Strona 24 z 28 PierwszyPierwszy ... 141516171819202122232425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 278

Temat: Zakup grupowy rozpórek do 156

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    Tylko maska nie leży dobrze....
    z tą maską to żart czy faktycznie coś nie tak?

U mnie okazuje się że nie mogę maski zamknąć, bo rurki montażowe, te nakładane na śruby bliżej szyby są chyba za wysokie i opierają się o wewnętrzną blache maski...
    Z obu stron tak jest. A sama rozpórka wg mnie też jest za wysoko i ociera o wygłuszenie maski - mimo że nie jest do końca domknięta... ???

Auto na pewno nie bite więc nie wiem czy po FL jest inaczej pod maską czy jak...

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Zadam głupie pytanie czy alby na pewno są śruby dokręcone do końca??????????

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

głupio odpowiem "nie były"

może ktoś z Was miał podobne obserwacje, a może za pierwszym razem "trzasneliście" maską i blacha poddała sie?

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

W moim przypadku wygłuszenia nie dotyka, zamyka się dokładnie, zrobiłem 1200 kilosków z nią to jakby dotykała wygłuszenia to by ślady były

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Co do mnie i mojego T.S. Ja kupiłem 4 korki w hydraulicznym i wsadziłem je w miejsce śrub. Po zamknięciu maski właśnie na tych korkach się opierała. Musze czepki ściąć żeby było dobrze... Co do samej rozpórki wszystko git, maska ładnie się zamyka. Nie wiem jak Wy, ale ja przy zamykaniu maski NIGDY jej nie rzucam, aby zamknąć. Delikatnie ją kładę i naciskam ręką w miejscu zamka. Jak słyszę cyk tz., że zamknieta. Może jestem świrem, ale szkoda mi belli na takie rzucanie maską w celu domknięcia. Co do korków, będę w tym temacie działał jeszcze. Robię to tylko ze wzgledów estetycznych,
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Kilmer
    Gość

Domyślnie

pytanie do organizatora imprezy - poprawimy tą moją ?? bo bez obudowy silnika brykam , a podkladek nie chce pod nią dawać bo by to żle wyglądało.

Użytkownik Rowerzysta Avatar ŁukaszALFAlow
    Mieszka w
    Chrzanów/Regulice
    Auto
    159 1.9 jts, 156 1.9 jtd SP1

Domyślnie

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    Co do mnie i mojego T.S. Ja kupiłem 4 korki w hydraulicznym i wsadziłem je w miejsce śrub. Po zamknięciu maski właśnie na tych korkach się opierała. Musze czepki ściąć żeby było dobrze... Co do samej rozpórki wszystko git, maska ładnie się zamyka. Nie wiem jak Wy, ale ja przy zamykaniu maski NIGDY jej nie rzucam, aby zamknąć. Delikatnie ją kładę i naciskam ręką w miejscu zamka. Jak słyszę cyk tz., że zamknieta. Może jestem świrem, ale szkoda mi belli na takie rzucanie maską w celu domknięcia. Co do korków, będę w tym temacie działał jeszcze. Robię to tylko ze wzgledów estetycznych,
    taaaak i maskę sobie ładnie dogniatam,jak tam moja sprawa, kasa doszła ,adres do wysyłki masz?pozdro

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lukaszb
    Auto
    Alfa Romeo Gtv '96 2.0 TS

Domyślnie

Kilmer, odpisałem przecież na PW. I czekam na Twoją decyzję

Culio, tak kasa wpłynęła wczoraj. Postaram się wysłać jeszcze w tym tygodniu.

Odnośnie maski i jej nie domykania, wszystkie rozpórki są takie same. Robione na tej samej formie i pasowane do tego samego samochodu więc dziwne mi się wydaje, że jednym pasuje a drugim nie. Proszę posprawdzajcie wszystko dokładnie bo jak auto nie bite to nie ma szans na problemy.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S

Domyślnie

Ja jestem po wstępnej przymiarce i mam ten sam problem co kylo.
    Nie wchodzi gładko śruba od strony kierowcy, od grodzi. Na chama bym ją wbił, ale nie chce zniszczyć śrub. Rozwierce lekko otwory i myślę, że będzie GIT.
    Auto nie bite, ale twardy zawias i 17" pewnie robią swoje.
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Powiem tak. Mi nie chciało wejść gładko. Wiecie co zrobiłem?? Wsadziłem jedną stronę rozpórki na śruby i właśnie z tej strony ciągnąłem do siebie. A z drugiej strony siostra docisnęła i weszło. Ciężko było trochę z dokręceniem śrub bo gwint jest pod lekkim kątem, ale pół godz bawienia z kluczami i poszło. Także nie myślcie sobie, że położycie rozpórkę, a ona sama wejdzie w gwint. Tak prosto to to nie jest. Musicie tak jakby delikatnie rozciągnąć kielichy do zew. żeby rozpórka weszła. Jeżeli to nie pomoże dodatkowo siostra bądź brat niech oprze się nogami o koło i ciągnie błotnik do siebie tak jakby chciał przesunąć Alfę. wtedy śruby 1mm przesuną się ku środka i dalej już pójdzie z górki.
    Co do zamykania maski. Dociskam ją całą wew. dłonią więc nic mi się nie wygina. Maska nie jest z plasteliny żeby ją w ten sposób uszkodzić. Tak samo robię w Unie rodziców już 8rok i nic się nie dzieje. A wiadomo tam blacha jest jeszcze cieńsza. Ale każdy ma swój sposób
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA