światła mijania i drogowe powinny świecić razem,
osobne śwecenie stosuje się przy np. żarówkach H4, ze względu na to że dwa żarniki wytwarzają zbyt dużą temperaturę
a to prowadzi do uszkodzenia samej żarówki jak i wypalanie odbłyśników
światła mijania i drogowe powinny świecić razem,
osobne śwecenie stosuje się przy np. żarówkach H4, ze względu na to że dwa żarniki wytwarzają zbyt dużą temperaturę
a to prowadzi do uszkodzenia samej żarówki jak i wypalanie odbłyśników
Szkoda, że to nie dociera do wszystkich i tylko wprowadzają nowicjuszy w błąd. NIe ma co dyskutować więcej, każdy może podjechać do ASO i się upewnić jak w jego konkretnym modelu ma być, gdyż to zależy i od modowlu i od marki, i od... etc.
W AR 147 1.6. TS 2003 mają świecić razem i proszę nie szerzyć innej nieprawdziwej opinii.
powiedz mi czemu jak jadą z przeciwka i mnie oślepiaja mają cały reflektor zaświecony??? bo światła świecą razem... u mnie też tak jest i w innch autach też tak miałem... jak świeci osobno to masz problem jak kolega od tematu.... jak mijania nie masz zaświeconych drogowymi aby możesz mignać (wajcha do siebie) ale nie włączysz ich (wajcha do przodu...) ogólnie wychodzi na to jeżeli zaświecasz drogowe to mijania gasną i przez ułamek sekundy masz ciemno przed nosem zanim drogowe Ci się zaświecą... pomysl logicznie czy tak powinno być i nie pisz że głupoty piszemy i w błąd wprowadzamy...
jeszcze raz powtórzę
'ŚWIATŁA MIJANIA I DROGOWE ŚWIECĄ RAZEM'
zapamiętaj to
Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 02-02-2012 o 16:19
Kolego nie ma czego zapamiętywać, bo się mylisz. Potwierdzam to co pisali już powyżej - jeśli długie się zapala przez pociągnięcie dźwigni do siebie to palą się razem ze światłami mijania, jeśli się zaś przekręci dźwignię żeby świeciły na stałe to światła mijania się wyłączają i zostają same drogowe (rocznik 2001)
u mnie w 156 swieca drogowe i mijania. tak jak ktos pisal oddzielne swiecenie stosuje sie przy zarowkach H4 w ktorych sa 2 wlokna. nie ma znaczenia czy wlaczamy dlugie na stale czy tylko mrugamy
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
W mojej 147 gdy włączę światła drogowe to mijania nie gasną.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
ja mam 2001r i świecą razem
No i tak właśnie jest i ma tak być przy tych modelach AR. Włączenie świateł drogowych nie powoduje wyłączenia świateł mijania.