Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: alfa 159 opinie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    strzegom
    Auto
    alfa romeo stelvio

Domyślnie alfa 159 opinie

witam jestem tu nowy i planuje kupic alfe 159 sw. przyznam ze nie jestem maniakiem samochodowym i sie zbytnio na nich nie znam, ale alfa mi sie spodobala i sie na nia napalilem wiec prosze klubowiczow o pomoc znalazlem cos takiego na allegro http://masterauto.otomoto.pl/alfa-ro...C22896578.html co sadzicie o tym modelu wart jest swoich pieniedzy widac na nim slady uzytkowania poprzecierane plastiki kolo podlokietnika. i jeszcze jedno mam do wydania okolo 35tys , a moze ktos ma cos godnego polecenia z gory dzieki

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Węgorz
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    Ibiza TDI i AR 159 SW 1.9 16V 2007

Domyślnie

Na temat samego egzemplarza nie będę się wypowiadał bo są na tym forum lepsi, ale jesienią zeszłego roku będąc w Szczecinie zajrzałem do tego salonu. Rozmawiałem z tym gościem z fotki i nie ma żadnego problemu sprawdzić auto u nich bo mają własny serwis lub w ASO w Szczecinie.Twierdził,że nie opłaca im się sprowadzać bitych i choć mają droższe (niż średnia ) bo w dobrym stanie, nie narzekają na zbyt.Może warto zobaczyć live albo poposić o oględziny kogoś ze Szczecina.Pozdrawiam.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boss_do
    Auto
    Brera 3.2 V6 Q4; 147 1.6 TS; GTV 2.0 TS

Domyślnie

Witam, prawda jest taka, że ze zdjęć ciężko czasami coś wykrzesać... muszą być naprawdę konkretne różnice spowodowane np naprawami blacharskimi. Ja auta nie widziałem, więc nie mogę nic więcej o nim napisać. Jak będziesz oglądał, sprawdź sprzęgło (jak chodzi) skrzynię, turbinę... między innymi te elementy odzwierciedlają wiarygodność przebiegu. I oczywiście dodatkowo szyby - czy są z tego samego roku i czy oryginalne i VIN w ASO. I nie sugeruj się odległością, czasami naprawdę warto przejechać gdzieś dalej. Silnik 1.9 150 KM - b.dobra jednostka napędowa. Pozdrawiam i powodzenia w zakupie.

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Źle przyczepione oznaczenia modelu czyli pewnie zderzak malowany a "fachowiec" co to robił zbytnio się nie wysilił by sprawdzic jak to powinno być przyczepione. Partactwo jak dla mnie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    strzegom
    Auto
    alfa romeo stelvio

Domyślnie

tak wlasnie sie zastanawiam czy nie podjechac ale ze jestem z dolnego slaska musze sie zastanowic jeszcze a moze ktos ogladal juz ta alfe i jest wstanie cos o niej powiedziec?? a co do tego zderzaka to jest troche inaczej zaczepiony ale czy to moze byc odrazu ze stukniety i malowanuy to nie wiem trzeba by chyba miernikiem sprawdzic juz na miejscu

---------- Post added at 17:15 ---------- Previous post was at 16:48 ----------

http://allegro.pl/show_item.php?item=2169627965 tu mam troche wiecej zdjec moze ktos cos luknie z gory dzieki

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Wiesz nikt sobie dla widzi misie nie zmienia położenia oznaczeń modelu. Oczywiście to ze zderzak był malowany o niczym nie świadczy w końcu mogła być obcierka parkingowa itp. a to w sumie normalna sprawa w używanym aucie.

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Te oznaczenia napewno przyklejal ktos,kto nie mial pojecia jak wyglada to w oryginale.Praktycznie napewno malowany zderzak

---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:51 ----------

Pewnie ktos kto to zrobil ,pomyslal sobie ze tak bedzie...ladnie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    strzegom
    Auto
    alfa romeo stelvio

Domyślnie

to chyba sprawa zderzaka mozna uznac za zakaczona. mnie martwi troche te powycierane plastiki po 150tys km przejechanych

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Zawsze mozna cos wymienic ,poprawic

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    strzegom
    Auto
    alfa romeo stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    Zawsze mozna cos wymienic ,poprawic
    no mozn tylko najpierw trzeba kupic heheh
    to jak z tym srodkiem spotkal sie ktos w swoich alfach ze srodek tak sie wyciera czy moze przejechala wiecej niz pokazuje licznik