Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Temat: Drzwi nie zamykają sie z pilota

Użytkownik Maniak resoraków Avatar camil76
    Mieszka w
    Okolice Częstochowy
    Auto
    Alfa Romeo 166

Question Drzwi nie zamykają sie z pilota

Witam. Mam alfe 166 i mam mały problem. Gdy naciskam guzik na pilocie to kierunki się zaświecą i zgasną a auto się nie zamyka. Co to może być?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2001 r. jest VW Passat 2.0 TDI 2006 r.

Domyślnie

ale alarm działa? mróz i siłowniki, spróbuj po naciśnięciu pilota i włączeniu alarmu, od strony kiery zamknąć ręcznie, jak zamkną to siłowniki do wglądu
    ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pawellike
    Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

Popatrz czy w czasie gdy wciskasz przycisk na pilocie, zamykają Ci się wszystkie rygle w drzwiach i klapie. Jeśli jeden chociaż nie trybi to nie zamknie auta z centralnego. Wtedy z reguły objaw - padl silniczek centralnego w danych drzwiach. Kupić nowy albo pobawić się jak ja (rozebrałem całą centralkę z drzwi od kierowcy, wymieniłem silniczek od renault laguna phI.)

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

sory za OT ale jak to zrobiłeś ? ja tez miałem padnięty siłownik ale jak go wyciągnąłem to nie chciało sie nie rozwierac nitów i wymieniac samego silniczka. A ty jak to zrobiłes ? dopasowałes czy rozwiercałes te nity ?

Mieszka w
    Okolice Częstochowy
    Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie

Jak zamykam kluczykiem od strony kierowcy to zamykają się tylko te drzwi, a reszta zostaje otwarta.

fackamaka
    Gość

Domyślnie Problem z zamknięciem

Siemanko. Ja mam ten sam "problem" z tym, że w moim przypadku przyczyna jest mróz. Wczoraj wstawiłem swoją bellę do ogrzewanego garazu na 6 godzin i centralny zaczął działać normalnie.Jak powiedział mi mój spec to w zamkach są mikrostyki, które pod wpływem niskiej temperatury zaczynają wariować. Przez tydzień zamykałem samochód od środka co jest irytujace zwłaszca gdy ktoś patrzy. Jeżeli moja metoda nie pomoże to przyczyn może być kilka. Siłownik w ktróryś drzwiach, zamek, instalacja, centralka alarmu,baterie w pilocie. Mam nadzieję, że ciepły garaż wyleczy Twoją bellę. Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał camil76 Zobacz post
    Jak zamykam kluczykiem od strony kierowcy to zamykają się tylko te drzwi, a reszta zostaje otwarta.
    To raczej coś z zamkiem od strony kierowcy właśnie. A jak zamykasz z klucza od strony pasażera to działa?
    Jak masz opcję to umieść auto w ciepłym garażu tak jak radzi kolega fackamaka, przy mrozach często zamki zamarzają, smar gęstnieje i wszystko wariuje. Jeśli to nie pomoże, to rozbiórka drzwi i sprawdzanie kolejno co się stało.

Mieszka w
    Okolice Częstochowy
    Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie

Jak zamykam od strony pasażera to też nie działa, a jak wcisnę z tyłu guzik i zamknę drzwi to się nie zamykają.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pawellike
    Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

Prawdopodobnie padły Ci centralki w dzrwiach wszystkich oprpocz kierowcy. Zdarza się. Do naszych Belli dużo wody wpływa przez drzwi/uszczelki. Z tąd te awarie. Musisz rozebrać zamek i sprawdzić czy zacznie działać zamek jak podłączysz pod np. zasilacz 12V

Do użytkownika pampik: nie pamiętam czy był tam więcej niż jeden nit, ale napewno musiałem w jednym miejscu lutownicą przygrzać plastik żeby dostać się do środka. A potem wyjąłem silniczek, dopasowałem od Renault Laguna I, zalutowałem nowe wtyki i zmieniłem wirnik.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Cytat Napisał camil76 Zobacz post
    Jak zamykam od strony pasażera to też nie działa, a jak wcisnę z tyłu guzik i zamknę drzwi to się nie zamykają.
    Witam! No właśnie u mnie jest identycznie,drzwi z tyłu (prawe za pasażerem przednim) nie zamykają się z centralnego,tylko ręcznie?! Nie wiem czy przyczyna jest mróz,czy siłownik padł? Chociaż ostatnio mrozy trochę zelżały?!
    ...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...