Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Alfa Romeo GT 3.2 v6 - uszkodzone

tomczo
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo GT 3.2 v6 - uszkodzone

Witam

Jakiś czas temu sprzedałem swojego 220 konnego fiata coupe i teraz znowu mnie ciągnie do "włoszczyzny"

Marzy mi się Alfa Romeo GT 3.2

Mam do Was pytanie - czy z poniższych zdjęć jesteście w stanie powiedzieć czy w ogóle warto się interesować tymi uszkodzonymi egzemplarzami ??

Wiadomo,że trzeba doliczyć dobre kilka tysięcy na naprawę,ale to nie stanowi problemu.

1. http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-3-2-...C21333047.html - normalnie mój ideał czarny i jasne wnętrze

2. http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-3-2-...C21727843.html

Wszelkie za i przeciw mile widziane

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

Ta czarna jest fajna, prosta do zrobienia, pare tysi zaoszczędzisz ale szału nie ma. Ta niebieska jest ujowa.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Jeżeli zamierzasz się związać z tym autem na dłużej, to ja bym sobie dał spokój. Co innego wymienić uszkodzone drzwi, czy klapę, a co innego wyciągać dach.
    Oba auta są już zdeformowane, ta jasna nawet w środku.
    Jak doliczysz opłaty (dla Szwajcarii jeszcze VAT) to taki se z tego interes wyjdzie.

Jeżeli koniecznie chcesz się pobawić, masz warunki i się znasz, to kup zarejestrowaną, w całości i zrób swapa.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Czarnej bym nie tykał osobiście, GT i tak sobie szumi z racji braku ramek, a jak do tego dojdzie wyciąganie dachu czy cięcie i wstawianie czegokolwiek jak pisze Szerszeń to generalnie ciężko będzie zrobić żeby było w niej w miarę cicho jak powinno być. Niebieska [azzurro gabiano] do zrobienia szybciej niż czarna, jeśli ma faktyczny przebieg jak w ogłoszeniu to mechanicznie będzie bardzo dobra, to byłby jej spory atut.

Kupuj GT poganiamy się po mieście ;]
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Wnioskując ze zdjęć, to ta srebrna łatwiejsza do zrobienia niż czarna. Chociaż wiem... Czarny kusi
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

No tak. W niebieskiej zderzak i maskę może chłodnica do wymiany i ogień - tylko auto jeszcze w Szwajcarii - dojdą pewnie spore opłaty i transport. W czarnej nie ma tragedii - nowe drzwi, szyba i słupek wyklepać. Ale czarna GT wygląda jednak bosko.

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Andy1970 Zobacz post
    No tak. W niebieskiej zderzak i maskę może chłodnica do wymiany i ogień - tylko auto jeszcze w Szwajcarii - dojdą pewnie spore opłaty i transport. W czarnej nie ma tragedii - nowe drzwi, szyba i słupek wyklepać. Ale czarna GT wygląda jednak bosko.
    Że o belce przedniej i pasie nawet nie wspomne, dwie chłodnice plus lampy bo uchwyty pewnie połamane... ale wszystko da się zrobić.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Romeo Avatar Greciu
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Maserati Quattroporte

Domyślnie

Co do czarnej to:
    uszkodzony słupek A wraz z zawiasami, drzwi (uzbrojone) do wymiany, słupek do wycięcia, dach do prostowania lub wymiany (na zdjęciach nie widac całego ugięcia), szyba czołowa i boczna, tapicerka wewnętrzna.
    Środek niezły, silnik pracuje okej, brak jazdy próbnej (za dużo śniegu), opony letnie średnie.
    To tyle z mojej strony.
    Jest:
    Maserati Quattroporte V

Były:
    AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Greciu Zobacz post
    Co do czarnej to:
    uszkodzony słupek A wraz z zawiasami, drzwi (uzbrojone) do wymiany, słupek do wycięcia, dach do prostowania lub wymiany (na zdjęciach nie widac całego ugięcia), szyba czołowa i boczna, tapicerka wewnętrzna.
    Środek niezły, silnik pracuje okej, brak jazdy próbnej (za dużo śniegu), opony letnie średnie.
    To tyle z mojej strony.
    Czyli generalnie w ciul roboty, która może się skończyć tak, że drzwi nie będą dobrze spasowane z dachem (drzwi bez ramek) i wtedy... robota od nowa, albo jazda ze świszczacą szyba.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów