Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: Problem czy cud?

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Lukasz A., nie mogę mówić za innych - ale powiem to co mnie w tym wszystkim zraziło.
    To forum, na którym w mniejszym lub większym stopniu użytkownicy szukają odpowiedzi, na dolegliwości swoich samochodów.
    Wpisuje ktoś sobie w szukajke, że ubywa mu ze zbiorniczka płynu chłodniczego i znajduje post Saszy - no kurcze!! Myśli sobie znalazca takiego posta. Koleś jeździł pół roku bez płynu, a ja się martwię, że w miesiąc ubywa mi pół litra!!!

Rozumiesz? To czy to jego głupota, nie roztrząsam. Wiem na pewno, że to jego portfel, który mocno się skurczy przez jego niedbałość.

Niestety ostatnimi czasy - jak zauważył mrutyś (nie wiem dlaczego ja tego nie zauważyłem - być może nie chciałem), z tym pięknym samochodem, jakim niewątpliwie jest 156-tka, dzieje się podobnie jak kiedyś z Calibrą. Calibra to był całkiem fajny wóz, a teraz kojarzy się z bywalcami wiejskich dyskotek, obciachowymi spojlerami i dudnieniem basów ze środka samochodu...
    Alfa 156 jest tania i wygląda jeszcze bardzo efektownie - jak na swoje lata.
    Więc kupują te samochody buraki, których nieraz mijam po drodze... Mam ochote zajechać mu drogę, wyjść i przetrącić gębę za to co robią z tymi autami.
    Nie pozwólmy, chociaż tutaj - na forum - na "druciarstwo" i nie poważne rozwiązania. Bo dajemy zielone światło temu, żeby nasze 156 nazywano dresowozami.
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Ok w porządku ale też trzeba mieć troche oleju w głowie by patrząc na taki post że jemu ubyło tyle to ja tak mogę jeździć.Niedorzeczne.Dla mnie forum jest po to by sobie pomagać a nie najeżdżać jeden na drugiego gdzie stało się to popularne tu na forum.Magik świata się nie zmieni niestety.Do pewnych postów trzeba podejść z przymrużeniem oka i tyle.Ja już kończę tego offa bo temat był już wałkowany nie raz więc szkoda mi palców do pisania takich pierdół.
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

Użytkownik Rowerzysta Avatar ant
    Mieszka w
    wielkopolska
    Auto
    ar 156 2.4 jtd 110 kW distinctiv sportpack

Domyślnie

racja, głupotę trzeba wytykać i piętnować
    jest tutaj kilku wybitnie pojechanych twórców
    alfa romeo... upośledzony obiekt specjalnej troski

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

To nie jest forum do wytykania i piętnowania głupoty.Olewam temat bo widzę że coraz mądrzejsi się udzielają.
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sasza
    Mieszka w
    Pł‚ock, Poland, Poland
    Auto
    AR Giulia 2.0 Veloce Q2 Ti

Domyślnie

Krótko rzecz ujmując - jak czytam wasze odpowiedzi na ten temat to, aż dziw mnie bierze ilu tu mamy fachowców od układu chłodzenia, a tak naprawdę żaden nie napisał co konkretnie mogło się stać. Pisałem o tym problemie ok 1,5 roku temu. I też nikt nie potrafił jasno odpowiedzieć na ten temat. Płynu nie było oleju nie ubywało, po 10 tys. przejechanych dolałem chyba 0,5 litra nie pamiętam dokładnie. Korek był czysty, spaliny bezbarwne, zima wiadomo były widoczne. Samochód ani razu się nie zagrzał. Przed tym zdarzeniem pękła mi obudowa starego termostatu, który to wymieniłem na nowy i od tamtej pory cały czas płynu ubywało. W układzie płyn był i tego już nie ubywało. Znikało tylko to co było w zbiorniku. 0 wycieków, układ szczelny odpowietrzony. Silnik się zepsuł bo zużyła się panewka wału co czasami w tym silniku się zdarza, i do k...wy nędzy śmiejecie się debile, że oddaję panewki do kowala?? A coś takiego jak hartowanie słyszeliście? Wiecie do czego służy? jak nie to polecam Wikipedia póki jeszcze działa i psze pana Magika jest pan debil.

---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 19:58 ----------

PS. Dodam, że swój samochód traktuję poważnie, byłem u wielu mechaników jak i w serwisie i żaden nie mógł stwierdzić co się stało i dlaczego tak jest. Więc wypraszam sobie wyzywanie od buraków jak napisałem wcześniej było pytanie czy ktoś miał podobny problem. Jak nie miał i nie wie o co chodzi to po co się wypowiada??
    <-- Mi amore, meravigliosa belladona

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał Sasza Zobacz post
    Krótko rzecz ujmując - jak czytam wasze odpowiedzi na ten temat to, aż dziw mnie bierze ilu tu mamy fachowców od układu chłodzenia, a tak naprawdę żaden nie napisał co konkretnie mogło się stać. Pisałem o tym problemie ok 1,5 roku temu. I też nikt nie potrafił jasno odpowiedzieć na ten temat. Płynu nie było oleju nie ubywało, po 10 tys. przejechanych dolałem chyba 0,5 litra nie pamiętam dokładnie. Korek był czysty, spaliny bezbarwne, zima wiadomo były widoczne. Samochód ani razu się nie zagrzał. Przed tym zdarzeniem pękła mi obudowa starego termostatu, który to wymieniłem na nowy i od tamtej pory cały czas płynu ubywało. W układzie płyn był i tego już nie ubywało. Znikało tylko to co było w zbiorniku. 0 wycieków, układ szczelny odpowietrzony. Silnik się zepsuł bo zużyła się panewka wału co czasami w tym silniku się zdarza, i do k...wy nędzy śmiejecie się debile, że oddaję panewki do kowala?? A coś takiego jak hartowanie słyszeliście? Wiecie do czego służy? jak nie to polecam Wikipedia póki jeszcze działa i psze pana Magika jest pan debil.

---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 19:58 ----------

PS. Dodam, że swój samochód traktuję poważnie, byłem u wielu mechaników jak i w serwisie i żaden nie mógł stwierdzić co się stało i dlaczego tak jest. Więc wypraszam sobie wyzywanie od buraków jak napisałem wcześniej było pytanie czy ktoś miał podobny problem. Jak nie miał i nie wie o co chodzi to po co się wypowiada??
    Powtórzę co już napisałem.Jak napisałeś w pierwszym poście cały zbiorniczek płynu znika po 15 minutach.Sorry ale trzeba być ślepym aby tak gigantycznego wycieku nie zlokalizować.PS Nie wiem czy stop z jakiego są zrobione panewki podlega czemuś takiemu jak hartowanie.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sasza
    Mieszka w
    Pł‚ock, Poland, Poland
    Auto
    AR Giulia 2.0 Veloce Q2 Ti

Domyślnie

Widocznie jestem ślepy. I mechanicy także, którzy nie mogli powiedzieć dlaczego a chcieli cały układ chłodzenia już wymieniać, pewnie by i pomogło tylko w sumie po co?? jeżeli nic się nie działo nie stwarzało to żadnego problemu to po prostu przyzwyczaiłem się do tego. Nie było mi z tym w 100% komfortowo ale cóż, czasami brak kasy w pewnych momentach sam podejmuje decyzję za Ciebie i choć byś chciał to nic na to nie poradzisz. Teraz będzie nowy silnik i zobaczę czy problem zniknie. Jak nie to wtedy faktycznie wymienię wszystko co się da. Na szczęście obecnie jest okres zimowy więc nie mam innych inwestycji związanych z moją działalnością. Alfa nie jest moim jedynym samochodem, jeżdżę nią bo lubię więc jak postoi w warsztacie trochę czasu nie boli mnie to ani nie przynosi mi większych strat. (prócz tych, że muszę włożyć w naprawę ale wiadomo jak to jest z Alfą, nie popieścisz nie pojeździsz)
    <-- Mi amore, meravigliosa belladona

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Rozmowa jak ze ślepym o kolorach...
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Obi.Wan
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    AR 156 1.8TS

Domyślnie

weźcie wywalcie ten temat, bo woła on o pomste do nieba.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kacper_agh
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2.0 TS 1997

Domyślnie

Temat niepoważny, ale dodam ze niech bóg broni tulejki hartować, za każda zahartowaną panewkę jakiegoś inżyniera trafia szlag i krew nagła zalewa
    Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
    Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96