Witam.
Wymieniłem ostatnio wahacz górny prawy oraz łącznik stabilizatora też po prawej stronie (na lewą zabrakło czasu, więc części czekają). Niestety z prawej przedniej strony dochodzi dziwny dźwięk. Postaram się to zobrazować.
Podczas jazdy czy to na wprost, czy podczas skrętu (wówczas troszkę wyraźniej), na bardzo niewielkich nierównościach (mam niski profil opon) słychać jakby rzężenie, szum, z okolic prawego przedniego koła. Zastanawiam się co może być przyczyną. Nie jest to głośne stukanie jak w przypadku przegubu. Może łożysko? Jak zdiagnozować co jest nie teges. Nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny, dlatego nie wiem co wymienić, czy dolny wahacz, czy może gumy stabilizatora, czy wspomniany przegub (wew/zewn.) czy w końcu łożysko... Opisany hałas jest cichy i delikatny, dlatego zastanawiam się, czy przypadkiem nie jest to spowodowane szumem opon podczas jazdy (225/45/17). Łożysko raczej odpada, bo np. na zakręcie w prawo, kiedy jest odciążone koło z prawej strony, dalej słychać opisany hałas.
Możecie coś poradzić jak zdiagnozować usterkę? A może ktoś wie co dolega mojej AR?
Pozdrawiam.
- Rafał