A sprawdzałeś, czy jest iskra na dużej świecy 1. cylindra?
A sprawdzałeś, czy jest iskra na dużej świecy 1. cylindra?
kolego a drzy i pierdzi Ci silnik?? Bo ja mam tak ze wlasnie pierdzi i drzy silnik a rozrzad wymieniany byl pol roku temu ( na blokadach) ale nie wiem jakie byly te blokady
Koledzy ja mam też problem z obrotami tylko że chodzi mi równo a problem taki iż tak do 4 tyś silnik jakby dławi a powyżej 4,5 tyś dopiero jedzie.
Co by pomogło może wymiana swiec filtra paliwa jak myślicie??
mi to śmierdzi pierścieniami zgarniającymi, uszczelniaczami zaworów, walnieta uszczelka pod głowica a na końcu co mało prawdopodobne krzywa korba (robiłem taki silnik) i z niewiadomych przyczyn był krzywy korbowód. Najlepiej wrzuć zdj świecy z pierwszego garka bo tak na odległość to cieżko![]()
a powie mi ktoś czy np świece mogą być przyczyną że auto sie niezbiera znaczy zbiera ale słabo do 4,5 tys obr.a pożniej dopiero jedzie czy np jeszcze przepływka??bo jakos musze rozwiazać ten problem;(
tak kolego z tego co sie orientuje to swiece maja duzy wplyw na przyspieszenia i osiagi silnika. a jesli mialbys uszkodzona przeplywke to wogole bys nie ujechal bo auto by sie wogole nie zbieralo i szarpaloby Ci jak nie wiem.
czyli wszystko wskazuje na świece,tak właśnie myślałem więc je wymienie.
Dziękuje za odpowiedz
ale jescze jedno pytanko ten silniczke 1.4 ts powinien sie raczej od dołu zbierać mniej wiecej rowno nie zaleznie od obrotow prawda??
---------- Post added at 11:50 ---------- Previous post was at 11:44 ----------
kurcze źle to sformułowałem wiadomo że zależnie od obrotów ale chodzi o to ze teraz jest tak jak pisałem juz a nie powinno tak być;(
a jakie świece kupić ngk denso czy champion??
kolego jak na moje to jakie swiece kupisz to juz twoja wlasna decyzja poniewaz jest tyle firm produkujacych swiece ze masz od koloru do wyboru a nie ma teraz tego ze jak kupisz oryginal to wytzrymia ci dluzej niz np zamiennik jakis. Bo swiece robia maszyny i zawsze mogla wyjsc z produkcji jakas wadliwa partia. Wiec roznie z tym bywa a cenowo to mozesz wiele zaoszczedzic czasami.
wiem właśnie bo na allegro sa nawet po 550 zł ale myśle ze za 250 beda spoko![]()
nie patrz na cene , bo jak chcesz to za 150 sprzedam ci używki ,patrz ile jezdzisz , bo na jednych zrobisz 20tys a na dedykowanych do modelu tych ngk platynowych zrobisz 100tys