Nie jest czasem tak, że paliwo jest ssane przez pompę właśnie z dna zbiornika?
Nie jest czasem tak, że paliwo jest ssane przez pompę właśnie z dna zbiornika?
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
ja nie wiem czy mi przymarzlo paliwo bo po wielkich mrozach temp.spadla do -14* i odpalila za pierwszym razem po 4 dniach.Dzis patrzylem na to paliwo ktore zostawilem na zewnatrz-z parafiny powstal taki żel.Jak mam zobaczyc ile mam parafiny na dnie baku i czy pompa mi sie zatrze??Auto pali bez problemow.A co da to ze wymienie foltr paliwa jak i tak wiekszosc parafiny bedzie w baku i najpierw i tak zassie go pompa zanim trafi do nowego filtra.Tak czy tak pompa pierwsza ucierpi na tym nawet gdy wymienie filtr paliwa wiec chyba nie ma sensu wymieniac filtra bo w jaki sposob oszczedze tym pompe??
Koledzy ja widze ,ze wy wyszukujecie sobie wydatkowa co jesli auto jezdzi np w kraju gdzie jest dluuuuuuga zima
![]()
Trzeba przecież mieć jakieś hobby ... misiu7911 !
A ja w domu mam chomika,,,,,,,,,,,,,przepraszam,ale tylko chomika
![]()
kota rybki oraz psa...kazdy ma jakiegos bzika kazdy jakies hobby ma a ja w domu mam alfika
Dokladnie,krzysiu antkowiak![]()
dziś już miałem dość czekania bo odpinanie filtra paliwa żeby wylać wodę jakoś mnie przerosło, nie dałem rady wymacać tego druta od wtyczki od czujnika i mi zabrali auto do warsztatu, wymienili w teoretycznie filtr paliwa i auto działa. Jestem lżejszy o 200zł i na dodatek pojawia się teraz komunikat po odpaleniu auta ENGINE FAULT. Powiedziałem że nie było tego przed oddaniem im auta nawet jak odpalał na parę sekund to podpieli pod kompa i mówią że to błąd BOOST PRESSURE i zerowanie nic nie pomaga, nie działa mi teraz turbo i przyczołgałem się do domu 50km/h na maks 1600 obrotach może być to związane ze słabym aku ? czy jakiś większy problem przeczuwacie po tych perypetiach z zamarznietym paliwem ?
Ostatnio edytowane przez Koko ; 22-02-2012 o 21:48
mnie sprawa zakończyła się w serwisie alfy i czyszczeniem EGR-a który się blokował...
i jestem 456pln lżejszy za samo czyszczenie i podpięcie do kompa![]()