Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: Sygnalizacja niezapiętych pasów bezpieczeństwa - jak wyłączyć

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    tak wlasnie zrobie,kupie sobie klamre dopuki nie zlikwiduje przez FESA,
    Też mi się tak wydaje, klamrę można wypiąć i zapiąć pas na wypadek "niebieskich". to praktyczniejsze niż mój pomysł z zapinaniem pasa i siadania na nim, ale z drugiej strony wielu kierowcom pasy uratowały życie i nie ważne czy podjeżdżali kawałek czy jechali kilkaset kilometrów. Nie znamy dnia i godziny. Także misiu świeć przykładem, nie kombinuj, tylko zapinaj pasy!!!

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał radzik2908 Zobacz post
    Też mi się tak wydaje, klamrę można wypiąć i zapiąć pas na wypadek "niebieskich". to praktyczniejsze niż mój pomysł z zapinaniem pasa i siadania na nim, ale z drugiej strony wielu kierowcom pasy uratowały życie i nie ważne czy podjeżdżali kawałek czy jechali kilkaset kilometrów. Nie znamy dnia i godziny. Także misiu świeć przykładem, nie kombinuj, tylko zapinaj pasy!!!
    Po co kombinować z jakąś klamrą? Pod siedzeniami są wtyczki wystarczy odpowiednia wypiąć (byle nie tą od napinacza pasa). W kilku autach jakie znam (min w miciaku) styki są zwarte w stanie "spoczynku". Wpięcie klamry je rozwiera, odpięcie powoduje rozwarcie na stałe i po problemie. Różnica u mnie jest taka że po wyłączeniu programem świeci kontrolka pasa, odpięcie wtyczką symuluje stałe zapięcie.

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

No to jak nie zapinasz pasow to wylacz tez poduszki, bo inaczej cie zabija.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał oops2k Zobacz post
    No to jak nie zapinasz pasow to wylacz tez poduszki, bo inaczej cie zabija.
    Dokładnie, idźmy dalej, zdemontujmy poduszki i sprzedajmy je, będzie trochę grosza na nową... trumnę!

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

a czy niejest tak ze jak niemam zapietych pasow to poduszki nie wystrzela?Mialem to zostawic dla siebie ale jestem tutaj z wami tylko dlatego ,ze kiedys wlasnie niemialem zapietych pasow.Wiem ,ze to maly procent takich przypadkow ale akurat ja w nim bylemSzczerze piszac to mysle ze wiele % kierowcow zapina pasy tylko dlatego aby niezaplacic mandatu.Moim skromnym zdaniem powinien to byc wolny wybor,podobnie jak palenie i inne uzywki,chce sie truc to pale,chce ucierpiec w wypadku lub zginac moj wybor.Przy paleniu jest o tyle gorzej ze truje jeszcze innych.Ilu z was pali?

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Ale to chyba wątek nie o paleniu?
    Co do poduszek to nie wiem czy odpala jak masz niezapiete pasy.
    Ostatnio edytowane przez oops2k ; 13-02-2012 o 12:23

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Wie może ktoś z was czy funkcję wyłączenia pasów da się przeprowadzić przez Fesa 2.6

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

a czy niejest tak ze jak niemam zapietych pasow to poduszki nie wystrzela?
    A widziałeś kiedyś rozbity samochód z odpaloną poduszką tylko kierowcy (bez poduszki pasażera)? Ja osobiście nie widziałem, co wskazuje raczej na to, że przednie poduszki odpalają się zawsze obie, niezależnie od tego czy ktoś siedzi na fotelach i czy ma zapięte pasy.

Mialem to zostawic dla siebie ale jestem tutaj z wami tylko dlatego ,ze kiedys wlasnie niemialem zapietych pasow.Wiem ,ze to maly procent takich przypadkow ale akurat ja w nim bylem
    Nie wiem jak wyglądał Twój konkretny wypadek, ale trudno dziś się zastanawiać co by było gdybyś miał zapięte pasy. Może też nic by Ci się nie stało? Może wypadek miałby inny przebieg? Może... jest milion możliwości. Mnie nigdy takie sytuacje nie przekonywały do niezapinania pasów.

alfa 159
    Gość

Domyślnie

a czy niejest tak ze jak niemam zapietych pasow to poduszki nie wystrzela?Mialem to zostawic dla siebie ale jestem tutaj z wami tylko dlatego ,ze kiedys wlasnie niemialem zapietych pasow.Wiem ,ze to maly procent takich przypadkow ale akurat ja w nim bylemSzczerze piszac to mysle ze wiele % kierowcow zapina pasy tylko dlatego aby niezaplacic mandatu.Moim skromnym zdaniem powinien to byc wolny wybor,podobnie jak palenie i inne uzywki,chce sie truc to pale,chce ucierpiec w wypadku lub zginac moj wybor.Przy paleniu jest o tyle gorzej ze truje jeszcze innych.Ilu z was pali?
    Oj,chyba jesteś egoistą! To nie jest wolny wybór! Twoje zejście obciąży również nas....poza stratą kolegi klubowicza obciążenie dla budżetu-zasiłki pogrzebowe dla rodziny itp. a poza tym pewnie i wzrost składek ubezpieczeniowych bo to i obciążenie dla ubezpieczyciela. Zapinaj pasy i w drogę.

Mieszka w
    Kraków
    Auto