Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Temat: Wyciek płynu wspomagania

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kelpin
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    była AR 166 3.0 V6 Sportronic, Jest Camaro.

Domyślnie

Cytat Napisał Aroniaa Zobacz post
    po odpaleniu przy mrozie około -22 bardzo głośno chodzi pompa dopiero jak się rozgrzeje przestaje być słyszalna.. tez tak macie?
    Też tak mam przy tych mrozach. Po odpaleniu wyje od razu ze 2-3 sekundy i cichnie. Ja i tak daje V-ce pochodzic kilka minut przed jazdą, takze później juz cisza.

Użytkownik Ogier Avatar Martuś
    Mieszka w
    Wielkopole, Konin, Poznań, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD, 2000r.

Domyślnie

w mojej alfie tez ostatnio poszedł wąż. na szczęście pompa przeżyła chociaż ponad 100 km było zrobione bez oleju, niestety nie można było nic naprawić na trasie. niezbyt orientuje się ile to wyniosło ale za mechanika nie trzeba było płacić bo kuzyn sam to zrobił i zastanawiam sie tylko czy trzeba było koniecznie zdejmować zderzak? nie ma innego dostępu szybszego i łatwiejszego? pytam tak na przyszłość.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulietta 2.0JTDm 170KM TCT

Domyślnie

Czyli może da się wymienić samą uszczelke bez regeneracji chyba że jak wyciagną to się okaże że zużyta maglownica jest.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie

---------- Post added at 20:21 ---------- Previous post was at 20:17 ----------

Cytat Napisał kelpin Zobacz post
    Też tak mam przy tych mrozach. Po odpaleniu wyje od razu ze 2-3 sekundy i cichnie. Ja i tak daje V-ce pochodzic kilka minut przed jazdą, takze później juz cisza.

u mnie trwało to dłużej niz kilka sek powiedział bym ze dobrą minute. no ja tez nigdy nie ruszam od razy czekam pare minut az troche pochodzi.. złapie oddech bez ssania

---------- Post added at 20:24 ---------- Previous post was at 20:21 ----------

Cytat Napisał daniell162 Zobacz post
    Czyli może da się wymienić samą uszczelke bez regeneracji chyba że jak wyciagną to się okaże że zużyta maglownica jest.
    napewno da sie wymienić samą uszczelke ale zeby wyciagnąć maglownice to jest tam od cholery roboty.... szok
    a po co robić dwa razy to samo jeśli chcesz jeździć tym autem to regeneracja wskazana
    bo wcześniej czy później cie to czeka a jak planujesz w najbliższym czasie sprzedać to wymiana uszczelki wystarczy
    po co pchać sie w niepotrzebne koszty skoro maglownica oprócz przecieku. działa poprawie nie stuka/ puka nie przycina się chodzi lekko..

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulietta 2.0JTDm 170KM TCT

Domyślnie

Czyli nie da się wymienić tej uszczelki bez wyciągnięcia maglownicy? bo jeśli by się dało to tylko uszczelke bym wymienił a jeśli nie to cóż trzeba zregenerować chyba.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał kelpin Zobacz post
    A który to był przewód dokładnie?
    Z opóźnieniem ale odpisuję, to był ten wąż zaznaczony na rysunku:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa_wspomaganie.jpg
Wyświetleń:	1029
Rozmiar:	50.1 KB
ID:	46533

Cytat Napisał Aroniaa Zobacz post
    u mnie trwało to dłużej niz kilka sek powiedział bym ze dobrą minute. no ja tez nigdy nie ruszam od razy czekam pare minut az troche pochodzi.. złapie oddech bez ssania
    U mnie też wyje z minutę-dwie przy tych mrozach. Pompa regenerowana, poprzednia też wyła tylko tamta to już permanentnie.
    Ostatnio edytowane przez yoozef ; 07-02-2012 o 20:26

Użytkownik Rowerzysta Avatar skopek
    Mieszka w
    Legnica, Poland
    Auto
    AR 146 1.4 TS (sold) / AR 166 2.4 JTD 10V / AR Spider 2.0 TS / AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Witam
    Dzisiaj zdiagnozowałem problem (widzę, że taki sam jak jeden z kolegów stronę wcześniej), który polega na tym, że przez kolumnę kierowniczą płyn wspomagania cieknie mi do kabiny. Z tego co zauważyłem w eper'ze jest tam uszczelka, ale jak się do niej dobrać nie mam pojęcia. Przerabiał ktoś kiedyś taką usterkę.
    Z góry dzięki za rady.
    Pozdr.
    TED - diagnostyka pojazdów grupy FCA
    Oględziny: 737 744 979
    https://www.facebook.com/TEDznaFCA

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Czarek
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

witam mi stało się to samo pociekło przy kolumnie kierowniczej. tam z góry tej główki siedzi simmering ale wymiana jego nic nie daje, bo na dole siedzi jeszcze jeden a w środku oringi i przyczyna nie jest zużycie uszczelniacza tylko korodowanie wałeczka lub uszkodzenia zamka w zaworze dystrybucyjnym (czy jakoś tak) wymienisz same uszczelniacze i ten górny odrazu ci wypcha znów, także tylko kompletna regeneracja jak w moim przypadku. patrze to jakas przypadłość AR ze w tym miejscu leci. dobra idę właśnie magiel montować bo wczoraj odebrałem z regeneracji

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar suchyprosto88
    Mieszka w
    Rzeszów-Nowa Sarzyna
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5l Sportronic 1999r.

Domyślnie

Cytat Napisał zenek2562 Zobacz post
    Witam. Mam taki problem dzis rano odpalilem samochod (-24'C) runda po miescie a tu nagle wspomaganie padlo. Płynu nie bylo nic dolalem 5 min dobrze i znowu brak plynu. Plam pod samochodem nie ma az takich wlalem 2L to plama byla by zajebista a tu nicm ucieka chyba podczas jazdy. Napewno mam gdzies przeciek tylko gdzie moze sa jakies takie słabe punkty ?? Moje pytanie czy mozna tak jezdzic bez plynu ?? Wystarczy tylko jak zaplenie zbiorniczek ( (200ml cos takiego) to wspomaganie wraca na 5 min.
    Dzieki.
    jak nie ma plamy to płyn ci sie zbiera w osłonach (harmonijkach) na drążkach ja tak miałem skręć koła na maks i sprawdz ręką czy jest napompowana osłona

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lucek
    Mieszka w
    Suwałki
    Auto
    166-2.4 JTD-99r

Domyślnie

Witam w grupie Widzę że nie jestem sam z tym problemem. Tydzień temu podczas jazdy znikło mi wspomaganie, pompa troche poburczała, płyn uciekł i ucichła. wróciłem do domu, dolałem płynu do pełna,problem zniknął do następnego dnia. znowu do pełna, przejechałem 10km i znowu pusto.
    Jest problem z poprawnym zlokalizowaniem wycieku. W sumie wlałem już około 2 litrów, w kabinie czuć coprawda ten charakterystyczny zapach płynu (podejrzewam że to wina ilości płynu, która gdzieś w końcu w komorze musiała spieprzyć), jednak w środku wycieku raczej nie ma bo jest sucho. Pod samochodem wielkich plam nie ma, jedyne co zauważyłem to że ochlapana jest lewa harmonijka z maglownicy i lewy wahacz. Wstępna diagnoza to pęknięty przewód od zbiorniczka, gumowy,gdyż to na nim widać delikatny przeciek.Dobrze myślę ? miał ktoś podobnie ?