Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 137

Temat: Alfę 147 chcę ! :)

takitam
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał DonARello Zobacz post
    S Zauważyłem w niej fotelik dziecięcy, więc można przypuszczać, że autko nie było za mocno eksploatowane
    to znaczy że jeździ młoda osoba, resztę samemu sobie dopowiedz .

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

że jeździ młoda osoba to myślisz że nie wiadomo co z autem robi??? rozsądny człowiek nawet młody jak ma dziecko na pokładzie nie wariuje chyba że Ty robisz inaczej.... poza tym auto od młodego niejednokrotnie może być w lepszym stanie niż od dziadeczka który wsiada i jedzie i pamięta aby żeby paliwo wlać... a do mechanika jedzie jak już się coś zepsuje i wtedy mechanik mu mówi że olej trzeba wymienić... takie typy ludzi nadal są..
    także to od kogo kupuje auto nie jest na pierwszym planie...

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał takitam Zobacz post
    to znaczy że jeździ młoda osoba, resztę samemu sobie dopowiedz .
    To może ja dopowiem: to znaczy, że auto jest zadbane, nie jeżdżone na półsprzęgle, doinwestowane, prawdopodobnie nie śmierdzi w środku papierosami i było prowadzone z głową. Nie prowadził go człowiek "wychowany" na dużym/małym fiacie i był świadom stopnia skomplikowania współczesnych samochodów, nie wyznając zasady "młotkiem i drutem naprawimy wszystko". Oczywiście to miałeś na myśli, prawda?
    Ostatnio edytowane przez psylo ; 10-02-2012 o 13:56

takitam
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał psylo Zobacz post
    To może ja dopowiem: to znaczy, że auto jest zadbane, nie jeżdżone na półsprzęgle, doinwestowane, prawdopodobnie nie śmierdzi w środku papierosami i było prowadzone z głową. Nie prowadził go człowiek "wychowany" na dużym/małym fiacie i był świadom stopnia skomplikowania współczesnych samochodów, nie wyznając zasady "młotkiem i drutem naprawimy wszystko". Oczywiście to miałeś na myśli, prawda?
    nie, tego nie miałem na myśli!!!!!!!!

miałem na myśli moją żonę , kręci silnik pod 4000 obrotów, nie studzi turbiny, nie omija dziur, odpala na mrozie od razu i pedał w podłogę, olej wymienia jak mi się przypomni po 20 tys, itd , plusy, pachnie , nie pali, auto ma 160 tys km a wyglada jak nowe, ma 3 lata ( sprzedam dopiero jak zacznie sie psuć przy 250tys, jakiś handlarz, komis z kreci na pewno licznik do 100tys jak wypada na 4-5 latka)

taka jest brutalna prawda, na pewno nie jeden z was się ze mna zgodzi

co do zakupu używanej alfy z rocznika 2003-2005 w dieslu to przebieg ponizej 250 tys jest prawie nie realny, ale nie przejmuj się tym

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

alfa 147 rok 2003 1,9jtd 160tyś przebiegu z pełną dokumentacją serwisową !!!!jednak takie istnieją!!!!kolega świeżo kupił!!!!ja mam taka sama ale przebieg 220 tys tez udokumentowany!!!!!!I UWAŻAM ŻE TE SILNIKI ZROBIĄ JESZCZE RAZ TAKI PRZEBIEG!!!!
    Ostatnio edytowane przez TOMAJ ; 10-02-2012 o 23:19

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

miałem na myśli moją żonę , kręci silnik pod 4000 obrotów, nie studzi turbiny, nie omija dziur, odpala na mrozie od razu i pedał w podłogę, olej wymienia jak mi się przypomni po 20 tys, itd , plusy, pachnie , nie pali, auto ma 160 tys km a wyglada jak nowe, ma 3 lata ( sprzedam dopiero jak zacznie sie psuć przy 250tys, jakiś handlarz, komis z kreci na pewno licznik do 100tys jak wypada na 4-5 latka)

Srry ale od tego jest facet w domu zeby uswiadomic kobiete jak powinno sie jezdzic i pamietac o pewnych zeczach typu: regularna wymiana oleju + filtry itp itd

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał DonARello Zobacz post
    Słusznie prawisz. Dokładnie też o tym myślałem, że paradoksalnie podany duży przebieg wyjdzie mi znacznie bardziej na "+". W takim razie pozostaje mi przejrzenie ofert odrzuconych z racji przebiegu 200k+

PS. szajbus0, i byłeś może na oględzinach? Zauważyłem w niej fotelik dziecięcy, więc można przypuszczać, że autko nie było za mocno eksploatowane
    Proponuję poszukać czegoś z przebiegiem ponad 300000 km +. Tam osprzęt będzie już z dwa razy zmieniony. To pewno pewność bezawaryjności wzrośnie
    Ostatnio edytowane przez @sdero ; 11-02-2012 o 10:56
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

vanish
    Gość

Domyślnie

co do zakupu używanej alfy z rocznika 2003-2005 w dieslu to przebieg ponizej 250 tys jest prawie nie realny, ale nie przejmuj się tym

Tak naprawdę to zależy jeśli mówimy o aucie sprowadzonym to się zgodzę w przypadku samochodów z polskich salonów jest lepiej ja mam 141 000 rocznik 2004

Użytkownik Ogier Avatar DonARello
    Mieszka w
    łódzkie
    Auto
    147 JTD 8v Rosso

Domyślnie

No nic panowie...zdecydowałem się na tą http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-rom...-13216228.html i jutro się umówiłem Także wycieczka 270km w jedną stronę czeka, koło 6:00 wyjazd Zdam relację jakoś wieczorem pewnie i może już jako właściciel Belli

Użytkownik Ogier Avatar -snoop-
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1,9JTD Distinctive 2003

Domyślnie

Piękny kolor. Tez takiego szukalem. Druga opcja byla czarna z czerwona skóra. Kupilem jednak srebrna z czarna skóra. Trafil się naprawde zadbany egzemplarz z udumentowanym przebiegiem 177 000 km (potwierdzili to w ASO) wiec się nie zastanawialem.

Szkoda tylko, ze w tej czerwieni nie ma skóry.