Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 80

Temat: Światła dzienne LED -gdzie pod maską znalezć +12V po zapłnie???

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    Tam nie ma kratki tylko jest wlot, który chłodzi intercooler
    No nie dokońca....Zauważyłem że w jednych Alfach jest wlot "dziurawy" a w drugich z siatką ( ten właśnie miałem dlatego wycinałem bo Ledy mam głebokie z automatem ) , a co do intercoolera to chyba jest wyżej bo jak ściągnąłem osłony to za tym właśnie wlotem jest pusto ,jedynie wiązka leci do halogena. Ja jak montowałem je ( w kuchni na stole ) to wykręciłem te osłony halogenu ( 2 srubki ) i obadałem żeby niepotrzebnie nie zniszczyć , więc smiało możecie ładować tam lampiony. A co do Ledów tych "osobnych" z Samsunga to też je oglądałem tyle ,że wizji nie miałem jak je założyc a raczej gdzie pozatym jak je założysz na ukośnej powierzchni to będą świeciły na bok a nie do przodu dlatego wybrałem okrągłe . Jak już przyciemnie to wrzuce fote narazie jeszcze za zimno

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    co do intercoolera to chyba jest wyżej bo jak ściągnąłem osłony to za tym właśnie wlotem jest pusto
    Nie znajduje się na wysokości tego wlotu, są tam wiązki do halogenów, ale.... ale tamtą drogą wlatuje powietrze, tak?...

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

No to benzynowcy mają problem z głowy bo nie mają intercoolera a ja normalnie odkręce jeszcze raz bo teraz mi to spokoju nie da. Ale chocby nawet to ten wlot to z racji wielkosci więcej na ozdobe był jak do nawiewu. Myślę że połowa koni nie zdechnie hahah . Zawesze można zamontować Ledy na dachu...ala Alfa Freelander 4x4 ....

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Nie myśl, że się doczepiłem Po prostu ostatnio przy okazji wymiany oleju, chodziłem pod autem i oglądałem sobie U mnie nawet przyczepiony jest pasek gumowy chyba żeby lepiej łapało powietrze (nie moja koncepcja). Konie pewnie Ci nie padną, ale po coś ten wlot tam jest

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Po co podłączać pod przekaźnik pompy jak światła do jazdy dziennej powinny świecić z tylnymi światłami chyba że auto ma pierwszą rejestracje po 2010 roku tam świecenie tylnych świateł jest niepotrzebne. Podepnij pod postojówki. Można też podłączyć pod postojówkę jeden kabel "+" a drugi pod światła pozycyjne "-" wtedy po przełączeniu na światła pozycyjne te do jazdy dziennej się wyłączą. Wtedy macie wszystko zgodne z przepisami

Użytkownik Świeżak Avatar felek14
    Mieszka w
    Kobiór, Poland
    Auto
    156 1.8TS sport wagon 2004

Domyślnie

Cytat Napisał ogi27 Zobacz post
    Po co podłączać pod przekaźnik pompy jak światła do jazdy dziennej powinny świecić z tylnymi światłami chyba że auto ma pierwszą rejestracje po 2010 roku tam świecenie tylnych świateł jest niepotrzebne. Podepnij pod postojówki. Można też podłączyć pod postojówkę jeden kabel "+" a drugi pod światła pozycyjne "-" wtedy po przełączeniu na światła pozycyjne te do jazdy dziennej się wyłączą. Wtedy macie wszystko zgodne z przepisami
    Coś ci się pomyliło...
    "W przypadku włączenia świateł mijania światła dzienne mają zostać samoczynnie wyłączone. Ponadto (co ważne), w samochodach rejestrowanych po raz pierwszy po 31 grudnia 2009 roku, światła pozycyjne tylne, światła obrysowe przednie, boczne i tylne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej nie mogą włączać się razem ze światłami dziennymi. W pojazdach rejestrowanych do 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się zainstalowanie świateł do jazdy dziennej w taki sposób, że włącza się również oświetlenie pozycyjne oraz tablicy rejestracyjnej."

Po to właśnie montujemy ledy, co by tył między innymi nie świecił.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

jak podepnie pod postojówki to będzie git. Ponadto jeśli podepniesz minus z ledów do plusa swiatła mijania to automatycznie po włączeniu mijania ledy zgasną. Czy coś innego pisałem? jeśli tak to sorry a i pozycyjne a mijania to to samo jest tak?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał ogi27 Zobacz post
    a i pozycyjne a mijania to to samo jest tak?
    No raczej nie.
    Moja Bella

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

to sorrymój błąd

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Tak jak napisał kolega wczesniej - moze byc z postojowkami ale nie musi... a jak nie musi to szukam oszczednosci alternatora i aku . A pod pompe bo niechce mi się ciągnąć z kabiny kabli jak mam przekaznik z pompy przy aku . Gorzej z podpieciem automatu pod postoje ( zeby gasły ledy ) bo nie robie wioski zeby pchac kable do lampy tylko podpinam pod wiązke .
    PS. OGI27 jak podepniesz minusa ( jak napisałeś z ledów ) pod plus od postoi czy mijania to jedyne co osiągniesz to pożar pod maską