Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 75

Temat: Alfa 147 do 9 tysięcy

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    Alfa 147 1.9JTD 120KM Blackline

Domyślnie

Cytat Napisał pkokoszko Zobacz post
    Czytałem wszystkie wypowiedzi i troszkę mnie śmieszą czego co niektórzy oczekują po samochodzie np 10 letnim . Samochód używany to jak skarbonka wsadzasz by jeździło ja jak kupiłem swoją alfę wiedziałem że górne wahacze będę miał do wymiany lekkie luzy były i do dzisiaj jeżdżę na nich ale już z lekkich luzów zrobiło się większy zakupiłem sobie i czekam aż mechanik mi zabierze samochód . Wiadomo olej na początku wymieniłem płyn do chłodnicy pasek jeszcze uszczelkę i auto jeździ mi bez awaryjnie ale niestety muszę ją sprzedać wyjeżdżam za granice a szkoda żeby się marnowało pod domem i gniło więc jak ktoś byłby chętny ze śląska sprzedam za 12.500 bez negocjacji w galerii mam dwa zdjęcia jak go kupiłem to tak stoi . Mam wszystkie faktury z naprawami zagranicy od pierwszego właściciela no i moją fakturę za zakupione wahacze
    Rany boskie, człowieku, czym Ci ta interpunkcja zawiniła, że jej tak nienawidzisz?

szojtki
    Gość

Domyślnie

Witam, jest to mój pierwszy post pisany...wszak czytam to forum dośc często bo jestem na finalnym etapie kupna autka które śni mi się po nocach to Alfa 147 1.9 jtd.
    Z racji tego, że czytałem już wcześniejsze posty chciałbym prosic o pomoc użytkowników którzy mają pojęcie na temat 147. Wiadomo że wszystko okaże się gdy będę oglądał to autko na własne oczy oraz gdy podjadę z nim na aso lub do stacji kontroli pojazdów. Wiem też że użytkownicy tego forum nie mają roentgenu w oczach, ale czy to autko może okazac się na pierwszy rzut oka godne tego żeby jechac go sprawdzic?
    Rozmawiałem już telefonicznie z panem i jestem umówiony na poniedziałek 6.02 tylko prosiłbym o małe sugestie dotyczące zakupu autka.
    O to cudo się rozchodzi :http://expert-car.otomoto.pl/alfa-ro...C22456975.html
    pozdrawiam !

Użytkownik Świeżak
    Auto
    MiTo 1,4 TB 155KM

Domyślnie

Tyle pieniędzy za auto sprowadzane z Francji bym obawiał się dać
    Plus do tego opłaty i wychodzi niezła sumka. Na forum pewnie byś pewniejszą znalazł za te pieniądze.

Ten sam komis ma inną 147 wystawioną: http://expert-car.otomoto.pl/alfa-ro...C22440413.html
    Widać jest ta wybrana przez Ciebie dużo lepsza, skoro jest prawie dwa razy droższa. Nie licząc tego, że ma diesel'a, jest dwa lata młodsza, a ma przebieg niemal identyczny (choć lepiej niż jakby miała mniejszy ). Chociaż z przebiegiem o 100% większym się pewnie i tak liczysz

edit//
    Poniemieckie, nie pofrancuskie to auto w sumie. Zwracam honor alfie w takim wypadku
    Ostatnio edytowane przez ajajajniemamjaj ; 03-02-2012 o 01:31

Użytkownik Maniak resoraków Avatar yoda6666
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    jest Alfa 147 2.0 TS bylo Citroen Saxo VTS 1,6 16v 120 KM

