Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: Nowe lampy przednie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    SLU
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 120HP 2011

Domyślnie Nowe lampy przednie

Witam wszystkich!
    Zastanawiam się nad wymianą przednich lamp w swojej Alfie. Moje niestety już od momentu zakupu mocno parują, nie działa regulacja wysokości, i są mocno zmatowione. Wiem, że dałoby się je odratować metodami chałupniczymi, ale wolałbym kupić nowe. Przeczytałem już parę interesujących mnie postów, ale prosiłbym was o poradę. Generalnie z racji wymiany chciałbym je zmienić na te black edition i prznajmniej z tego co widzę na allegro mam dwóch producentów; DEPO (tutaj już się orientuje, że te made in Taiwan są gorszej jakości niż te produkowane w Niemczech) i jeszcze niejakiej firmy DECTANE (podobno z Niemiec). Czy ktoś z was ma takie wynalazki? Czy dają one równie mocne światło co seria? Czy nie ma problemu z regulacją i pasują idealnie w miejsce starych? Czy lepiej zakopać temat i kupić nowe ale oryginały? Czy są sprzedawane z silniczkami regulacji? Dzięki za podpowiedzi!

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Cytat Napisał Ziz Zobacz post
    Witam wszystkich!
    Zastanawiam się nad wymianą przednich lamp w swojej Alfie. Moje niestety już od momentu zakupu mocno parują, nie działa regulacja wysokości, i są mocno zmatowione. Wiem, że dałoby się je odratować metodami chałupniczymi, ale wolałbym kupić nowe. Przeczytałem już parę interesujących mnie postów, ale prosiłbym was o poradę. Generalnie z racji wymiany chciałbym je zmienić na te black edition i prznajmniej z tego co widzę na allegro mam dwóch producentów; DEPO (tutaj już się orientuje, że te made in Taiwan są gorszej jakości niż te produkowane w Niemczech) i jeszcze niejakiej firmy DECTANE (podobno z Niemiec). Czy ktoś z was ma takie wynalazki? Czy dają one równie mocne światło co seria? Czy nie ma problemu z regulacją i pasują idealnie w miejsce starych? Czy lepiej zakopać temat i kupić nowe ale oryginały? Czy są sprzedawane z silniczkami regulacji? Dzięki za podpowiedzi!

Jeśli mają być na lata to niestety zamienniki odpadają...Depo - pojawiają się mikropęknięcia (mam engel eyes w passacie) a Dectane - to także w 90 proc Taiwan na lic. Depo (też na niem. licencji).
    Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
    Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
    Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Też wymieniałem popękane reflektory jakiś czas temu i wniosek ostateczny był taki, że nie warto kupować żadnych zmienników (sam kupiłem oryginalne + przerobienie na GTA)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Ja zastanawiałem się nad depo ale koniec końców wybór padł na oryginały z silniczkami regulacji itp bo trafiły się w przyzwoitej cenie nowe. Co do jakości świecenia w przypadku depo to będzie lepiej niż na tych które masz obecnie bo wiadomo - nowa lampa, parowanie może się pojawić ze względu na konstrukcję lampy. Orientowałeś się ile kosztują teraz nowe oryginały?

Użytkownik Ogier Avatar -snoop-
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1,9JTD Distinctive 2003

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Orientowałeś się ile kosztują teraz nowe oryginały?
    Za Magneti Marelli (bo pewnie tej firmy są oryginały) na iparts.pl krzyczą sobie 451,00 złotych.

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Ja akurat kupiłem Automotive Lighting czyli firmy, która robi dla AR na pierwszy montaż.

Mój zakup był niestety ograniczony czasowo i nie mogłem czekać tan oryginalne modyfikowane a akurat wtedy jeden z użytkowników przygotowywał lampy do 147 przed LF z soczewką i czarnym środkiem przy czym ich koszt to 550zł. Efekt końcowy wygląda całkiem przyzwoicie a i oświetlenie drogi z tego co mówią użytkownicy jego lamp bardzo dobry.
    Ostatnio edytowane przez drift-r ; 25-02-2012 o 22:26

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    SLU
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 120HP 2011

Domyślnie

Dzięki za wszystkie posty, już mi raczej wybiliście zamienniki z głowy więc rozumiem że jedyne wyjście jakie mi zostaje dla świętego spokoju to kupić nowe oryginały. A czy w wersji GTA montowane były zwykłe reflektory tylko czarne? Jeżeli udałoby się takie dorwać pasowałyby bez problemu?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar noname
    Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

"drift-r" a moze zapodalbys jakies fotki jak to wyglada czy duzo zmienia, jak sie prezentuje

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Pewnie były też zwykłe z czarnymi środkami ale częściej chyba spotykane były ksenony. Jeśli trafisz zwykłe z GTA to będą pasowały bez problemu, aczkolwiek pomalowanie środków na czarno (mat) to prosta robota. Sam swoje poprzednie tak przerabiałem i nie było problemu. Rozklejasz lampy, wyjmujesz ramki ze środka, malujesz, wkładasz, sklejasz i po robocie . Jeśli chodzi o te przerabiane to tak jak pisałem wcześniej ja się nie doczekałem a musiałem jakieś kupić. Teraz trochę szkoda, że się terminy nie zgrały. Wygląda to tak:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	43139d1325327902-reflektory_soczewkowe_do_alfy_156_147_przed_po_lifcie-img_0221.jpg
Wyświetleń:	268
Rozmiar:	124.5 KB
ID:	48260 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	43138d1325327887-reflektory_soczewkowe_do_alfy_156_147_przed_po_lifcie-img_0220.jpg
Wyświetleń:	871
Rozmiar:	77.1 KB
ID:	48261 Auto użytkownika alfa 147

Temat dotyczący przeróbki: http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post749681

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Mówcie, co chcecie... ale.. zapominacie, że kupując zamiennik towar jest NOWY, więc macie na niego 2 lata gwarancji.
    Jeżeli ktoś kupił zamiennik i mu paruje, albo się wypalił albo Bóg jeszcze wie co się z nim stało, to ma pełne prawo do reklamacji.
    Nie widzę problemu...

Pozdrawiam

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!