O tą ilość postów będę walczył..100 to trochę za dużo. Ja przez rok napisałem 150 i na pewno jest sporo osób mi podobnych - nie piszących na siłę, ale poświęcających godzinę dziennie na czytanie.. Jest jeszcze taka statystyka, jak "łączny czas wizyt", ale to już kombinowanie..
Co do zlotów - nie chodzi o to, żeby zaglądać komuś pod maskę. Chodzi o fakt spotkania człowieka, zobaczenia ogólnie samochodu. Chodzi mi też o pewną odwagę przyjechania na spot, pokazania samochodu. Na pewno poprawi to frekwencję, a o to chodzi inicjatorom spotkań i zaktywizuje Klub.
Nikt nie będzie jeździł na spoty tylko po to, żeby w ogłoszeniu napisać o Alfaholikach. Nie przeceniajmy swojego znaczenia w motoryzacyjnym świecie..![]()
W sprawie warsztatu. Każdy z nas serwisuje samochód i ma w miarę zaufanych ludzi. Dzwonię do, np. Pawła156, proszę, żeby mnie umówił ze swoim mechanikiem na przegląd. Jadę tam, płacę 50zł, gość ogląda silnik, zawieszenie, po wizycie dzwoni do Pawła (pisze maila do Pawła, a ten przesyła do osoby odpowiedzialnej za "dział sprzedaży"), że był taki i taki i w aucie jest do zrobienia to i to. Masz informacje od bezstronnej osoby, której w miarę ufasz..
Oczywiście, trochę zamieszania i kosztów, ale to byłby tylko jeden z warunków. Spełanisz pozostałe - nic nie musisz. Z drugiej strony możesz mieć duży plus - opinię niezależnego mechanika.
Zamiast pisać "Polecany przez Alfaholicy.net", może zrobić coś takiego jak "właściciel jest członkiem Ogólnopolskiego Klubu Alfa Romeo Alfaholicy.net". Wtedy warunki nie dotyczyłyby stricte sprawy sprzedaży auta, a członkowstwa w Klubie. Na forum możesz być i to Cię do niczego nie zobowiązuje, ale nie masz prawa do stosowania naszego szablonu ogłoszenia. Angażujesz się, zostajesz Klubowiczem i wtedy praw nabierasz.
W tym momencie bardziej identyfikujemy się z człowiekiem, a odsuwamy od samego samochodu.