Strona 19 z 182 PierwszyPierwszy ... 9101112131415161718192021222324252627282969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Pafka mi chodzi o to ,że chciałbym żeby Alfa produkowała też takie cuda jak 159 ( uznana nie tylko przezemnie ale przez swiat motoryzacyjny za najpiekniejszą Alfe ) i Brere i żeby nie poszła tylko w kierunku "landrynek" . Ja nie znam osobiscie gościa , który by nie zachwycał się nad 159. Kumpel z mojego byłego klubu BMW i nie tylko on gada że to jedyna Alfa do której wogóle by wsiadł . Może ostro powiedziane ale coś w tym jest . Każda marka ma jakies męskie damskie odpowiedniki( jak pisałem odnośnie stylistyki ) BMW ma compakty - , Ford ma Ka i ewentualnie Fieste , choc nawet Puma przy Cougarze to damska sportsmenka, Opel ma Tigre , Vw ma Lupo i nowego Garba itd. . A brera....??? Hmmm dla mnie to Włoski odpowiednik Porsche Boxtera....a jak ty ją widzisz to oczywiście kwestia gustu

---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Postaw Giuliettę QV i dowolne 159 na torze i zobacz, które jest szybsze... Chyba o to chodzi w Alfie.

pafka, toż to od dawna wiadomo, że najbardziej męski jest czarny Passat kombi w TDIku .
    Koń to mój może swiadczy o męskości a czy ty jezdzisz na tory???? Czy ja mówiłem o autach wyscigowych???? Pisałem o GTA , QV???? PREZENCJA !!!!!!!!!! I zostaw już biednych posiadaczy VW w spokoju.... Jak twoja Alfa dożyje 10 lat to wartość włożonej w nią kasy przewyższy wartość "damskiego" VW Pythona . Ja nie mam zamiaru się kłócić . I tak cie szanuje ,że kupiłeś auto z klasą ,żywą legende , markę ,której nazwa już brzmi dumnie . I powiedz mi co te 235 KM w QV jest niby powodem do sikania po majtach????? Wolałbym 2 razy fure szewiego i podejrzewam ,że momentem zabiła by te QV a i 147 GTA raczej dała by jej rade....Ale pominy kwestie 1/4 mili Także nie miejcie do mnie urazy za posiadanie swojego zdania bo i tak kiedyś się na jakim zlocie z flaszki napijemy .I kończmy już te starcie tytanów bo jakiś fan gebelsów będzie miał z nas polewe. Co złego to nie ja . Peace !!!!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    ( uznana nie tylko przezemnie ale przez swiat motoryzacyjny za najpiekniejszą Alfe )
    Nie wiem, o jaką najpiękniejszą Alfę - bo z produkowanych nie, ponieważ nie jest już produkowana, a z całej historii Alfy podczas głosowania na 100-lecie marki nie znalazła się w pierwszej dziewiątce.

http://www.alfacentenary.co.uk/Vote.aspx

Nie wiem, jak jest z Tobą, ale większość właścicieli Alfy ogarnia markę najwyżej do 10 lat wstecz. Czasy przed 156 giną gdzieś w mrokach historii... Trochę wstyd.

Kumpel z mojego byłego klubu BMW i nie tylko on gada że to jedyna Alfa do której wogóle by wsiadł
    Nie zrozum mnie źle, ja mam BARDZO wysokie mniemanie o technologii BMW. Ale wizualnie... Ciężko mi uznać właścicieli tych aut za szczególnie wrażliwych estetycznie.

a czy ty jezdzisz na tory????
    Na tory nie. Na lotnisko w Bednarach zdarzyło mi się. Poza tym lubię czasami szybciej przejechać zakręt na krętej drodze.

Jak twoja Alfa dożyje 10 lat to wartość włożonej w nią kasy przewyższy wartość "damskiego" VW Pythona .
    Zdanie w ogóle nie na temat, ale niech i Ci będzie. Na jakiej podstawie wnioskujesz? Masz jakieś dane na temat awaryjności Giulietty? Jakieś testy długodystansowe? Cokolwiek? Pewnie wujka szwagra kolega miał kiedyś Alfę i mu się psuła, co?

I powiedz mi co te 235 KM w QV jest niby powodem do sikania po majtach?????
    Nie 235KM, tylko konstrukcja. W przeciwieństwie do 159 Giulietta ma płytę od początku do końca zaprojektowaną przez Włochów jako platforma auta marki premium, a nie wziętą od Opla. W dodatku z elektroniczną szperą z przodu jeździ fantastycznie. Cytat z recenzji właściciela BMW:

"
    Ta elektroniczna szpera (Electronic Q2), w którą przednia oś Giulietty jest wyposażona – Boże, jak to doskonale działa!!! Ten samochód prowadzi się jak solidne RWD. Wyobraźcie sobie długi łuk przejeżdżany na wysokiej trójce.
    Mój Nissan przejeżdża go na pisku przedniej osi próbując wyrwać się na wprost. Focus na pisku czterech opon, ale trzyma kierunek. Giulietta jedzie prawie bez pisku, delikatnie i zmysłowo wyrzucając tył na zewnątrz. GENIALNE!

Ta Alfa po dodaniu w łuku gazu – spina się, lekko kołysze ale jedzie jak po sznurku. I przyspiesza! I – co absolutnie najlepsze – tak mocno trzyma się przodem, że tylne koła zaczynają delikatnie się uślizgiwać. Znacie jakieś przednio napędowe auto, które w szybkim łuku – bez odejmowania gazu czy bujania nadwoziem – robi się tak pięknie nadsterowne?"

Uważam 159 za najpiękniejszego sedana ostatnich lat. I pewnie gdybym chciał mieć sedana, to właśnie ją bym kupił. Ale, powiedzmy sobie szczerze, konstrukcja nie jest najmocniejszą stroną tego auta, a i silniki nie powalają na kolana (pomijając 2.4 JTD dla fanów diesla, ja do nich nie należę i nie zamierzam). Piękne auto, ale daleko od filozofii budowania aut przez Alfa Romeo. Chociaż trzeba przyznać, że z tego, co inżynierowie mieli do dyspozycji, i tak wycisnęli całkiem sporo.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Dobra wymiękam...... Ps. BMW dla mnie ( jednego z wielbicieli tej marki ) estetyką nigdy nie grzeszyła . Ale możecie mnie bic laciem , wszyc esperal ale nigdy nie zmienie zdania ,że pod maską BMW ( od 2.0 up ) siedzi symfonia z Metallicą... To dzwięk który wśród 100 aut rozpoznam . To nie dzwięk to muza . Dlatego szanuje Alfe za klasę i stylizacje a BMW za "serce" i napęd na tył . I jakbym mógł połączyć najlepsze cechy tych 2 firm do wyszedłby cud , którego sam Jezus by nie powtórzył Alfe trzeba miec GTA żeby rasowo brzmiała a BMW wystarczy E30 z 2.0 i miodzio lodzio . Zresztą powiem tak nie chcąc wywołać konfrontacji moich ulubionych marek ale BMW ma i 6 garków i 8 garków i 12 garków ..Ja miałem osobiście "tylko" 3,5 L w 8 garkach i uwierz ,że przy tym silniku włączanie audio to grzech....a Alfa choc ma GTA 3.2 ( tylko 250KM na taką pojemność ) to obecnie zapodaje ekopolityke i stosuje dziwne dla mnie wynalazki w postaci 1,4 Turbo , 1,8? Turbo( i teraz benzynowce będą ładować w regeneruche turbiny czyt. następny niepotrzebny wydatek ) . Wiem ,że paliwo drogie i to jest powód ale jak mija mnie mój sąsiad Mustangiem 5,7 hemi to mnie gęsia skórka wychodzi....A tego z pojemności niecałych 2 słoików po ogórkach konserwowych nie wyciągniesz Ale kłaniają się znowu realia ,które ograniczają mocno marzenia i niezrealizowane pragnienia. Ja myślałem też żeby połączyć i eko i przyjemność - kupić LUPO 3L do jazdy a np. GTA na weekendy było by miło i bezboleśnie
    Ostatnio edytowane przez Nazar ; 01-03-2012 o 19:38

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Ale przecież pisałem wyżej, że szanuję firmę BMW. W mojej rodzinie były/są 4 betki, więc wiem coś o tych samochodach. Tylko stylistyka mi nie leży. No ale teraz BMW podobno przymierza się do SAABa - dla mnie to może być strzał w dziesiątkę. 12 garnków w BMW to już zdaje się przeszłość?

