każde TRW które ja otrzymuję w zgrzewanej torbie ma sworzeń TRW i tuleje boge. Źródło zamówienia - Gordon.
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
i jak wypadły rozmowy z przedstawicielem AD Polska nt. 'fabrycznego qapa'?
A w temacie tytułowym: udało się ustalić może jak zbudowana jest tuleja w tym wahaczu z kalamitkami? Interesuje mnie czy jest ona identyczna jak w zwykłej VEMA'ie czy może jej budowa została zmieniona dla potrzeb smarowania?
Pytam, bo w rozmowie z moim dostawcą niewiele udało mi się ustalić.
ja również już mam dosyć zabawy z wahaczami,dodam ze jak zawsze zaopatruje się w części w najlepszym sklepie w łodzi,Autosklep,zakup trv-15000 km rok i dwa miesiące i do kosza,fast założone góra i dół,góra szajs 3000km,pół roku, myślę ze jestem zmuszony zakupić teraz trv te ze zdjęć wyżej,dobrze ze na fasta jest 2 lata gwarancji to coś się zwróci,no nie panie Damianie s
Generalnie to jest cyrk...
Przedstawiciel przyjechał, wahacze zabrał, przeprosił iobiecał wyjaśnienie sprawy. Dodam, ze zamówiłem komplet. Kompletwyglądał tak :
![]()
Jeden to ewidentnie QAP, drugi niby ma wszystkie oznaczenia Fiata ale odlew jest inny niż TRW, sworzeń noname i do tego inny kształt niż w TRW, tuleje zupełnie inne niż wTRW -nawet kolor metalu. Stachura twierdzi , ze wahacze kupująbezpośrednio z ... Fiata.
Podobno sprawdzili wszystkie któremają w magazynach i wyglądają dokładnie jak te które dostaliśmy.Twierdzą, ze kupują je bezpośrednio od Fiata i taką otrzymali dostawę.
Wiec kto zrobił wał zQAPami?
Inny temat to wahacze z lewego zdjęcia - jeśli pochodząz Fiata to dlaczego są tak absurdalnie tanie i inne niż wahacze oferowane oficjalnie przez sieć dilerską?
Nie kumam tego tematu... ogólnie oddałem całą dostawę. Nie będziemy oferować nawet tym "niby oryginałów" w super cenie.
Co do 2 letniejgwarancji na Fasta - oczywiście jest honorowana.
PEŁEN SZACUNEK DLA AUTO SKLEPU 24,części jakie zakupiłem u was czyli rozrząd,chłodnice,amory,zwariowany wariator,oleje i tuleje,bez żadnego problemu są częściami idealnie dobranymi,jestem z was ogromnie zadowolony,jestem z Piotrkowa i każdy nowo nawiedzony alfista z zapytaniem skierowanym do mnie
gdzie pan części dobiera kieruje go do autosklepu,a jeśli chodzi o wahacze wiem ze wy jesteście tez bezradni ,jest jak jest ,części trzeba testować,a wiadomo ze wahacze to temat rzeka,co mnie cieszy ogromnie ze pan Damian s jako przedstawiciel firmy pomaga nam w doborze części,i pokazuje co warto co nie,WIELKI SKŁON Z MOJEJ STRONY W STRONĘ SKLEPU
edit
Ostatnio edytowane przez kinol156 ; 18-03-2012 o 10:10
Zart bynajmniej troche nie na miejscu
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
żart na miejscu czy nie,ale nudzi mi się wymiana wahaczy co roku na wiosnę,może jakiś kołek na stałe podstawie, sam już nie wiem ------ /to już wiem dlaczego było słychać stuki jak u kowala 2minuty przed zakupem trv,klepie się na zapleczu,a no tak/oczywiście żart/ /nikt nie wie co kupuje i nikt nie wie co sprzedaje,dzisiaj jest tak ze musi być tanio a tanio to po dupie dla wszystkich damianów,dla Damiana który sprzedaje,dla Damiana który kupuje/również mam na imię damian/
Ostatnio edytowane przez borsukmax ; 18-03-2012 o 00:23
chyba najpewniejsze są wahacze z tulejami BOGE i sworzniem z wybitym TRW te które prezentował autosklep24