Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Temat: problem z otwarciem drzwi WTF?

Użytkownik Embrion Avatar r0d1
    Auto
    AR GTV 2.0 TS

Domyślnie problem z otwarciem drzwi WTF?

witam. mam problem z otwarciem drzwi pasazera. w sumie to nie moge ich w cale otworzyc heh. wczesniej bylo tak ze z zewnatrz sie normalnie otwieraly ale nie moglem ich otworzyc od strodka, dodatkowo nie chcialy sie zamknac na centralny. teraz jest tak ze ich wcale nie moge otworzyc. ani z zewnatrz ani ze strodka. ten przycisk do otwierania z zewnatrz chodzi jakos dziwnie, bez zadnego oporu, tak samo klamka od srodka. kumpel mi mowil ze mogla mi sie zerwac linka i dlatego nie moge ich otworzyc od strodka... dobra ale co z zewnatrz? nie znam sie kurde bo dopiero co kupilem Alfke.
    Pomozcie chlopaki bo mnie juz krew zalewa jak mi ludzie przelaza przez fotel kierowcy zeby wsiasc heheh.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kobielczak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Kolego - nie obejdzie sie bez sciagania boczka. A wiec, wstawiaj auto gdzies pod dach i (jesli to bedziesz robil pierwszy raz) to masz z glowy ok 2h Jak dojdziesz do wprawy to w przyszlosci bedzie ci to zajmowalo 10min

Zaczalbym od sprawdzenia linki oraz klamki. W Klamce jest taka sprezynka ktora lubi "pekac" - mozna ja zastapic taka z klipsa do wieszania prania na sznurkach

Co do guzika zewnetrzego - Jak juz rozbierzesz boczek, rzuc okiem na mechanizm - czy nie pekła taka metalowa podłużna część która trzyma zamek.

Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

przy zamkniętych drzwiach ciężko zdjąć tapicerkę, ale na spokojnie trzeba
    jak ani z wewnątrz i z zewnątrz się nie da i nie ma oporu na klamce i przycisku, to może być wina samego zamka
    jeśli masz auto pod chmurką, to go najpierw zagrzej, bo jak odtaje, to się samo może naprawić

verdebiancorosso

Auto
    AR GTV 2.0 TS

Domyślnie

no wlasnie w tym problem ze nie mam jak sie dostac do srubek jak mam zamkniete drzwi a nie chce jakos lamac czy cos. jutro go rozgrzeje na maxa i zobacze moze sie otworza jakos. jak sie uda to odrazu biore sie za robote. a jesli nie uda mi sie ich otworzyc to co? macie jakies pomysly?

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Sorki, nie doczytalem ze drzwi nadal sie nie otwieraja... W tej sytuacji nie da sie sciagnac boczka.

r0d1 - Moze to wina niskiej temperatury? Moze dostala sie woda? Ja mialem podobnie przy mrozach jak umylem auto - guzik sie wciskal ale drzwi sie nie otwieraly.

Auto
    AR GTV 2.0 TS

Domyślnie

dobra... nic nie bede narazie robil z tym. poczekam az bedzie cieplo. moze sie same otworza

druga sprawa....
    Gtv'ka to moje pierwsze auto i nie bardzo sie znam na sprawach motoryzacyjnych heh kupilem ja sercem nie rozumem wiec takie pytanko. co powinienem sprawdzic? co sie najczesciej sypie? i co wymienic na samym starcie? pytam o takie standardowe sprawy

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar luniuu
    Mieszka w
    Strzelce Op.
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 1.8 TS

Domyślnie

A poprzedni właściciel zmieniał cokolwiek, dał Ci jakieś faktury itp. ??

Auto
    AR GTV 2.0 TS

Domyślnie

kupilem ja w komisie a tam nic nie mieli dotyczacego tego co ktos w niej wymienial i co robil... tylko bilety parkingowe heheh.

co do tego mojego problemu z otwarciem drzwi... juz mi sie udalo otworzyc oposcilem szybe na maxa w dol i zerknelem przez szparke jak wciskalem przycisk to on nie trafial w ten bajer metalowy co powinien pchac dlugim srubowkretem tam pokombinowalem i wsystko wszkoczylo na swoje miejsce. z zewnatrz sie otwieraja. jak bedzie cieplej to rozbiore i zobacze czemu sie od srodka nie chca.

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Pierwsze co powinieneś zrobić to kpl rozrząd i sprawdź tylne zawieszenie. W obu wypadkach wymiany nie są tanie. Jeśli chodzi o drzwi, zdejmowanie boczku żeby sobie ułatwić przeczytaj ten temat:

--> http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...kow_drzwi.html <--
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Dodajac do tego co napisal Aniol_jojo:

Zalej GTV'ke porzadnym olejem! Motul 10w40 6100+ jeste idealny. Pamietaj, zeby trzymac sie z dala od poziomiu minimum na bagnecie. Ja zalewam praktycznie pod max poziom olejem.

Koszt wymiany rozrzadu - to okolo 300zl robocizna + czesci jakies 600zl.
    Do tego moze dojsc wariator ktory kosztuje okolo 550zl (model ulepszony - pozmianowy).