Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Alfa 156 opinie

mar_1981
    Gość

Domyślnie Alfa 156 opinie

Widział może już ktoś, albo może już z samych zdjęć widać jakieś wady...?
    Trochę chyba tanio jak za tą wersję wyposażenia i silnik?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-spo...C17141262.html

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał mar_1981 Zobacz post
    Widział może już ktoś, albo może już z samych zdjęć widać jakieś wady...?
    Trochę chyba tanio jak za tą wersję wyposażenia i silnik?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-spo...C17141262.html
    Jeśli to auto jest po opłatach - to fakt - tanio (opłaty za 2.5 są spore).

102 000 km ? Maławo Szczególnie, że fotel kierowcy wydaje się być trochę wysiedziany

---------- Post dodany o godzinie 20:31 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:28 ----------

Przydałyby się zdjęcia zrobiona centralnie z przodu i z tyłu (na którymś ze zdjęć wydawało mi się, że coś jest nie tak z tylną klapą - ale to takie wróżenie z fusów )

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Dziś byliśmy z żoną na wycieczce w Toruniu i przy okazji chciałem obejrzeć tą Alfę bo wg. sprzedającego ideał tylko sonda jest do wymiany którą dorzuca.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-sta...C16636666.html

Tak więc po kolei. Tylko drzwi kierowcy się otworzyły bo reszta była przymarznięta a od strony pasażera z tyłu klamka odpadła. W środku syf, kiła i mogiła...ale pranie mnie nie przeraża akurat. Na masce wyryta swastyka, na dachu odchodzi bezbarwny lakier, próg jeden na pewno do wymiany bo na drugim jest nakładka i nie widać (ma obydwie te dokładki progów), na błotniku z przodu od strony kierowcy lakier na całej długości nadkola odpadł więc będzie to postępować.
    Tłumik końcowy do wymiany...dalej nie chciało mi się kłaść pod niego. Na zderzaku z tyłu farba również delikatnie pęka...ogólnie samochód w większości do malowania i poprawek lakierniczych.
    Silnik po odpaleniu (od razu zaznaczam że nie znam się na Alfach i niegdy nie miałem z nimi styczności) ale w porównaniu z moim Mondeo klepie zaworami jakby tam stado jakiś małych istot siedziało i jakby grało na bębnach
    Po dodaniu gazu samochód się dusił - podobno od tej sondy. Silnik nawet suchy ale brudny jak świnia.
    Opony też zaraz do wymiany bo stare i delikatnie sparciałe jak dla mnie.
    Podsumowując jak ktoś ma 6.500 na samochód i dodatkowo z 4.000 na poprawki to polecam

Szukam dalej tylko że klient od Mondka się rozmyślił więc muszę zwolnić w poszukiwaniach

Użytkownik Pirat drogowy Avatar prodigyboy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była 156 2.4 JTD z przesiadką na X5 , obecnie 156 1.9 SW

Domyślnie

A czego się spodziewałaś za 6500 ? Że będzie idealna ?

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

I pomyśleć, że w TORUNIU takie rzeczy się dzieją

---------- Post dodany o godzinie 20:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:36 ----------

Cytat Napisał mar_1981 Zobacz post
    Podsumowując jak ktoś ma 6.500 na samochód i dodatkowo z 4.000 na poprawki to polecam

Szukam dalej tylko że klient od Mondka się rozmyślił więc muszę zwolnić w poszukiwaniach
    Właściwie czasem warto poszukać czegoś tańszego i do jakiejś kwoty doprowadzić do odpowiedniego stanu...

Ale za 6500 ciężko będzie trafić na coś w miarę fajnego (wiem, bo sam kiedyś takiej szukałem iiiii żadnej z nich nie kupiłem )

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Jak sie chce to sie trafi - ja co prawda szukałem az za granica ale mondeo trafilem - z padnietym automatem ale 7 tys do przodu na starcie - auto sprzedałem drożej niz mnie kosztowało zakup - 2 letnie koszty uznalem za amortyzacje.
    Szukam 147 - i zdecydowałem sie na tansze auto ktore doprowadze do ideału

