Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: Problem czy cud?

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Sasza to ze wschłodu ?!, tam zaporożce powietrzem chłodzone.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Magik szacun. Przyciąłeś go idealnie. Mam wrażenie że sporo takich tematów jest zakładane dla "śmiechu". Tylko nie wiem czyjego i po co...

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Zastanawia mnie to czemu jak ktoś pyta o coś robi się zbędna dyskusja. Zajeździł silnik i tyle. Po co robić OT i nabijać sobie posty. Już jest 2 strony w topiku i jak narazie same szyderstwa. Zamiast napisać koledze że tak nie wolno i że ma zrobić tak czy tak to cały czas się nabijacie.

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał Sasza Zobacz post
    Mam taką ciekawą historię związaną z moją Alfą. Mianowicie strasznie wciąga mi płyn chłodniczy. W 15 min cały zbiorniczek znika. W końcu wkurzyłem się i nie dolewałem płynu wcale. Pół roku przejeździłem z suchym zbiorniczkiem płynu chłodniczego i ani razu mi się nie zagrzał. Toteż moje pytanie. WTF??!! <lol> jeśli ktoś miał podobną sytuację albo wie co to może być chętnie posłucham.
    Jeśli w ciągu 15 min znika cały zbiorniczek płynu to nie potrafisz znaleźć wycieku?Zlokalizuj wyciek,napraw i po temacie.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Cytat Napisał mar_1981 Zobacz post
    Zastanawia mnie to czemu jak ktoś pyta o coś robi się zbędna dyskusja. Zajeździł silnik i tyle. Po co robić OT i nabijać sobie posty. Już jest 2 strony w topiku i jak narazie same szyderstwa. Zamiast napisać koledze że tak nie wolno i że ma zrobić tak czy tak to cały czas się nabijacie.
    Być może umknęła Twojej uwadze mar_1981, pewna logiczna nieścisłość, której nasz forumowy kolega Sasza się dopuścił.
    Więc pozwól, że ją przytoczę.

O 23:49 wczorajszego wieczoru, w innym temacie, Sasza napisał:

ee tam ja jestem w trakcie wymiany silnika wlasnie 1.8ts, panewka poszla i wal korbowy zasial zniszczenie dookola calosci 1800 silnik, przy okazji wymieniam w nim uszczelki i inne duperelki, kuleczka, paski, uszczelki, rozrzad ogolnie caly, planowanie glowicy plus szlif walu, panewki nie zakladam oryginalne tylko biore wzmocnione (znaczy biore serie i oddaje do kowala ktory mi je wzmocni) jak zrobie to sie pochwale co z tego wyszlo, Alfa bedzie na chodzie za ok 2tygodnie
    Pogrubienie moje

Po czym - dokładnie 29 minut później, 0:18 dzisiejszego dnia zakłada temat, w którym sugeruje, że jeżdżenie bez płynu chłodniczego nie wywarło ŻADNYCH negatywnych skutków. Wręcz CUD się zdarzył.

Mam taką ciekawą historię związaną z moją Alfą. Mianowicie strasznie wciąga mi płyn chłodniczy. W 15 min cały zbiorniczek znika. W końcu wkurzyłem się i nie dolewałem płynu wcale. Pół roku przejeździłem z suchym zbiorniczkiem płynu chłodniczego i ani razu mi się nie zagrzał. Toteż moje pytanie. WTF??!! <lol> jeśli ktoś miał podobną sytuację albo wie co to może być chętnie posłucham.
    Pogrubienie moje

Przypuszczam, iż następnym postem kolegi byłoby zapytanie, gdzie i jak można zgłosić dokonanie się cudu, za wstawiennictwem - zapewne św. Krzysztofa.
    No i oczywiście, należy odpowiedzieć na pytanie naszego kolegi:

Toteż moje pytanie. WTF??!!
    Więc odpowiadam: WTotalny Fałsz
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

A ja tak zapytam co ma brak płynu chłodniczego do zatartej panewki?Jak by to miało tyle wspólnego to załapało by panewkę momentalnie a nie po pół roku
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Lukasz A. Zobacz post
    A ja tak zapytam co ma brak płynu chłodniczego do zatartej panewki?Jak by to miało tyle wspólnego to załapało by panewkę momentalnie a nie po pół roku
    Ale ja zmienił bym ten temat w ogóle....

Nie obrażając nikogo.... "Problem czy totalna głupota?"

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Wiesz, generalnie Sasza panewki na wzmocnienie oddaje do kowala...
    Raczej wiarygodnym źródłem informacji nie jest.
    Także przyczyny awarii szukałbym gdzie indziej.
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Magik dobrze że przytoczyłeś to wszystko i mój błąd bo o Tobie nie myślałem ale ile można kopać leżącego...Głupota nie głupota. Na forum są posty i wiadomo że można sobie poczytać i zobaczyć co kto pisał. Po raz n-ty widzę że niektórzy piszą dla pisanie i dla nabijania sobie postów i tyle. Kończę OT i więcej nie piszę w tym temacie jeżeli nie będzie do napisania nic na temat

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

To ja dodam od siebie że mar_1981 ma rację.Dajcie już spokój.Zajmijmy się problemem a nie cudem
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone