjny Volkswagena. Niestety, nie wiem co, jak i gdzie ale osoba sprzedająca mi samochód uszkodziła tłumik i miał ten bardzo ładne wgniecenie. Z tego też powodu, chyba po dwóch tygodniach od zakupu tłumik został zdemontowany i założyłem Proexa. Było to prawie dwa lata temu i do dnia dzisiejszego tłumik sprawuje się bardzo dobrze i nie przypuszczam, abym przed sprzedażą samochodu musiał się martwić o jego wymianę. Tak więc z punktu użytkownika tychg tłumików w samochodach Golf mogę ocenić je bardzo pozytywnie, szczególnie rozpatrując jakość w stosunku nie oszukujmy się do relatywnie niskiej ceny. Co do samej Alfy, to tak jak wspomniałem doświadczenia nie mam, jednak nie przypuszczam, aby producent tych tłumików rozróżniał marki na zasadzie, do tych robimy lepiej, a do tych gorzej... Zresztą przed napisaniem niniejszego posta troszkę poszperałem i na moim dotychczasowym forum dotyczącym marki Golf, jak i na forach innych marek (np. Hondy czy BMW) i opinie o tłumikach Proex były w przeważającej większości pozytywne, poza tymi, gdzie osoby wypowiadały się na ich temat na zasadzie nie bo ja mam przykładowo RM, z Proexem jak wynikało z wypowiedzi nie miał nigdy do czynienia, ale Proex jest zły bo nie jest produkowany przez RM. Dla mnie były to typowe „szczeniackie” zagrywki mające na celu nie merytoryczną dyskusję, to jest takie bo i argumenty. Może odnośnie się w ten sposób, to mniej więcej tak jakbym w chwili obecnej na niniejszym forum zaczął przekonywać, że Alfa jest do niczego nigdy nie mając styczności zarówno z tą marką jak i samochodami przez nią produkowanymi

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Ok panowie, to jak wygląda z tym grupowym zakupem, lub zniżką dla nas? Ile wtedy cena by wynosiła? Bo ja nawet jestem skory kupić, nie wiem jak będzie z kasą bo mam parę napraw do zrobienia więc pójdzie znowu z 500,-

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia