Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Temat: Myjna porysowała mi samochód;/

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie Myjna porysowała mi samochód;/

Witam.Sprawa jest taka ze dzisiaj podjechalem sobie na stacje BP zeby umyc sobie Belle bo zadna myjnia reczna w poblizu nie byla czynna a Alfa juz byla tak uwalona z soli ze masakra;/ Wykupilem sobie bilet wjechalem na myjnie odkrecilem antene,zlozylem lusterka no i zalaczylem. Juz po chwili wydawalo mi sie ze cos ta myjnia nie chodzi za dobrze dlugo myla no i pod koniec nie wysuszyla samochodu wogole.Wyjechalem na zewnatrz ogladam samochod a tu kur.. szok!! Na drzwiach kierowcy wywalilo mi 3 pozadne rysy z 5 cm az do podkladu,z drugiej strony to samo no i na slupku tez przetarlo lakier;/ ewidentnie jakas blacha haczyla mi o lakier;/ Polecialem od razu na stacje i mowie co sie stalo.Za mna juz czekalo kilka samochodow w kolejce oddali im kase i powiedzieli ze myjna nie czynna bo przed chwila porysowala samochod.Spisali mi oswiadczenie ze dzisiaj stalo sie tak i tak i w poniedzilek mam przyjechac do kierownika stacji. Teraz mam pytanie do was czy mieliscie juz kiedys taki przypadek?? Wyplaca mi za to kase?? bo przeciez uszkodzilo mi samochod;/ Co mam teraz robic ?? Pomocy i z gory Dzieki!!

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

powinni wypłacić - nie tyle oni co ich ubezpieczyciel - bo na pewno mają ubezpieczenie
    spokojnie
    podjedź do tego kierwonika i potem działaj
    powinien się ktoś z ich ubezpieczlani skontaktować z tobą , dokonać oględzin , potem kosztorys itp -- dokładnie coś jak w przypadku szkody z OC sprawcy kolizji
    potem ewentualnie jak zaproponują za mało to będziesz się odwoływał

Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto

Domyślnie

Aha no to pozostaje mi czekac do poniedzialku a potem zobacze co beda robili.Dzieki za informacje napisze wam w poniedzialek co zalatwilem. Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar KamilDG
    Mieszka w
    DG
    Auto
    AR 156 1,9jtd fl

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    powinni wypłacić - nie tyle oni co ich ubezpieczyciel - bo na pewno mają ubezpieczenie
    spokojnie
    podjedź do tego kierwonika i potem działaj
    powinien się ktoś z ich ubezpieczlani skontaktować z tobą , dokonać oględzin , potem kosztorys itp -- dokładnie coś jak w przypadku szkody z OC sprawcy kolizji
    potem ewentualnie jak zaproponują za mało to będziesz się odwoływał

Amen

choć znam przypadek że myjnia nie była ubezpieczona od uszkodzeń samochodów??!!??!! (podobno ktoś w biurze od właściciela myjni źle wybrał opcje ubezpieczenia,przynajmniej tak on się tłumaczył i ubezpieczalnia nie wypłaciła kasy) więc trzeba sie skierowac wtedy jeszcze raz do właściciela i się dogadać,a jak nie to postępowanie prawne

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

jak nie była to wypłacą z własnej kasy polubownie albo w sądzie
    ale firma jak BP itp na 100% ma OC

Mieszka w
    DG
    Auto
    AR 156 1,9jtd fl

Domyślnie

Heheheh no widzisz bocian ja np w mojej historii mówię o myjni obok Shella w DG

Kwestia była tego typu,że to nie myjnia Shella, tylko jakiejś firmy, oflagowana i stojąca przy stacji Shell

Ale żeby nie straszyć kolegi KwachuGSE to mówię że to raczej sporadyczny przypadek i raczej się nie powtórzy Więc owocnej rozmowy z kierownikiem

Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto

Domyślnie

No miejmy nadzieje ze nie beda robili problemow;/ No dokladnie mogl byc to sporadyczny przypadek tym bardziej ze nie sa to jakies szkody rzedu 5 tys zl. Tez mi sie wlasnie wydaje ze musza miec podpisany jakas umowe bo nawet Ci pracownicy tej myjni dzisiaj przyjeli to jak normalke wiec chyba nie jestem pierwszy ;/

Mieszka w
    DG
    Auto
    AR 156 1,9jtd fl

Domyślnie

Masz jakiś paragon za ta usługę i spisanie protokołu szkody??

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2001 r. jest VW Passat 2.0 TDI 2006 r.

Domyślnie

z BP napewno nie będzie problemu, szkoda Alfy ale z drugiej strony sprawdza się zasada żadnych myjni automatycznych
    ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Muszą mieć ubezpieczenie i z niego wypłacą. Jak nie to drogą sądową jak masz paragon, oświadczenie spisane po zdarzeniu i najlepiej zdjęcia.

P.S. Ja zawsze powtarzam wszystkim że takie myjnie to zło nawet latem. Szczoty zawsze rysują lakier i są to najgorsze myjnie jakie mogą być!