no sorry Maćku ale butował auta na mrozie przy zimnym silniku nie będę, poza tym nie po to człowiek wydaje $$$ żeby potem marznąć... Zapewne czyszczenie odmy przed zimą co roku załatwiło by sprawęalbo wyskok raz w tygodniu w dalszą trasę
no sorry Maćku ale butował auta na mrozie przy zimnym silniku nie będę, poza tym nie po to człowiek wydaje $$$ żeby potem marznąć... Zapewne czyszczenie odmy przed zimą co roku załatwiło by sprawęalbo wyskok raz w tygodniu w dalszą trasę
Jazda z prędkością obrotowa powyżej 2000obr/min to żadne butowanie. To trzeba było wydać jeszcze trochę tych $$$ na dodatkowe ogrzewanie, wtedy nie miałbys problemu. Czyszczenie odmy, nic nie załatwia, bo odmy zamarzają nawet w nowych autach - to para wodna ze spalin.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Jeśli chodzi o dodatkową nagrzewnicę to zdaje się ją mam i jest włączona, bynajmniej tak pokazuje fes... Co do grzania się auta to zapewne moje całkowite zaślepienie egr-a wpływa negatywnie na łapanie temperatury przy obecnych temperaturach. Co mnie cieszy na obecną chwilę, to to, że to nie odma mi zamarzła a rozszczelnił się przewód na "kolektorze powrotu paliwa" bo tak jest to nazwane w eperze i ropa lała się po silniku płukając go po czym na ziemie kapała już czarna jak smołaże ja głupi nie pomyślałem żeby wstawić palec w substancje na ziemi i powąchać...
czekaj w 16v masz calkowita zaslepke a nie z dziurkami?
moglbys wskazac ten przewod, cos na tym?
http://imageshack.us/photo/my-images/402/przewod.jpg/
Tak, mam dziwną wersję sterownika i u mnie się dało zatkać całkowicieBłąd jest tylko w ecu ale na blacie nic nie świeci
Podkreślam iż mam 16v z 2002r więc jest jedną z pierwszych sztuk 16v. Jeśli chodzi o wężyk który był u mnie przerwany to nie ma go na twoim obrazku... Pękł ten który idzie z kolektora powrotu paliwa do pompy wtryskowej... (kolektor powrotu paliwa to to czarne plastikowe przykręcone do kolektora ssącego dwoma imbusami)
na tym obrazku nr 5
Ostatnio edytowane przez milek_22 ; 07-02-2012 o 10:31
to jest ten przewod zaznaczony strzalka? a kolektor biala obwodka ?
http://imageshack.us/photo/my-images/837/przewod.jpg/
Ty na obrazku zaznaczyłeś przewód którym wraca paliwo z wtryskiwaczy, u mnie ciekło z tego niżej, który idzie do pompy wtryskowej...
---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:51 ----------
ale z tego co pamiętam tobie ubyło oleju i pojawiła się maź wokół wtryskiwacza więc ma się to nijak do mojego przypadku... No chyba że tez masz tam wszystko w ropie to przyjrzyj się przewodom.
nie raczej nie ma, po prostu ciekaw jestem co z czym sie łączy, nie jestem kumaty w te klocki w stopniu w jakim bym chcial
jestem tylko ciekaw do czego dochodzi ten przewod zaznaczony na ponizszym zdjeciu? idzie od odmy do.. ?
http://imageshack.us/photo/my-images...022012785.jpg/
w zaznaczonym miejscu puscilo troche oleju, opaska byla luźna
jeden z przewodów idzie z pokrywy zaworów do odmy, drugi idzie z odmy do rury filtr powietrza - turbo a trzeci wąz idzie ze skrzyni korbowej (z tyłu silnika na dole) do odmy