Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: [156] nagłośnienie

pedro220
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    Cytat Napisał pedro220
    Polecam pierścienie najzwyklejsze okrągłe
    a to co daje?? Bo nigdzie nie mogę znaleźć do czego to służy :? ops:
    Pierścienie zapewniają stabilne mocowanie głośnika (lepsze przenoszenie niskich tonów)
    umożliwiają montaż głębszych głośników (w przypadku, gdy drzwi są za płytkie i głośniki się w nich nie mieszczą)
    Zatkanie samych otworów montażowych nie da efektu, maty trzeba nakleić na blachę, żeby drzwi nie rezonasowały. Są różne szkoły klejenia mat tłumiacych, jedna z nich mówi, żeby naklejać paski maty co pewnien odstęp i to powinno wystarczyć, ale jak zakładałem u siebie to nie zaryzykowałem i ułożyłem tak aby przylegały do siebie.

Kamil_WR
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Wierzba
    hmm a jakby zrobić tylko coś takiego:
    położyć trochę maty za głośnikiem- zatkać "otwory" montażowe w głównej części drzwi i dodać pierścienie z MDF ?

bo ja boję się tylko tego że drzwi - będąc cięższe- zużyją mi szybciej zawiasy- ato bardzo niemiła sprawa wymiana ich- bo używane jakoś do mnie nei przemawiają anowe są drogie
    Raczej bałbym się ew.napraw np. mechanizmu podnoszenia szyby czy centralnego zamka.Wygłuszałem drzwi w swoim poprzednim samochodzie i efekt był naprawdę niezły - szczególnie zauważalny przy zamykaniu drzwi , miałem Lanosa a w standardzie drzwi zamykają się jak w starym Żuku , po wygłuszeniu było to miłe dla ucha plamśnięcie , poza tym drzwi są troche cięższe więc jakby lżej się zamykały.Jednak życze kolejnemu właścicielowi ,żeby nie musiał nic majstrowac przy mechanizmach w drzwiach bo zerwanie tych mat jest conajmniej "uciążliwe"

adamek
    Gość

Domyślnie

no oki wszystko już wiem, w najbliższym czasie zabieram się za te drzwi. Jeśli chodzi o muzyke u mnie nie ma kompromisów - ma być dobrze i nie ma dyskusji Więc maty na całej powierzchni drzwi od wewnątrz i zewnątrz, pierścień z mdf żeby głośniki przykręcić do drzwi i pewnie troche trzeba będzie przyciąć gniazda w tapicerce (trudno, cóż jeśli to konieczne nie będe się nad tym rozczulał i tak nie widać ostatecznie).
    Jeśli chodzi o te 2 kilo więcej, myślę że wielkiej różnicy dla zawiasów i reszty elementów nei zrobi. Każdy element konstruowany jest tak aby wytrzymywał większe obciążenia niż nominalne. A jak się coś popsuje w drzwiach wezme noża i wytne żaden problem myślę, ale dlaczego ma sie zepsuć?? więcej optymizmu panowie