Domyślnie

nie kupilbym samochodu od handlarza ... nie wiem dlaczego ale jak kupowalem swoja belle i ogladalem inne w komisie to bylo jakies nieporozumienie ... w ogloszeniu bylo ze alfa z 2003 a okazalo sie ze naprawde jest z 2001 pisalo ze bezywpadkowa i w 100% sprawna a zawieszenie i silnik to chyba ostatnie tchnienia wydawaly ... na szczescie znalazlem swoja u kogos prywatnego i jestem w 100% zadowolony ale po moich doswiadczeniach wiem jedno NIGDY NIE KUPIE AUTA W KOMISIE . pzdr

Użytkownik Pirat drogowy Avatar noname
    Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

Cytat Napisał yoda6666 Zobacz post
    NIGDY NIE KUPIE AUTA W KOMISIE
    true story dzalaja na ludziej naiwnosci i niewiedzy. Z cyklu.... moze uda opchnac sie grata komus kto sie nie zna i nie dostac przy okazji w ryj (choc i tutaj maja zaplecze )

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

ja kupilem 2 i jestem mega zadowolony aczkolwiek byly to idealne pewniaki bo w bielsku jest komis co ma pewne pojazdy (dziwne ) raz pyatam o fure a gosc mowie ze ma 289.000 km ale ze ejst z polski i ma serwis aso do wczoraj w kompie moza sprawdzic (golf 1.9- nie dla mnie bo bym tego za darmo nie zabral) a ja mowie co /?????????? 289.-000 w komisie ? potem kupilem jeszcz meganke od tego goscia bo byla pewna i tania i wypierdka dla dziewczny za 9800 z pelna dok i przebiegiem 103.000 bez zadnej sciemy wiec sa wyjatki ale np 2 alfe chciel dla kumpla stoiu w bb niebieska jasny srodek trup jak sie patrzy licznik miga kanapy rozwalone cisniena oleju nie ma wszytko swieci ,,,,

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    Alfa 147 1.9JTD 120KM Blackline

Domyślnie

Cytat Napisał szajbus0 Zobacz post
    ja kupilem 2 i jestem mega zadowolony aczkolwiek byly to idealne pewniaki bo w bielsku jest komis co ma pewne pojazdy (dziwne ) raz pyatam o fure a gosc mowie ze ma 289.000 km ale ze ejst z polski i ma serwis aso do wczoraj w kompie moza sprawdzic (golf 1.9- nie dla mnie bo bym tego za darmo nie zabral) a ja mowie co /?????????? 289.-000 w komisie ? potem kupilem jeszcz meganke od tego goscia bo byla pewna i tania i wypierdka dla dziewczny za 9800 z pelna dok i przebiegiem 103.000 bez zadnej sciemy wiec sa wyjatki ale np 2 alfe chciel dla kumpla stoiu w bb niebieska jasny srodek trup jak sie patrzy licznik miga kanapy rozwalone cisniena oleju nie ma wszytko swieci ,,,,
    Ludzie, co Wam ten polski język zrobił, że go tak nienawidzicie..?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Jak tobie przeszkadza to nieczytaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szojtki
    Gość

Domyślnie

Dzięki śliczne za rady, wezmę je pod uwagę. Jednocześnie mając prośbę do alfacholików ze śląska. Szukam Alfy zależy mi na JTD nie musi byc w full wypasie, wystarczy że będzie zadbana i nie sprawiająca wielkich problemów technicznych cena do 14 tys. Autko raczej musze kupic do marca. Aktualnie nie mam samochodu, a od marca zaczynam wyjazdy do pracy dosc dalekie....a marzy mi się bella.
    Z tego co czytałem wyżej proponujecie sprzedawce indywidualnego czyli kupno od właściciela. Tak się składa że pilotuje ten temat od początku tego roku czy to serwis otomoto czy allegro nie trafiłem na sztukę, która warta by była kupna. Oczywiście przeglądam tematy na naszym forum z ogłoszeń, ale tam moich nie tak wygórowanych preferencji nie ma w ofertach.
    Dzięki za opinie i pozdrawiam! Forza Alfa!

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

ekonomiczniej nie by bylo szukac LPG ?