Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Temat: Warto pomyśleć o tej AR 159?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2.4 175 KM

Domyślnie

A ile tak mniej więcej kosztuje wymiana rozrządu (nie w ASO). Co do tych drzwi to sam jestem ciekaw, bo to jest do tego stopnia, że ciężko wyjść z auta od tej strony :/ Przeciwko tej Alfie jest jeszcze fakt kupienia od razu zimówek, a potem alumów na lato (stoi na stalowych) oraz kupno ubezpieczenia bo kończy się w marcu tak samo jak przegląd.

Znalazłem, w sumie po raz 2, Alfę w Wałbrzychu http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-zar...C22739956.html.
    Dzwoniłem, pytałem i wszystkie szyby są oryginalne (przednia ma pęknięcie, ale w cenie samochodu można wymienić), podobno karoseria nie porysowana, zadbany itd. Rozrząd wymieniony przy 135 tyś., ale nie ma faktur ani nic bo był robiony w zwykłym warsztacie, a nie w ASO. Nie wiem czy warto tłuc się 250 km do Wałbrzycha.
    Ostatnio edytowane przez Johny3 ; 09-02-2012 o 20:59

BURATINO
    Gość

Domyślnie

W sumie z wypowiedzi Johny3 najwyrazniej ona juz jest kupionaAso to juz tylko kosmetyka.A mnie bardziej intryguja te skory.Napewno sa z tego samochodu ???Wydaje mi sie ze tego typu wzor z innokolorowa lamelka byl montowany w nieco nowszych Alfach ale zawsze mozna zamowic.

---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:02 ----------

Co tez jest dosyc osobliwe,na jakiekolwiek ogloszenie by sie nie spojrzalo.Ktore ktos podsyla do oceny.Wszystkie samochody sa od pierwszego wlasciciela i wszystkie serwisowane w ASO...Dobre

---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:12 ----------

Rowniez niezbyt pojmuje podejscie do szyb,szczegolnie przedniej.Niektore ubezpieczalnie przy vollcasco oferuja 2 szyby w ciagu roku za darmo.A mam znajomka pechowca ktory w ciagu tylko jednego roku wymienil 4

Użytkownik Alfa i Omega Avatar fire998
    Mieszka w
    Wodzisław Slaski
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v upgrade soft

Domyślnie

no ja za przegląd w ASO zapłaciłem 150zł i miałem kompleksowo sprawdzone. i zgadzam się z kolegą DamianS, 120kona 159, jest za słaba.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2.4 175 KM

Domyślnie

Nie rozumiem co jest kupione i w czym ASO jest tylko kosmetyką?

Ta Alfa z Wałbrzycha to jest kupiona w Holandii, a gościu jeździł nią do pracy do Holandii, ale mówi, że policja się go czepia już, że tak długo tam nią jest na polskich blachach i poza tym chce ją już sprzedać. Więc jest to co najmniej drugi właściciel. Ta z Sosnowca też sprowadzana przez komis.

Co do szyby. Powiedział mi, że nie wymieniał bo chce pokazać kupcowi, że auto nie było bite (przynajmniej nie poważnie) i że są oryginalne szyby, ale on za wymianę zapłaci.

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Johny3 Zobacz post

Nie rozumiem co jest kupione i w czym ASO jest tylko kosmetyką
    Tak sobie pomyslalem czytajac ten dosc optymistyczny komentarz ktory napisales po obejrzeniu samochodu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar seba_css
    Mieszka w
    w drodze
    Auto
    Giulia Veloce Q4 MY20

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post

Rowniez niezbyt pojmuje podejscie do szyb,szczegolnie przedniej.Niektore ubezpieczalnie przy vollcasco oferuja 2 szyby w ciagu roku za darmo.A mam znajomka pechowca ktory w ciagu tylko jednego roku wymienil 4
    Co prawda nie w AR ale wymieniałem w aucie przednią szybę dwa razy w ciągu miesiąca. Do tego jeszcze w podobnym czasie koledzy wymieniali w dwóch służbowych autach...
    To wszysko były partnery z wynajmu ale od tego czasu wiem, że wcale nie tak trudno o pajączki na przedniej szybie...
    Zwłaszcza jak się jeździ po remontowanych/budowanych drogach (moja branża )
    Ostatnio edytowane przez seba_css ; 10-02-2012 o 22:18

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Z tym iz policja holenderska sie czepia w zwiazku tym ze jezdzi na Pl szyldach-to mozliwe.W Niemczech jesli masz zarejestrowana firme,posiadajac samochod na Pl szyldach.Masz obowiazek w ciagu 6-mies przerejetrowac auto na niemieckie

---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:27 ----------

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    że wcale nie tak łatwo o pajączki na przedniej szybie...
    Nie tak latwo ???Jeszcze teraz gdy sypia po autostradach.Gosciu latal tym do Holandii do roboty,przejezdzajac Niemcy mial 1000 okazji aby rozwalic szybe.Najczesciej leci kamyk spod kol ciezarowek i po wszystkim.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2.4 175 KM

Domyślnie

W A4 też tak miałem, ciężarówka przybrała pobocza, kamyk poszedł i 5 cm pęknięcie. Jeździłem jakiś czas po to na samym dole i nie było nawet widać, a potem samo się rozlazło i trzeba było 500 zł wydać...

W każdym bądź razie będę ciężko myślał nad tą z Sosnowca, ale głównie śmierdzą mi w niej te drzwi...
    Może się wybiorę do Wałbrzycha bo ma dość duże wyposażenie za niską cenę.
    Co do 120 KM jak dla mnie to starczy. Miałem wcześniej A4 B5 110 KM, dawała radę, a jeżdżę w sumie tylko po mieście (nawet nie ma jak i po co wyprzedzać, a mało kto ma auta szybsze) i raz do roku na autostradę (jedziesz te 150 km/h max) więc na zaboj 150 KM nie potrzebuję. Jak będzie to fajnie, a jak nie to tragedii nie będzie.

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Z drzwiami to sie zgodze,raczej nie powinny ot tak opasc,predzej kierowcy ktore najczesciej sa uzywane.Jednakze kiedys rowniez uslyszalem komentarz odnosnie tylnych drzwi w moim samochodzie...ze cos tu jest nie tak,bo ciezko chodza.I tak bylo w istocie.A dlaczego???
    Z tego prozaicznego powodu ze przewaznie latam sam badz z 1 pasazerem i tylne drzwi otwierane sa tylko na myjni,wiec najzwyczajniej w swiecie sie zastaly

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:45 ----------

Najwazniejsze to jak zwykle-zachowac zdrowy rozsadek

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lookas
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 1.9 JTDm 16V Distinctive

Domyślnie

sebie chyba chodziło o to, że "nie tak ciężko", tak przynajmniej wynika z kontekstu Jego wypowiedzi.
    Co do drzwi, to na forum raczej nikt nie pisał o tym problemie, albo ja nie zauważyłem.
    Jeśli głównie jeździsz po mieście to może benzyna będzie lepszą opcją niż "męczenie Diesla na krótkich odcinkach"
    Co do wcześniejszych wypowiedzi to kupując auto od handlarza moim zdaniem rozrząd tak czy siak powinieneś wymienić i nie patrzeć na to czy był wymieniany czy nie. Koszt w ASO 1200 zł poza ASO niecały 1000 a jeździsz spokojnie