Witam. Wie ktos moze gdzie jest czujnik spalania stukowego?? Mam blad dotyczacy prawdopodobnie awari tego czujnika i chce go wymienic...Da rade z pod maski czy trzeba dojsc z kanalu??AR 156 1.8 16v ts 98r. Pzdr.
Witam. Wie ktos moze gdzie jest czujnik spalania stukowego?? Mam blad dotyczacy prawdopodobnie awari tego czujnika i chce go wymienic...Da rade z pod maski czy trzeba dojsc z kanalu??AR 156 1.8 16v ts 98r. Pzdr.
miesci sie z tyłu bloku dojdziesz do niego po bialej wtyczcektora jest na kolektorze ssacym a czy da rade dojsc od gory to niewiem nie próbowałem. jak cos to posiadam tski na sprzedaż
Dolot+ kolektor zdemontuj i na pewno dojdziesz od góry.
myślę ze jak coś to wystarczy przepustnice odkręcić kolektora nie warto bo trochę roboty a dodatkowo dojdą koszta uszczelki myślę ze najprościej z kanału
z kanalu trzeba bedzie cos demontowac czy bedzie latwe dojscie??
mysle ze nie. Wymienialem kiedys czujnik połozenia wału on tez jest z tyłu i poszło bez odkrecania czegokolwiek. Mysle ze tu będzie podobnie
Aha ok to zaczne z kanaludzieki za info
A to prawda ze trzeba go dokrecic kluczem dynamometrycznym??
Błąd czujnika spalania stukowego to nie znaczy że masz wymienić czujnik tylko usunąć usterkę która powoduje spalanie stukowe w silniku, jaki to jest błąd dokładnie? Przyczyn spalania stukowego jest trochę więc zajmij się zdiagnozowaniem tego problemu a błąd czujnika zniknie.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!