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Ps.radosuaf mimo wszystko ta dyskusja jest dla mnie jak najbardziej konstruktywna i budująca bo nieda się ukryć ,że nie jestem encyklopedią techniczną Alfy i się czegoś dowiem a bazuje głownie na swoich doznaniach i kolegów ze śląskiej ekipy alfaholików. Pozatym wiem ile wsadzam teraz a ile wsadzałem kiedyś . Jeden z nas się załamał i zmienił Alfe ( pablo ) w którą wsadził nawiasem mówiąc wch....j kasy , drugą wartośc auta na BMW z łezkami w oczach. Pozatym jak mawiają starsi górale....stare dobre wino i skrzypce.... Masz swiężynkę to niebardzo masz możliwość wypowiadania sie o awaryjnośći . Ja jak miałem Brave z salonu to 8 lat nie wiedziałem co to mechanik . Ale chwilowo ładuje kase w dom i jezdże dziadziem który pochłania więcej niż stado ekskluzywnych prostytutek...Ja przez 5 lat do 3 aut nie władowałem tyle kasy co do Alfy w rok i tak się cieszę ,że kupiłem w "dobrym" stanie a nie od hanlarza z silnikiem do kapy...

---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:46 ----------

Wiesz co jest najlepszego w Alfie obojetnie jakiej...."damskiej" , "męskiej" i wszystkich innych...??????????
    KIEROWCY....mnie zaskoczyła życzliwość i wogóle miła atmosfera - nawet w naszych"przekomarzankach" . Dla przykładu w "BMW club" już by piąchy leciały
    ALFA= KULTURA = KLASA I STYL i to mnie rozwala i za to was szanuje....naprawdę....Mam nadzieje ,że jak się kiedyś spotkamy gdzieś to ręce se podamy
    Dlatego jestem dumny byciem częscią tej społeczności....

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Ja tam pomijając już te wszystkie kłótnie czekam niecierpliwie na premiere Giulii. Byleby tylko miała wygląd zbliżony do 159 i normalne silniki v6 i jtd (gdyż to glównie one utrzymują alfe jeszcze przy życiu - taka prawda).

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Jeśli spojrzysz w moją sygnaturę, to zobaczysz, że miałem też 8-letnią Alfę, którą kupiłem od Pani nieszczególnie ogarniającej podstawy eksploatacji samochodu. Poza konkretnym "pakietem startowym" wydałem tylko na eksploatację (tarcze, klocki, olej, filtry) i zajechany już przy zakupie rozrusznik. Cóż, Tico jest tańsze w utrzymaniu, ale w BMW też potrafi turbina klęknąć, a wtedy koszty również nie są małe. Jedno, co trzeba bawarcom oddać, że jednak zawias dużo wytrzymalszy, a auta jeżdżą świetnie. No ale za to cena nowych egzemplarzy "troszkę" wyższa.

A klasa i styl... Cieszę się, że ktoś to jeszcze zauważa .
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 01-03-2012 o 20:03

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

no i ....żółwik... koniec dyskusji....
    Ps. Majster ja też mam taką nadzieje .....i dodam iż mam nadzieje ,że Alfa nie zrezygnuje ze swietnie ukrytych tylnych klamek które ze zwykłego sedana zrobiły ala coupe a Sportwagon najpiękniejszym sportowym kombi . Taki mały detal a jaki efekt
    Ostatnio edytowane przez Nazar ; 01-03-2012 o 20:07

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Dobra wymiękam...... Ps. BMW dla mnie ( jednego z wielbicieli tej marki ) estetyką nigdy nie grzeszyła . Ale możecie mnie bic laciem , wszyc esperal ale nigdy nie zmienie zdania ,że pod maską BMW ( od 2.0 up ) siedzi symfonia z Metallicą... To dzwięk który wśród 100 aut rozpoznam . To nie dzwięk to muza . Dlatego szanuje Alfe za klasę i stylizacje a BMW za "serce" i napęd na tył . I jakbym mógł połączyć najlepsze cechy tych 2 firm do wyszedłby cud , którego sam Jezus by nie powtórzył
    To pojeździj kolego Maserati V8. Już sam odpał powoduje ciary.
    Jezus, gdyby żył, na pewno by nim jeździł ;-)
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Nie stać mnie i raczej nie będzie stac . Chyba ,że zamienie dom na auto . Ja raczej sie skupiam na realnych i dla "normalnych" ludzi autach...Zresztą co ma więcej niż 4 gaki już brzmi....nieważne jak się nazywa...Golf 3 VR6 też ładnie chodzi