Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Kupno alfy 156

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Jaworzno (SJ)
    Auto
    Była156 1.6ts Grigio Chiaro. Byla 159 SW 1.9jtdm Bianco Pastello. Byla 156 1.8ts SW. Jest 147 2.0ts

Domyślnie

Kupiłem auto już z LPI, ogolnie do polski już z taka instalacja przyjechała moja Bella.
    Sam bym pewnie takiej nie montował bo koszt w PL to około 8k a za auto dałem mniej...
    Ale skoro już taki kupiłem to mam i dbam (czyli staram się wiedzieć jak działa) wyczytałem własnie ze dla V-gen Vialle ciągnie troszke benzyny w trosce o wtryskiwacze, zrozumiałem ze chodzi o chłodzenie, aczkolwiek moze chodziło o "smarowanie"...
    Co do mechaników to przedewszystkim Konin, Warszawa... i pozatym to chyba nic.
    LPI to nie LPG ... zachęcam do zapoznania się z LPI bo warto...
    IMO Wiadomo do auta za 10 czy 30k PLN nikt nie założy nowej Vialle LPI za ~10k bo to się nie zwroci ale do nowego auta za 80-100k już warto.
    Ostatnio edytowane przez bugaj_90 ; 23-02-2012 o 10:19

kozak677
    Gość

Domyślnie

Panowie co sądzicie o tej alfie ? http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C22983486.html

Pangien
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kozak677 Zobacz post
    Panowie co sądzicie o tej alfie ? http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C22983486.html

biedaczek troszkę, nawet kierownica nie obszyta.....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał bugaj_90 Zobacz post
    Kupiłem auto już z LPI, ogolnie do polski już z taka instalacja przyjechała moja Bella.
    Sam bym pewnie takiej nie montował bo koszt w PL to około 8k a za auto dałem mniej...
    Ale skoro już taki kupiłem to mam i dbam (czyli staram się wiedzieć jak działa) wyczytałem własnie ze dla V-gen Vialle ciągnie troszke benzyny w trosce o wtryskiwacze, zrozumiałem ze chodzi o chłodzenie, aczkolwiek moze chodziło o "smarowanie"...
    Co do mechaników to przedewszystkim Konin, Warszawa... i pozatym to chyba nic.
    LPI to nie LPG ... zachęcam do zapoznania się z LPI bo warto...
    IMO Wiadomo do auta za 10 czy 30k PLN nikt nie założy nowej Vialle LPI za ~10k bo to się nie zwroci ale do nowego auta za 80-100k już warto.
    No jeżeli ją z taką instalacją kupiłeś to wiadome że spoko ;] To nie ma co Ale chodziło mi tylko i wyłącznie jakby zakładać samemu A co do reszty to zgadzam się z Twoim zdaniem w 100%

---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:45 ----------

A co do tamtej Alfy - bezwypadkowa to ona na bank nie jest... Maska albo inna, albo była malowana, to pewne... Więc bezwypadkowość można wsadzić między bajki. Przebieg wysoki, ale nie zdziwiłbym się że i tak kręcony - we wnętrzu są wytarte plastiki w takich miejscach i to tak bardzo, jakby auto przejeździło 2 miliony km. Ale przynajmniej fajna cenka i z zewnątrz dobrze się prezentuje, szczególnie na tych alu, tak więc nie skreślałbym jej odrazu

kozak677
    Gość

Domyślnie

z tego co twierdzi sprzedający, auto "było, jest bezwypadkowe"
    co do naprawy to podobno popukuje " końcówka drążka kierowniczego"
    Po za tym auto sprawne

z tego co też mówił filtry i olej też był jakoś nie dawno wymieniany, co do rozrządu to około 20tyś coś takiego mówił do przejechania zostało ;d " pewnie chodziło o okres w km do wymiany.

Na co przy oględzinach tego auta zwrócić uwagę ?

Allkey
    Gość

Domyślnie

Jak puka końcówka to może być wymówka przed maglownicą, jak bym dał w górę i sprawdził luz na kole
    Po oklejeniu szyb zgaduje że auto od łepka, sprawdziłbym czy nie zjada wody i czy nie ma już opiłków w oleju.

A do do LPI, LPG. To w ogóle nie rozumiem porównania, LPG to Liquid Propane Gas , a LPI to Liquid Propane Injection także nie rozumiem w czym różnica. No chyba że do LPI tankujecie magicznym sposobem miejski ale to się chyba CNG nazywa.

kozak677
    Gość

Domyślnie

też tak myśle, bo jakby to były końcówki to nie duży koszt sam by pewnie wymienił. Też tak myśle zeby dać na jakiś warsztat i sprawdzić dogłębnie go, ile taka usługa na stacji diagnostycznej mogła by kosztować, w Toruniu

W jaki sposób sprawdzić czy nie pobiera tego płynu chłodniczego ?

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

kolego za tą cene jak są do wymiany tylko końcówki drążków a reszta jest w bdb stanie mechanicznym i wizualnym to brał bym napewno , alusy bym z niej wziął do swojej

kozak677
    Gość

Domyślnie

Damian156JTD według sprzedającego, a jak na prawdę to nigdy się nie dowiemy.

Mozna w jakiś sposób ocenić, stan rozrządu ?

Na co jeszcze mogę zwrócić uwagę ?

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Przejedź się nią , zobacz dynamike , czy nie ma momentu zawahania , zobacz jak sprawuje sie zawieszenie czy nic nie stuka nie puka , zobacz stan podłogi , progi,nadkola i czy działa wszystko w środku (wskaźniki,pokrętła,klima itd) no więcej raczej nic nie sprawdzisz samemu

co do stanu rozrządu , można go ocenic tak że jak ma przebieg 10-15 tys km po wymianie to powinno być jeszcze widać napisy producenta na pasku , jak ja kupowałem koleś mi mówił że zmienił pasek 10 tys km temu niecałe , no i fakt pasek jak nowy wyglądał