Ale otwieranie za pomocą sznureczka oraz podkładanie czegoś to patenty które pomagają na stacji gdy już podjedziesz pod dystrybutorJeśli chcesz otworzyć w domu to najlepiej podgrzać a potem starannie nasmarować mechanizm
![]()
Ale otwieranie za pomocą sznureczka oraz podkładanie czegoś to patenty które pomagają na stacji gdy już podjedziesz pod dystrybutorJeśli chcesz otworzyć w domu to najlepiej podgrzać a potem starannie nasmarować mechanizm
![]()
Ale gdzie jest ten sznureczek?? Muszę wykładziny zdejmować?? Bo w bagażniku go nie widziałem a wczoraj całą stronę od wlewu paliwa przeszukałem:/
Z mojego doświadczenia wiem, że zamarza najczęściej ten bolec który ma wypchnąć klapkę. Trzeba ciągnąc za sznurek i podważyć klapkę czymś cienkim nie ostrym.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Mialem to samo wczoraj. Musialem do domu wrocic na rezerwie spod stacji i szybko cos wykombinowac. Zagotowalem wode w czajniku i polalem wlew delikatnie wrzatkiem puscilo od razu. Na stacje podjechalem z otwartą klapką zatankowalem i zamknalem ja wczesniej wycierajac szmatą do sucha![]()
dokładnei zamarza bolec wypychający klapkę nie zawsze były sznurki w alfinach a jak był to jest czerwony i widac go odrazupsikac panowie w bolca i nei bedzie problemu
![]()
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
Ja narazie, odpukać, nie miałem jeszcze takiego problemu , jedynie z zamkami.
Minuta z suszarką i puściło bez problemu. Zamek już nasmarowany więc nie powinno się to powtórzyć![]()
U mnie sznurek jest czarny. Zawsze na stacji pomaga + podważanie klapki.
Tylko jak się zrobi cieplej to zdejmę wykładziny możliwe że gdzieś tam jest bo na wierzchu na pewno go nie ma, przejrzałem dokładnie całą stronę od wlewu paliwa. Jak na razie zamek wysuszony i nasmarowany więc chyba nie powinno być problemów![]()