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    Jak sie chce to sie trafi - ja co prawda szukałem az za granica ale mondeo trafilem - z padnietym automatem ale 7 tys do przodu na starcie - auto sprzedałem drożej niz mnie kosztowało zakup - 2 letnie koszty uznalem za amortyzacje.
    Szukam 147 - i zdecydowałem sie na tansze auto ktore doprowadze do ideału
    Podejście masz niezłe Ja myślę podobnie, choć jakiegoś poklepanego z każdej strony bym nie wziął Wszystko zależne jest od tego, czy ktoś ma czas, żeby się 'bawić' w upiększanie, czy chce od razu mieć gotowe... Mnie dopieszczanie sprawia przyjemność

Czasem się trafi tanie auto... zgadzam się... Sam kiedyś przez jednego gościa prz3sr@ł3m okazję (156 za 4500 z nowym sprzęgłem i wahaczami przód, świeżo zmieniony olej ... - zmieniane były, jak oglądałem ją pierwszy raz, więc to pewne). Fakt, że była bez klimy (tylko szyber) i do lekkiej poprawki zderzak, ale to pierdółki. Ale nigdy nie wiadomo, co wyjdzie po powrocie takim do domu

Najciekawsze jest to, że wszyscy szukają zadbanego auta w rozsądnej cenie, 'do jazdy' ... a jak ja np. chcę sprzedać swoją za ok.10000zł ze świeżutkim rozrządem (z 300km dopiero na nim zrobiłem) itd. (wiesz, co w niej robiłem), to jest problem

... i chyba będę jeździł, aż trafi się ktoś z forum
    Ostatnio edytowane przez Barus91 ; 30-01-2011 o 22:18

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

No wiem,
    dlatego nie rozumie czasami podejścia ze jak cos jest tanie to jest złe.
    Fakt wiekszosc aut to szroty, ale skoro mam placic za szrota 12 tys to wole zaplacic te 5 tys mniej i sam dopicowac.
    mi osobiscie nie przeszkadza wgnieciony slupek czy polamany zderzak.
    auto jest do jeżdzenia - i tego sie zawsze trzymam
    z biegiem uzytkowania i przyplywem gotowki zawsze sie cos zrobi.

Użytkownik Znawca Avatar salatin
    Mieszka w
    ALBA
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.155 2.0 16V 97.

Domyślnie

Barus 91 ogladalem dzis ta twoja alfe i troche poczytalem nawet tesciowi pokazalem jakie masz piekne auto i dziwie sie ze nie ma kupca na taki samochod ,dziwny jest ten swiat serio
    Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
    166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
    155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4

164 3.0 V6 12v- Byla
    155 1.7 TS- Byla
    159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
    Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
    https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał salatin Zobacz post
    Barus 91 ogladalem dzis ta twoja alfe i troche poczytalem nawet tesciowi pokazalem jakie masz piekne auto i dziwie sie ze nie ma kupca na taki samochod ,dziwny jest ten swiat serio
    Ludzie nie kupują własnie przez to że auto jest wypicowane + opinia o alfach.
    Fakt sam nad barusiowa sie zastanawiałem - ale no jednak nie zdecydowałem sie z kilku swoich względów,
    jednak pokazując auto w domu pierwsze co to że auto umyte, czyste zadbane a jak za 10tys to pewnie bite z każdej strony.
    To samo z moim fordem,
    Auto z oryginalnym przebiegiem 159tys km, 2000 rok, full opcja,
    udalo mi sie sprzedac dopiero za 7.5 tys.
    Bo ludzie poczytali ze automat to juz nie - bo zły.
    Jak juz ktoś sie zdecydowal, popatrzył ze wnetrze wypicowane - fakt, auto słuzylo jako reprezentacyjne jesli można je tak nazwac. czyste pachnace wyplakowane wnetrze - ale dla ludzi to nie jest +.
    Jak poczytalem o swoim aucie na forach gdy ktos wrzucil je na forum, to przeczytałem ze katowane - bo w opisie bylo o osiagach,
    ze auto picowane na sprzedaz - bo wewnatrz sterylnie, ze kilo szpachli bo jak to mozliwe zeby auto sie tak swieciło
    Czasami mam wrazenie ze dla kupca auto powinno byc własnie niechlujne i zaniedbane - bo wtedy wygląda na używane.
    Ale cóż kazdy kupuje i tak to co chce.