Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Temat: Night breaker vs "xenon"

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Jak sam zrobisz to grosze.
    Wykręciłem lampę. Rozkleiłem klosz. Wyczyściłem go, wypolerowałem. Środek wyczyszczony, soczewka też. Odbłyśnik wyciągnięty i oddany do natryśnięcia nowej powłoki lustrzanej. Montaż i lampy jak z fabryki. Koszt? 40zł/odbłyśnik. To wszystko. Do tego osram cool blue i jest jasność

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

Właśnie dzisiaj przepaliła mi się żarówka, wygląda na to że do tej pory miałem Philips H7 BlueVision Ultra. Chciałbym was zapytać co najlepiej byłoby teraz założyć, czy da się znaleźć coś lepszego i może nie koniecznie kosztującego około 100zł.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Przecież podałem testy........... Nic więcej doradzić się nie da jak kupujesz na allegro to ceny podziel przez dwa. Ja cool blue osram kupiłem chyba za 32zł parę.

shadow187
    Gość

Domyślnie

Ale nie ma tam Osrama night breaker a jest on najmocniejszy, i tak owszem jest mocniejszy od philipsa blue vision, nie jakos super mocniejszy, widac delikatna roznice, a dalej juz tylko "zenony"

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Night breaker też był w teście autoświata. Jak znajdę to podrzucę. W każdym mąć razie szału nie robił a był dużo droższy. Dlaczego szału nie robił? Bo bzdurą kompletną jest pisanie że świeci mocniej o ileś tam..... Nie może więcej niż 1500lm dawać i nie będzie. Więc nie wierzcie w bzdury. TO może być tylko złudzenie.

edit:
    tu masz
    http://www.auto-swiat.pl/1-supertest...ieca-najlepiej
    na drugiej stronie.
    I nastała jasność

shadow187
    Gość

Domyślnie

marek230482
    -nie chce sie klucic bo to nie cel tego tematu, ale mowie z wlasnego doswiadczenia.mialem blue vision i mialem night breakery.
    Byl nawet test na tvn turbo ( ale nie tym sie sugeruje).
    Ostatnio edytowane przez shadow187 ; 14-02-2012 o 23:11

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

Co sądzicie o tej aukcji http://allegro.pl/zarowki-h7-bluevis...112339287.html ? Dość okazyjna cena w porównaniu do innych BlueVision, przez może się wydawać trochę podejrzana, czy jednak przesadzam ?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Wydaje mi się ok. 25zl za szt to wcale nie malo. Ale tak zwrócilem uwagę na zdjęcie. I tu jest chwyt marketingowy. One mogą świecić mocniej ale nie będą mialy wyższej linii odcięcia jak to pokazano (typek wyżej oświetlony) ale fakt że mocniej świecące to lepsze. Dużo zwyklych żarówek nie ma nawet 1000lm dlatego te co mają nominalne 1400-1500 lm wydają się przy reszcie super mocne.

shadow187
    Gość

Domyślnie

No i zdecydowalem sie na hid-y . DO tego zdemontowalem reflekrot i stwiwerdizlem ze umyje je poniewaz wyczytalem gdzies tu lub na innym forum alfy iz to dobrze im zrobi.. woda + plyn do mycia naczyn... i tu OSTRZEGAM, bo podczas plukania po jakis 2min zauwazylem ze kawalatek odblysnika sie odkleil
    i czym predzej wylalem wode. Na cale szczescie straty sa znikome, drugi reflelektor przeplukalem w ten sam sposob ALE zimna woda plus doslownie kropla plynu do naczyn, i bardzo szybko wyplukalem, caly zabieg trwal nie wiecej niz minute z czego woda w srodku byla moze lacznie z 10 sekund. to Wystarczy prosze mi wierzyc.
    Dla mniej leniwych polecam wersje ze zdjeciem szybki jak to kolega Majster85 zaproponowal

Efekt? roznica na tej samej zarowce juz byla spora + zmiana na hidy? Rewelacja, swiatla duzo wiecej, nie oslepia wcale inncyh kierowcow , linnia swiatla sprawdzana w sposob łopatoligiczny bo stawiajac samochod przed sciana przed i po i jest dokladnie taka sama. W jezdzie tylko jeden minus znaki duzo bardziej odbijaja swiatlo w sensie nie idzie nie zauwazyc znaku ;p

Użytkownik Rowerzysta Avatar Pawel_Gtv
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Auto
    159 SW Ti

Domyślnie

Odświeżę temat - podaj parametry tych hid'ów lub jakiś link, bo zacząłem się nad nimi poważnie zastanawiać...