Mój silnik wydaje się zbyt głośny mimo wszystko jak na klekota-jest taki dziwny, jakby było coś luźne, lub może łańcuch napędzający pompę olejową się naciągną.. Albo zawory-jakie powienny być luzy na zaworach w 2.4 JTD?
Mój silnik wydaje się zbyt głośny mimo wszystko jak na klekota-jest taki dziwny, jakby było coś luźne, lub może łańcuch napędzający pompę olejową się naciągną.. Albo zawory-jakie powienny być luzy na zaworach w 2.4 JTD?
Być może to łańcuch od pompy oleju, słyszałem że tak się dzieje,u mnie też taki dźwięk minimalny jakby dzwonienia,nie obawiam się,może to zwory ale wątpie...
Dla silnika Alfy 156 JTD toleracje luzów wynoszą:
- zawory ssące - wartość tolerancji - 0,25 - 0,35 mm - wartość średnia wynosi 0,3;
- zawory wydechowe - wartość tolerancji - 0,30 - 0,40 - wartość średnia wynosi 0,35
A w 2,4 JTD najczęściej grzechocze rozciągnięty łąńcuch napędu pompy olejowej
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Witam ja miałem takie objawy (chodzby zle zawory wyregulowane)) ale tylko na wolnych obrotach wyszło na to że koło pasowe sie rozlatywało i na wolnych obrotach takie dzwięki wydawał napinacz, po wymianie koła cisza
Alfa i jej ochroniarz
Zgadzam się z peteja_43 jeśli dźwięk wydawał się bardziej slyszalny na wolnych obrotach rozgrzanego silnika to przyczyną będzie koło pasowe lub napinacz ten ze sprężyną amortyzująca u mnie po wymianie cisza.
Witam.
Macie koledzy rację, jeśli jednak na wolnych obrotach nie stuka jak stary diesel, a jedynie słyszalne jest coś w rodzaju świerszcza (głośnego), to najprawdopodobniej jest to wina źle naciągniętego napinacza. W silnikach 2.4 mamy jeszcze rolkę wstępnie napinającą i jeśli ona nie odpowiednio napina pasek to wtedy napinacz wydaje z siebie dziwne dźwięki, aczkolwiek nie zawsze.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
W moim 1,9mjtd słychać coś, co przypomina klucz z grzechotką. Jest to bardzo krótkie grzechotanie, jedynie kilka tyknięć. Słychać je zawsze tuż przy samych obrotach luzu. Czyli pierwsza grzechotka jest jak nacisnę na gaz, a druga, gdy po puszczeniu gazu obroty spadną do samego dołu. Ten sam efekt na biegu oraz przy przejeżdżaniu przez próg, ale bez gazu.
Co to może być? Koło pasowe?
Jarek
właśnie taki dźwięk to wydaje, czy można samemu go poprawić a jeśli tak to jak się za to zabrać i jak napięty powinien być?Napisał Pablo.
now wlasnie da sie to naprawic bez wymiany napinacza?
witam.
mam dokladnie ten sam problem , z ta grzechoczaca rolka-napinaczem , a czy od tej rolki moze mi szwankowac wspomaganie kierownicy ??