No to może jeszcze raz bo przedtem nie za szczęśliwie to zrobiłem.
No to może jeszcze raz bo przedtem nie za szczęśliwie to zrobiłem.
Ostatnio edytowane przez syfon ; 07-03-2012 o 15:45
Dobrze że przypadkiem natrafiłem na ten tematBo mam niestety tą szpetną dziurę... ;/ Kolego czy taka ramka będzie pasować:
http://allegro.pl/ramka-radiowa-na-r...188758756.html
I czy ją się zakłada zamiast tej co jest dołożona do radia w zestawie? Ja mam Clariona, modelu nie pamiętam, jak zrobię fotki to wrzucę jeżeli komuś to potrzebne, a usb mam wyprowadzone do schowka eleganckoi podświetlenie zieloniutkie ładnie się komponuje z tablicą
![]()
Witaj kolego hitman047 - dokładnie tak !
Nawet z tej samej aukcji od tego samego gościa ja kupowałem dla siebie tę samą ramkę)
Ramkę zakłada się w połączeniu z tą od radia . Dokupiona ramka służy jako zaślepienie tej szpetnej pustej obwódki po oryginalnym radiu.
Będzie wyglądać dość ładnie.
Jak już zakupisz i zamontujesz - wrzuć jakieś foto , przynajmniej będę wiedział jak clarion powinien wyglądać, za cholerę nie mogę znalezc do niego ori ramki ....
Pozdrawiam![]()
A na czym wtedy się trzyma ta ramka dokupiona? Bo fabryczna ramka z mojego Clariona jest gładka i nie ma miejsca żeby gdzieś do niej coś doczepić, chyba że ta ramka z allegro wchodzi w te szpary po fabrycznym radiu?
Jak tylko ją dostanę to wrzucę fotyPod warunkiem że do tego czasu mój kolega da rade ogarnąć moje radio - zaczęło mi piszczeć ;/ i nie wiem czemu, ale akurat wtedy jak jest wzmacniacz podpięty. Myślę że może końcówki mocy, ale to się zobaczy
Zależy mi na tym radyjku bo super gra i nawet ładnie pasuje do Alfy - nie wygląda jakoś kosmicznie
![]()
Przykładasz ramkę z Allegro a później montujesz kieszeń od radia. Ta kieszeń przytrzymuje ową ramkę w konsoli.
Hmmm... bo ja jako takiej kieszeni nie mam, tylko taką blaszaną, na której się "blokuje" radio, to o to chodzi?
Ja mam w tej chwili fabryczne alpine 932,szukam kabla do zmieniarki jesli ktos ma to apeluje o odsprzedaz tylko zaznaczam w normalnej ludzkiej cenie...
ostatio mi facet powiedzial 80zł za używke-to juz wole zmienic radio...
Sytuacja z ramka jest ok,kupiłem taką z allegro i było super w zestawieniu z radiem Pionieer DEH 5000UB,usb mozna bylo schowac i 10 kombinacji zmiennej kolorystki wyświetlacza i klawiszy to mega wygoda i świetnie wyglądało i grało no i właśnie-za świetnie czego efektem była zmiana szyby i obecny brak alarmu oraz zmiana centralnej osłony zegarów
Ktoś to przypolował bo mnie jako złodziejowi na takie zadupie gdzie auto stało nie chciałoby sie isc
Alarm nawet nie jęknąl a nakopali w instalacji troche panowie,fajna sprawa wydaje mi sie zmieniarka usb,sd itp ale jednak wciąż troche drogo
Ta "blaszana" to wlasnie kieszen dla radia.
Wyslane z 7 Mozart T8698 za pomoca Board Express
Darek, ja miałem wcześniej fabryczne radio ze zmieniarką i kabel nadal jest w aucie - jak chcesz to możesz przyjechać, rozebrać pół auta, przy okazji pociągnąć mi kabel do CB radia-antenowy i zabrać sobie kabel ze zmieniarki w prezenciehaha
A co do ramki to dziękiJutro zamawiam i jak tylko kolega mi naprawi moje radyjko to się okaże jak to wygląda
![]()
Ja kupiłem tą ramkę z tej aukcji i nie jest ona za idealnie wpasowana w otwór, powstaje około 1mm kant :/ Będę się musiał z nią pobawić, żeby idealnie leżała w otworze.